Βήμα Διαλόγου Μελών

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

Πληροφορίες Εγγραφής

Οδηγίες εισόδου
SSL Certificate
SSL Certificate
Τώρα είναι Πέμ Ιούλ 18, 2024 1:25 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 5 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 22, 2011 10:24 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Πέμ Ιαν 27, 2011 10:15 am
Δημοσιεύσεις: 62
Πρόταση για αξιοποίηση του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης με σκοπό την συμβολή του στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού στην πόλη

Περίληψη της πρότασης

Χρήση του μηχανισμού του Δικτύου με σκοπό την υποστήριξη μελών του Δικτύου και ανέργους μέσα από την επιδότηση προσφερόμενης εργασίας με ΤΕΜ. Συγκεκριμένα προτείνεται να αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση η υποστήριξη ή επιδότηση 200 ανέργων ή υποαπασχολούμενων για ένα διάστημα τριών μηνών οι οποίοι θα απασχοληθούν στην παροχή κοινωφελούς έργου (υπηρεσίες σε ηλικιωμένους, υποστήριξη ιδρυμάτων, εργασίες συντήρησης πάρκων, κλπ) στους οποίους θα καταβληθεί ένα ποσό της τάξης των 600 ΤΕΜ το μήνα.

Με τον τρόπο αυτό

1. Δίνουμε τη δυνατότητα σε ανέργους και υποαπασχολούμενους που δεν είναι ήδη μέλη του Δικτύου να προσφέρουν εργασία από την οποία θα αμειφτούν αξιοπρεπώς με ΤΕΜ με τα οποία στη συνέχεια θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μέρος τουλάχιστον των αναγκών τους.
2. Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε υπάρχοντα μέλη που έχουν δυσκολίες να αποκτήσουν ΤΕΜ να απασχοληθούν και με τον τρόπο αυτό να μπορέσουν επίσης να καλύψουν ζωτικές τους ανάγκες
3. Μεγαλώνει το Δίκτυο μας και έτσι υπάρχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες για τα μέλη να βρουν προϊόντα και υπηρεσίες
4. Δημιουργείται ρευστότητα στο σύστημα πράγμα που επιτρέπει να γίνουν συναλλαγές και να εξυπηρετηθεί ο σκοπός ύπαρξης του Δικτύου
5. Παρέχεται σημαντικό κοινωνικό έργο σε μια φάση που η πόλη και οι πολίτες το χρειάζονται και ενδυναμώνει ο κοινωνικός ιστός

Πως θα δουλέψει ένα τέτοιο εγχείρημα

Υπάρχουν μια σειρά από ερωτήματα που γεννά η παραπάνω πρόταση για τα οποία θα προσπαθήσω να δώσω απαντήσεις διευκολύνοντας έτσι το διάλογο και τελικά την απόφαση που προτείνω να παρθεί από τη Γενική Συνέλευση.

Για πόσα ΤΕΜ μιλάμε

Η βάση υπολογισμού μπορεί να είναι ως εξής. 200 άτομα χ 4 μήνες χ 600 ΤΕΜ = 480.000 ΤΕΜ. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είναι αυστηρός ο παραπάνω υπολογισμός. Μπορεί για παράδειγμα να έχουμε περισσότερα άτομα για λιγότερους μήνες.

Από πού έρχονται τα ΤΕΜ

Δείτε τη συμβαίνει στην πραγματική οικονομία. Δημιουργείται χρήμα από το πουθενά με τη χορήγηση δανείων αλλά και την εκτύπωση νομισμάτων σε τυπογραφεία χωρίς να υπάρχει καμιά απολύτως σύνδεση με κάτι υλικό παρά μόνο με λογιστικά πρότυπα τα οποία έχουν δημιουργηθεί συνειδητά ή ασυνείδητα να κρατούν τους ανθρώπους δέσμιους και υποτελείς.

