Βήμα Διαλόγου Μελών

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

Πληροφορίες Εγγραφής

Οδηγίες εισόδου
SSL Certificate
SSL Certificate
Τώρα είναι Δευτ Ιούλ 22, 2024 7:08 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 5 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 02, 2013 4:05 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Δευτ Φεβ 11, 2013 2:12 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Ως ισότιμο μέλος του Δικτύου Αλληλεγγύης ΤΕΜ, θέλω να θέσω ως θέμα την κακοδιοίκηση και την αναποτελεσματικότητα της Ομάδας Υποστήριξης.

Αναρτώ στο βήμα διαλόγου το κείμενο για να υπάρχει διαύγεια και να μπορούν να ενημερωθούν όλα τα μέλη.

Έχει δημιουργηθεί μία κλίκα η οποία δρα ως ηγεσία στο Δίκτυο. Αποτελείται από μέλη της ομάδας υποστήριξης και της ομάδας αγοράς. Ως εκφραστές αυτής της κλίκας είναι ο Χρήστος και η Λία. Μαζί τους υπάρχει και μία σειρά ατόμων τους οποίους παρασέρνουν όπως έχω καταλάβει. Τα γράφω επώνυμα και με ονόματα, για να πέφτουν τα σκάγια σε όλους αλλά μόνο σε αυτούς που πρέπει.

Την κλίκα αυτών των ατόμων θα την ονομάσω κλίκα της αντίδρασης. Εχει κάνει εσωστρεφές το κλίμα στο δίκτυο. Εχει αλλάξει τις αρχές του καταστατικού και εφαρμόζει αλλοπρόσαλλες τακτικές βασισμένες σε μία αόρατη ιδεολογία. Βάση αυτής της ιδεολογίας λέει όχι σε ότι πάει να γίνει. Οχι στις χορηγίες, όχι στα έσοδα, όχι στο ευρώ, όχι στις διαφημίσεις, όχι να πληρώνονται με ΤΕΜ όσοι εργάζονται για την ανάπτυξη του δικτύου, όχι στην συνεχή λειτουργία της αγοράς, όχι στο εμπόριο.

Το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτής της κλίκας είναι το Δίκτυο ΤΕΜ, από 1300 εγγεγραμμένα μέλη συνολικά
να έχουν απομείνει 208 τον προηγούμενο μήνα που έκαναν συναλλαγές και 30 - 50 άτομα που εμφανίζονται στις συνελεύσεις. Διώχνει δηλαδή τα παλιά μέλη και αχρηστεύει τα νέα μέλη αφού δεν ασχολείται κανείς ουσιαστικά μαζί τους.


Το Δίκτυο ΤΕΜ αυτή την στιγμή έχει φτάσει στο τέλμα από τις ενέργειες αυτών των ατόμων.

Συγκεκριμένα:
α) Το ταμείο είναι μείον και δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα απαραίτητα έξοδα. Ενώ θα έπρεπε να εισπράττονται συνδρομές από 1300 μέλη που είναι εγγεγραμμένα, δηλαδή 1300 * 10 ευρώ ετησίως = 13.000 ευρώ ετησίως. Σήμερα μετά βίας έχουν εισπραχθεί 50 ευρώ από συνδρομές του 2013. Ακριβή αριθμό δεν γνωρίζω γιατί η ομάδα υποστήριξης πλην των άλλων αρνείται να μας ενημερώνει.