Στην δική μας περίπτωση δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός. Μια κοινότητα ανθρώπων μπορεί να αποφασίσει ότι η αξία συγκεκριμένων υπαρχόντων αξιών, προϊόντων ή υπηρεσιών είναι αυτή ή η άλλη. Είναι καθαρά θέμα της συγκεκριμένης κοινότητας (όπως και ενός κράτους που έχει την εξουσία να τυπώνει χρήματα) να αποφασίσει ότι γνώσεις, εμπειρία, προϊόντα και υπηρεσίες, αντιπροσωπεύουν μια αξία η οποία αν εκφράζονταν θα μπορούσε να αποτιμηθεί με ένα νούμερο. Αυτή η εν δυνάμει έκφραση της αξίας των ικανοτήτων, δεξιοτήτων και υλικών αγαθών μιας κοινότητας είναι το πλαίσιο που καθορίζει και την έκφραση του σε σύνολο αξίας.

Είναι σημαντικό ότι στην περίπτωση του δικού μας Δικτύου η δημιουργία των ΤΕΜ αποτελεί έκφραση προσφερόμενης κοινωφελούς εργασίας. Δηλαδή τα ΤΕΜ δημιουργούνται με εργασία αντίστοιχη της προσφοράς.

Για την καταγραφή αυτής της αξίας (τον αριθμό ΤΕΜ που μπαίνουν στο σύστημα) μπορεί να αποφασιστεί ένα από δύο τρόπους. Α. Η γενική συνέλευση αποφασίσει για ένα συγκεκριμένο ποσό ΤΕΜ , βασισμένο στο παραπάνω σκεπτικό, δηλαδή άτομα χ χρόνο χ ΤΕΜ. Β. Αποφασίζεται η διάθεση ΤΕΜ από το λογαριασμό του Δικτύου χωρίς όριο ως προς το ποσό αλλά με γνώμονα τις ανάγκες σε κοινωφελές έργο και την κάλυψη αναγκών ανέργων.

Μήπως δημιουργείται πληθωρισμός?

Πληθωρισμός υπάρχει όταν τα υπάρχοντα χρήματα είναι περισσότερα από αυτά που χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών και φυσικά σε σχέση με τα αγαθά. Σε περιόδους κρίσης και μάλιστα τέτοιου μεγέθους όπως η δική μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Είναι σαν κάποιος να έχει αφυδατωθεί και να φοβάται να πιει νερό μήπως πάθει κάτι από το νερό. Είναι δυνατόν μια σταγόνα νερό να κάνει κακό σε έναν αφυδατωμένο? Φυσικά και όχι. Ωστόσο, επειδή ακριβώς εκτός από την ποσότητα των ΤΕΜ στο σύστημα καθοριστικό ρόλο παίζει η κυκλοφορία τους προτείνεται να οριστεί ανώτατο όριο για κάθε λογαριασμό ύψους της τάξης των 1.200 ΤΕΜ. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η συσσώρευση και ενισχύεται η ρευστότητα.

Ποιοι είναι οι επωφελούμενοι

Επωφελούμενοι μπορεί και προτείνεται να είναι κατ αρχάς ηλικιωμένοι που θα πάρουν υπηρεσίες στο σπίτι κάτω από την εποπτεία και υποστήριξη στελεχών του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» που υλοποιεί η κοινωφελής του Δήμου Βόλου.

Αυτό έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα. Πρόκειται για μια οργανωμένη δομή κοινωνικής πρόνοιας που μπορεί να συνδυαστεί πολύ καλά με το πρόγραμμα του Δικτύου. Τα στελέχη του βοήθεια μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την ενσωμάτωση των νέων φροντιστών και να υπάρχει ταυτόχρονα εποπτεία. Λεπτομέρειες αυτής συνεργασίας μπορεί να επεξεργαστεί σχετικά η συντονιστική Επιτροπή.