β) Γίνονται διαρκώς πολύωρες συνελεύσεις για ανούσια θέματα, ενώ τα σημαντικά ζητήματα χάνονται. Δίνω ως παράδειγμα την εισήγηση που έκανα για την καλλιέργεια μανιταριών και χρειάστηκε να περάσει από 4 συνεχόμενες συνελεύσεις. Στην πρώτη συνέλευση μετά από καυγάδες, συζητήθηκε το θέμα εντός 2 λεπτών, ψηφίστηκε θετικά, αλλά όταν πήγα να ξεκινήσω, ο ίδιος ο Χρήστος μου είπε ναι μεν συζητήθηκε, αλλά δεν πήρε έγκριση. Η έγκριση ήταν απλώς ότι τους αρέσει το θέμα. Επέμεινα και σε έβαλα το θέμα στις δύο επόμενες συνελεύσεις. Στην πρώτη δεν πρόλαβε να συζητηθεί λόγω των άλλων θεμάτων και στην επόμενη δεν μπόρεσα να πάω στην συνέλευση και ενώ είχα ζητήσει να φέρει το θέμα ο συντονιστής στην συνέλευση, δεν το έκανε επειδή έλειπα. Στην ΤΕΤΑΡΤΗ συνέλευση έκανα την εισήγηση μου, ενημερώθηκαν όλοι, απάντησα στις ερωτήσεις τους και πήρα την έγκριση της συνέλευσης.
Μετά από την έγκριση, άτομα της κλίκας αντίδραση, χωρίς καμία γνώση για την καλλιέργεια μανιταριών άρχισαν να μου θέτουν παράλογες απαιτήσεις και προσπάθησαν να μου δείξουν πως γίνεται, που να το κάνω και πως.

Προφανώς οι γεωπόνοι με τους οποίους μίλησα και μου έδωσαν οδηγίες δεν ήταν αρκετοί. Τα άτομα της κλίκας αντίδραση γνωρίζουν καλύτερα. Είχαν στιγμιαία επιφοίτηση από το Άγιο Πνεύμα, μιας και πριν την εισήγηση μου δεν τους είχε περάσει από το μυαλό το θέμα της καλλιέργειας.

γ) Οι διαρκείς συνελεύσεις βγάζουν διαρκώς αποφάσεις, οι οποίες ποτέ δεν υλοποιούνται. Αν διαβάσει κανείς τον απολογισμό του 2012 - 2013 viewtopic.php?f=2&t=142 θα διαπιστώσει ότι από προτάσεις καλά πάμε, εγκρίνονται από τις συνελεύσεις, αλλά τίποτα δεν γίνεται.

δ) Η ομάδα υποστήριξης δεν δίνει καμία ενημέρωση και πλην των συναλλαγών της αγοράς τα υπόλοιπα δεν λειτουργούν.
- Το φόρουμ είναι πεθαμένο.
- Δεν ξέρουμε τι γίνεται με τις συνδρομές. Κανένας τους δεν ενοχλεί τα μέλη για να εισπράξει συνδρομές.
- Παραιτούνται μέλη, γράφουν επιστολές παραίτησης και η ομάδα δεν ενημερώνει κανένα.
- Ζήτησα να ανανεωθεί η ομάδα Επισκευών και Αγροτικής παραγωγής και δεν έγινε τίποτα.

ε) Η κουζίνα διαλύθηκε μετά από συνέλευση και δυσαρέστησε όλα τα μέλη που δεν είχαν πάγκους στην αγορά.

στ) Ολα γυρίζουν γύρω από την Ομάδα Αγοράς και την Ομάδα Υποστήριξης και οι υπόλοιποι να πάνε να κόψουν τον λαιμό τους.

η) Μένουν μερικοί άστεγοι στο δίκτυο, τους οποίους η κλίκα αντίδρασης, τους αντιμετωπίζει με την λέξη "φιλοξενία", αλλά τους θεωρεί σκλάβους που θα μαζεύουν τα σκουπίδια όλων, θα τους κάνουν καφέδες κλπ. Από την άλλη δεν τους παρέχουν ούτε τα βασικά. Ούτε το καθημερινό φαγητό. Κάνουν διακρίσεις ακόμα και εκεί. Οσο για την φιλοξενία; ένα άδεια κτίριο με ανοιχτά παράθυρα. Οι άστεγοι έκαναν όλο τον χειμώνα στρατιωτικές ασκήσεις στο κρύο. Καθαριότητα μηδέν. Βοήθεια μηδέν. Όλα με το στανιό και μια καλή δικαιολογία στο στόμα.