Φυσικά μπορεί να είναι και άλλοι φορείς όπως η Ένωση Καταναλωτών, αλλά και άλλες δημοτικές υπηρεσίες που είτε υπολειτουργούν είτε μπορεί να αποτελέσουν πεδίο νέο δραστηριότητας, κλπ. Θα πρέπει να επιδιωχθεί ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να γίνουν μέλη του Δικτύου ώστε να υπάρξει ένα πολλαπλασιαστικό όφελος προς τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση η Συντονιστική Επιτροπή θα μπορεί να αποφασίζει και να θέτει σε εφαρμογή επί μέρους σχέδια δράσης στο πλαίσιο της γενικής
στρατηγικής απόφασης.

Συνοπτικά η απόφαση προτείνεται να έχει τα εξής σημεία

1. Απόφαση επί της Αρχής της πρότασης
2. Απόφαση για την επιχορήγηση 200 θέσεων απασχόλησης σε τομείς όπως στο "βοήθεια στο σπίτι", κάλυψη αναγκών πόλης. Τα επί μέρους σχέδια και τις συνεργασίες θα τα αποφασίζει κάθε φορά η Συντονιστική Επιτροπή σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας
3. Η επιδότηση φτάνει το ποσό των 600 ΤΕΜ το μήνα με μέγιστο χρόνο επιδότησης τους 4 μήνες το χρόνο. Εξαίρεση μπορεί να αποτελεί η γραμματεία του Δικτύου η οποία θα πληρώνεται από το λογαριασμό στον οποίο πιστώνονται οι μηνιαίες εισφορές των μελών.
4. Η Συντονιστική Επιτροπή θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασηςΓιάννης Γρηγορίου


Τελευταία επεξεργασία από grigoriou και Πέμ Δεκ 01, 2011 8:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 2:09 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Φεβ 15, 2011 6:05 pm
Δημοσιεύσεις: 6
Τα παρακάτω προγήθηκαν σε σχέση με τη δουλειά του Γιάννη στην προηγούμενη δημοσίευση, αλλά το βάζω εδώ για λόγους "αρχείου" (για να είναι τα σχετικά διαλαμβανόμενα και προτάσεις σε ένα μέρος).

Καταγραφή σκέψεων περί ρευστότητας κλπ.

Για να εμπλουτιστεί η ιδέα που κατέγραψε σε πρώτη φάση ο Γιάννης.
Παρακαλώ να αξιολογηθούν αυτά, επειδή μη ων οικονομολόγος ίσως λέω και κοτσάνες!
(τι καλά να είχαμε και κανέναν οικονομολόγο στην κουβέντα.)

Ξεκινήσαμε από τη ρευστότητα, με το σκεπτικό να δώσουμε ώθηση στο δίκτυο, αλλά ίσως η ρευστότητα είναι περιττή.
Και επικίνδυνη, στο ότι μιμείται το συμβατικό οικονομικό σύστημα, αφού
εισάγει λογιστική αξία ουρανοκατέβατα χωρίς αντιστοιχία σε υπαρκτή υπεραξία από ανθρώπινη εργασία
κι αυτό δημιουργεί ένα κενό προοπτικής και ρίσκο με τα προβλήματα του τόκου κλπ.
Όμως με τη χρήση υπαρκτής ανθρώπινης εργασίας (π.χ. από μια συνεργασία με το Δήμο)
μπορεί να αντιστοιχιθεί υπεραξία σε υπαρκτή εργασία.

Η τράπεζα δίνει ρευστότητα, γιατί προσβλέπει σε όφελος και έχει κόστος αυτό, πληρώνεται (εκτός άλλων που δεν είναι του παρόντος). Εμείς θέλουμε ένα σύστημα χωρίς "κόστος ρευστότητας"
άρα η λογιστική αξία (σε ΤΕΜ) δεν θα δίνεται δανεική εκ των προτέρων αλλά σε αυτόν που την έχει ήδη δουλέψει,
και συγχρόνως με αυτή τη διαδικασία να δημιουργούνται και νέα ΤΕΜ.
Να έχουμε δηλ. καινούργια ΤΕΜ χωρίς να μας κοστίζουν τίποτα.
Να μιμηθούμε τη μάνα που δίνει από τον εαυτό της προς τα παιδιά της
θυσιάζοντας στην ουσία τον εαυτό της για αυτά συνειδητά αλλά και ελεγχόμενα:
Δηλαδή:
Να μην έχει έναν λογαριασμό το Δίκτυο αλλά να υπάρχουν 3 ΕΙΔΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ:
- ο λογαριασμός "Η Καλή Μητέρα για τα Παιδιά της" (οι ορισμοί είναι σχηματικοί) = από αυτόν παίρνουν ΤΕΜ αυτοί που προσφέρουν εργασία προς ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΕΜ.
- ο λογ. "Η Καλή Μητέρα για τα Παιδιά των Άλλων" = από αυτόν παίρνουν ΤΕΜ αυτοί που προσφέρουν εργασία προς ΜΗ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΕΜ.
- ο λογ. "ΤΔΑΑΜ" = αυτός παίρνει τις μηνιαίες εισφορές των μελών (τα 2 ΤΕΜ) και δίνει ΤΕΜ προς εκείνους που προσφέρουν κάτι προς το ΤΕΜ απευθείας (π.χ. εάν ένας τυπογράφος τυπώσει φυλλάδια για το ΤΕΜ και πληρωθεί με ΤΕΜ)
Το κοινό στοιχείο αυτών των λογαριασμών (τουλάχιστον των 2 πρώτων) είναι ότι δεν έχουν πιστωτικό όριο.
Οι δύο πρώτοι, θα είναι ένα νούμερο με αρνητικό πρόσημο που θα "αυξάνεται" διαρκώς (στην πραγματικότητα θα μειώνεται αλλά τι πειράζει; λογιστικό είναι).
Η Καλή Μαμά θυσιάζεται για τα παιδιά της πρώτα, και δίνει διαρκώς για αυτά. Και αυτή η προσφορά πρέπει να φαίνεται, να καταγράφεται.
Η Καλή Μητέρα είναι και καλή παιδαγωγός και δίνει μόνο σε αυτά που προσφέρουν. Εννοείται, το κριτήριο αποφασίζεται συλλογικά.
Και δεν είναι χαζή, δίνει με τον όρο ότι αυτός που προσφέρει εθελοντικά αναγνωρίζει και εκτιμά την προσφορά της, με το να είναι μέλος του ΤΕΜ. Φυσικά και η αμοιβή καθορίζεται συλλογικά.
Επίσης όμως η Καλή Μητέρα αγαπά όλα τα παιδιά. Δηλαδή όλους τους πολίτες της πόλης.
Όταν κάποιος προσφέρει σε κάποιον που ΔΕΝ είναι μέλος του ΤΕΜ, αυτό καταγράφεται στο 2ο λογαριασμό.
Έτσι, θα μπορούμε να έχουμε μια καθαρή εικόνα,
- για την "ρευστότητα" εσωτερικά
- και ειδικά για την προσφορά προς την πόλη.
Θα μπορεί το Δίκτυο να ξέρει, και να λέει τι προσφέρει στην πόλη, ξεκάθαρα και με αριθμούς.
Έχουμε δηλ. μια "ενεργό ρευστότητα", που είναι δυναμική, στοχευμένη, ελεγχόμενη, διαφανής, ελέγξιμη.
Το όφελος από τον πρώτο λογαριασμό είναι προφανές.
Το όφελος από τον 2ο, είναι ότι αυτά τα ΤΕΜ θα ξαναγυρίσουν μέσα στο Δίκτυο, ενώ συγχρόνως παράγεται και το κοινωνικό έργο.
Όσο για τον 3ο, υπάρχει κίνητρο για συναλλαγές όπως ειπώθηκε.

Μια ιδέα για τη μηνιαία εισφορά.
Να μην είναι στάνταρ 2 ΤΕΜ, αλλά επί ποσοστού, π.χ. 2% αλλά με κατώτατο όριο τα 2 ΤΕΜ.
Έτσι αυτοί που είναι πιο ενεργοί θα δίνουν πίσω στην Καλή Μητέρα δικαίως κάτι παραπάνω.