θ) Η κλίκα της αντίδρασης διαρκώς ζητάει και ψάχνει για κορόϊδα. Να φέρουν οι παραγωγοι τα λαχανικά τους. Να φέρουν τα καταστήματα τα υλικά τους, να πληρώνεται ο Δήμος σε ΤΕΜ κλπ. Σε τόσες συνελεύσεις ένα πράγμα δεν άκουσα... Τι θα δώσουν τα μέλη πίσω ως ανταπόδοση για αυτά που θα πάρουν; Ψεύτικες υποσχέσεις;

ι) Προσπάθησα να λειτουργήσω το καφενείο και να το κάνω καθημερινό στέκι. Πάλι εκεί με σταμάτησαν με την δικαιολογία "δεν θα πληρώνουμε ΤΕΜ για να κάθονται".Αναρωτιέμαι πιο είναι το ζητούμενο; Να δώσουμε εργασία στους συνανθρώπους μας, να τους δώσουμε μία εναλλακτική λύση, ή να λέμε όχι για να ταΐσει ο καθένας τον εγωισμό του;


Δημοκρατία δεν είναι οι κλίκες οι οποίες προωθούν τα συμφέροντα τους. Ολιγαρχία λέγεται.

Σας μεταφέρω και κάτι που διάβασα στο twitter και δείχνει επακριβώς τι συμβαίνει σήμερα στο Δίκτυο ΤΕΜ λόγω των ενεργειών αυτής της κλίκας.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ !!!
Από την ασθένεια που είναι επικίνδυνη
και μπορεί να γίνει ανίατη.
Λέγεται ΟΞΕΙΑ ΑΠΑΘΕΙΑ !!!!!

Και τα συμπτώματα είναι:
Παρτακισμός, Αδιαφορία, Απραξία,
Αποχαύνωση, Δειλία, Υπνηλία και
επαναλαμβάνεις συνέχεια μία πρόταση.
"έλα μωρέ, δεν βαριέσαι μήπως πρόκειται
να αλλάξει τίποτα".
https://twitter.com/kamikazigpz/status/308496041748074496/photo/1

Η κλίκα της αντίδρασης, έχει ονόματα και ευθύνονται για τις πράξεις όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Λέγονται Χρήστος και Λία και όπως πήραν εύκολα την εξουσία στα χέρια τους, τότε μπορούν να πάρουν εύκολα και την ευθύνη των πράξεων τους. Οταν αποτυγχάνουν να το αποδέχονται και να μην γίνονται εμπόδιο στους υπόλοιπους.

Επειδή με κατηγορήσανε ότι χρειάζομαι ψυχίατρο, έχω να πω ότι όταν γράφτηκα στο Δίκτυο ΤΕΜ, διάβασα το καταστατικό και διάβασα ότι ο σκοπός του Δικτύου είναι η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.
Επειδή είμαι άνθρωπος της αλληλεγγύης αποφάσισα να δώσω και εγώ ότι μπορώ καλύτερο, σύμφωνα με τις γνώσεις μου, τις εμπειρίες μου και τις ικανότητες μου. Άρα μπήκα στο σωστό μέρος.

Δυστυχώς αν και έχει ψηφιστεί από την συνέλευση να μην έρχονται διάφορες ιδεολογίες μέσα στο Δίκτυο ΤΕΜ, το μόνο που κυριαρχεί είναι οι ιδεολογίες και η αλληλεγγύη έχει πάει περίπατο. Μαζί έχουν πάει περίπατο και τα περισσότερα από τα 1.300 μέλη γιατί και αυτά ήρθαν για την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και συνάντησαν τρέλα και κορδέλα.

Ιδεολογίες σαν του Χρήστου και τις Λίας ανήκουν αλλού και στο δίκτυο βρίσκονται αυθαίρετα.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τραβάω αυτή την γραμμή και αλλάζω και χρώμα για να διαχωρίσω την παλιά εποχή από την νέα.

Η παλιά εποχή της αντίδρασης έλεγε "να τους αλλάξουμε όλους".

Η νέα εποχή βάζει την λέξη συμπόρευση. "Να αλλάξουμε εμείς και να γίνουμε πρότυπο, ώστε οι άλλοι να δουν την αλλαγή και να θελήσουν και αυτοί να αλλάξουν".

Μέσα από την αλλαγή μας και το Δίκτυο ΤΕΜ θα δείξουμε στον κόσμο την αλλαγή που κάναμε.