Αυτοί που προσφέρουν εργασία μπορεί να προέρχονται από οπουδήποτε.
Είτε μέλος που θέλει να πάρει ΤΕΜ, είτε από πρόγραμμα του δήμου.
Όμως, και για την ανησυχία για τις εξωτερικές σχέσεις, με αυτούς τους όρους το ΤΕΜ θέτεις τους όρους,
γιατί αφού χαρίζει γαϊδάρους ποιος θα τους κοιτάζει και στα δόντια.
Επειδή όμως σαφώς υπάρχουν προδιαγραφές, δεν χρειάζεται να μπλεχτεί το ΤΕΜ στα πόδια του δήμου,
ούτε χρειάζεται να γίνει ο δήμος μέλος, αφήνουμε τις υπηρεσίες του δήμου να κάνουν τη δουλειά τους
και όταν έρθει η ώρα της αμοιβής, οι εθελοντές παίρνουν ΤΕΜ.
Με αυτόν τον τρόπο πρωθείται και ο υγιής εθελοντισμός.
Αυτοί οι άνθρωποι, εκεί που θα δούλευαν "τζάμπα", τώρα αποκτάνε και ΤΕΜ. Ε δεν θα έχουν και παράπονο, κάθε άλλο.
Ποιος δεν θα θέλει να κάνει εθελοντισμό, όταν ξέρει ότι θα πάρει πίσω κάτι που θα τού δώσει καταναλωτικές δυνατότητες;

Στη χώρα που οι τραπεζίτες αλώσανε το πολιτικό σύστημα σε βαθμό που κατάφατσα βγάλανε πρωθυπουργό
προφανώς δεν επιθυμούν καμιά οικονομία έξω από το συμβατικό νόμισμα.
Πρέπει λοιπόν το δίκτυο να προτεί ανοιχτά και δημόσια και καθαρά και με τρόπο που δεν θα επιδέχεται άρνηση μία προσφορά όπου θα προκύπτει όφελος για πολλούς χωρίς να πληρώσει ο δήμος ή κανένας άλλος τίποτα.

Αυτές οι ιδέες θα είχαν και κάποιeς τεχνικές προϋποθέσεις, επεμβάσεις στον κώδικα, που νομίζω είναι εφικτές αφού ο κώδικας είναι ανοιχτός και καθαρό open source. Ρυθμίσεις π.χ. σε επίπεδο λογαριασμού
- ρύθμιση ενός λογαριασμού να μην έχει πιστωτικό όριο, ή
- για ποσοστό μηνιαίας εισφοράς, όχι στάνταρ ποσό κλπ.

Η είσοδος των εθελοντών λογικά θα γίνονταν σταδιακά, οπότε μάλλον δεν θα υπήρχε πρόβλημα υπερβολικής ζήτησης
δηλ. η αύξηση στα ΤΕΜ θα απορροφιέται από την προσφορά.

_________________
Κίτρινα μάτια στόματα φαρδιά, τίποτα δεν πήρατε χαμπάρι. Το καρναβάλι τέλειωσε κι αυτοί μάσκες πουλάνε στο παζάρι.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 9:01 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Φεβ 15, 2011 6:05 pm
Δημοσιεύσεις: 3
Έχω κάποιες σκέψεις για την πρόταση του Γιάννη
Α) Θεωρώ πως ο δήμος είναι καλό να εμπλακεί στο ΤΕΜ,
απο την άλλη πιστεύω πως είναι πολύ επικίνδυνο να εμπλακούν εργαζόμενοι του δήμου που θα πληρώνονται με τεμ.
Νομίζω πως είναι στρατηγικό λάθος ο δήμος να επιλέγει να πληρώνει το προσωπικό του (βοήθεια στο σπιτι) σε τεμ και την ίδια στιγμή να μην βάζει κάποιες εισπρακτικές του διαδικασίες στην επιλογή του ΤΕΜ (δημοτικά τέλη, κλήσεις από δημοτική αστυνομία κτλ)
β) Θεωρώ πως είναι καλή ιδέα να υπάρξει μια στροφή προς κοινωφελής δράσεις, όπως επίσης νομίζω ότι καταλαβαίνω αυτό που θέλει να κάνει ο γιάννης (να μην χαρίσει σε κάποιους τεμ που έχουν ανάγκη και την ίδια στιγμη θα κινητοποιήσουν τον κύκλο που ήδη έχει διαμορφωθεί. έτσι προσφέρει απασχόληση σε κάποιους που έχουν ανάγκη, ταυτόχρονα καλύπτονται οι ανάγκες κάποιων που θα λάβουν αυτές τις υπηρεσίες και τέλος μπαίνουν τεμ στον κύκλο με αποτέλεσμα να γυρίσει ο κύκλος). Από την άλλη όμως δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει με ένα τέτοιο τρόπο διότι και πάλι το μοντελο που προτείνεται είναι το εξής: Η κοινωφελής εργασία πριμοδοτείται, επιχορηγείται από καποιο σύστημα (στην δική μας περίπτωση ΤΕΜ) και δεν είναι αποτέλεσμα του πλεονάσματος που υπάρχει ή ακόμα της αποθήκευσης που μπορεί να δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό. Επίσης με ποια κριτήρια και ποιοι άνθρωποι θα μπουν σε αυτή την διαδικασία. Ασπάζονται αυτή την λογική ή αναγκάζονται να συμμετέχουν? Αν οι συμμετέχοντες είναι μέλη του ήδη υπάρχοντος δικτύου, όταν τελειώσει το πρόγραμμα γιατί να μην ξαναζητήσουν να κοπούν καινούργια τεμ και άρα να ξανασυμμετέχουν?
Με άλλα λόγια η αντίρρηση μου είναι ηθική. Νομίζω ότι το θέμα θα μπορούσε να τεθεί ως εξής. Από κάθε λογαριασμό ο οποίος κινείται να κρατείται 2 ΤΕΜ για κοινωφελής σκοπούς, και όταν μαζευτεί ένα ποσό να δίνεται σε εργασία εκεί που θα επιλέγει η Ομάδα. Έτσι θα δημιουργηθεί το κίνητρο σε όλους μας να κινούμε τους λογαριασμούς μας και επίσης θα δημιουργήσουμε ένα κοινωφελή κουμπαρά.
Νομίζω ότι η πρόταση πρέπει να εξετασθεί από πολλές πλευρές γιατί θεωρώ ότι προσδίδει ένα καινούργιο δομικό στοιχείο στο όλο εγχείρημα και αυτόματα μπορεί να αλλάξει την μορφή του ΤΕΜ. Προτείνω λοιπόν
α) αλληλέγγυος κουμπαράς σε ΤΕΜ
β) να γίνει κάτι σε πολύ μικρή κλίμακα, για να δούμε τις δομίκες αντιδράσεις του συστήματος μας, οι συμμετέχοντες να επιθυμούν από πεποίθηση να συμμετέχουν στο όλο εγχείρημα
γ) να μην ενταχθεί ο δήμος (οι κοινωνικές του υπηρεσίες) αν πρώτα δεν δώσει την δυνατότητα στους δημότες να πληρώνουν με τεμ.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 01, 2011 8:57 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Πέμ Ιαν 27, 2011 10:15 am
Δημοσιεύσεις: 62
Δείτε ξανά το αρχικό κείμενο στο οποίο έκανα συμπληρώσεις και κάποιες αλλαγές - βελτιώσεις.

Γιάννης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 28, 2012 12:28 pm 
Χωρίς σύνδεση
Δίκτυο
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Ιαν 15, 2011 5:30 pm
Δημοσιεύσεις: 43
Αυτό το υπό-φόρουμ έχει κλειδωθεί. Το θέμα συνεχίζεται στο υπό-φόρουμ της συνέλευσης του Ιανουαρίου


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 5 Δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
 cron
Βήμα Διαλόγου Μελών - Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

POWERED_BY

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com