- Να ανοίξουμε τον χώρο του Δικτύου όλες τις ημέρες. Όλες τις ώρες. Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ. Να γίνει στέκι των μελών και για όποιον άλλο θέλει.
- Να κάνουμε ένα παραδοσιακό καφενείο στο οποίο θα εργάζονται άνεργα μέλη μας.
- Να δώσουμε εργασία στα άνεργα μέλη μας.
- Να ανοίξουμε την κουζίνα και να προβάλουμε την οικιακή μαγειρική. Οι γυναίκες να φέρνουν σπιτικό φαγητό στην κουζίνα και να τα μοιράζουν σε όλους.
- Να μάθουμε την αστική καλλιέργεια. Να καλλιεργήσουμε μόνοι μας τα τρόφιμα που τρώμε.
- Να μάθουμε νέες τεχνικές αστικής καλλιέργειας. Μανιτάρια, υδροπονία, ιχθυοκαλλιέργεια Aquaponics, σαλιγκαροτροφία.
- Να παράγουμε μόνοι μας το ρεύμα που χρειαζόμαστε.
- Να παράγουμε κοσμήματα, αγιογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και να τα διαθέσουμε προς πώληση σε ολόκληρο τον πλανήτη.
- Να παράγουμε βότανα, κεραλοιφές, σπιτικά λικέρ και να τα εξάγουμε στην Κίνα και στην Ιαπωνία
- Να έρχονται οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια, να δουν το Κοινωνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης ΤΕΜ, να πίνουν το καφεδάκι τους και να αγοράζουν μοναδικά, σπιτικά, κατασκευασμένα προϊόντα.
- Να έρχονται τα σχολεία εκδρομές μέσα στον χώρο του Δικτύου
- Να έρχονται οι φοιτητές για ποτό το βράδυ, αλλά και για να κάνουν τις πτυχιακές εργασίες τους πάνω στο Δίκτυο.
- Να φτιάξουμε διαμερίσματα για τους αστέγους και να τους δώσουμε εργασία.
- Να συνεργαστούμε με τις εταιρείες. Να τους δώσουμε και να πάρουμε τεχνογνωσία.
- Να ξαναβρούμε πάλι τις παλιές αξίες και αρχές.
- Να μην ξαναφήσουμε την διάβρωση της κακίας να καταστρέψει όσα φτιάξουμε.

Κάπως έτσι είναι το όραμα... η έμπνευση. Γίνονται απλά και γρήγορα.

Θέλει όρεξη και θέληση. Οχι λεφτά.
Θέλει να βρέξεις κώλο για να φας ψάρι.
Θέλει μεράκι.
Θέλει φιλότιμο.
Θέλει να γουστάρεις αυτό που κάνεις.
Θέλει να το πιστεύεις.
Θέλει να το υποστηρίζεις.
Θέλει να το αγαπάς.
Θέλει να δώσεις μάχες για να γίνει πραγματικότητα.
Θέλει να το συντηρείς καθημερινά.
Θέλει να κάνεις πόλεμο για να μην το καταστρέψουν.

Θέλει το ένα χέρι να νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο...
Οχι τα δυο χέρια να χτυπούν το πρόσωπο.


Στην αρχή σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά κερδίζεις. - Greenpeace
Thinkers are Great. But Doers change the World. - Hewlett Packard.

_________________
1) Ο άνθρωπος που λέει "δεν γίνεται" δεν πρέπει να σταματάει τον άνθρωπο που προσπαθεί να το κάνει.

2) Υπάρχουν άνθρωποι που σπέρνουν και θερίζουν και άνθρωποι που τρώνε και μαγαρίζουν.

3) Πίστη, Αγάπη, Σοφία, Ελπίδα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 03, 2013 10:33 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Μαρ 25, 2011 7:30 pm
Δημοσιεύσεις: 147
Αγαπητέ ezarkadas,

Δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο στόχος σου. Παραθέτεις ανακρίβειες, ψέματα και υπερβολικές εκφράσεις για να δημιουργήσεις ένταση και εντύπωση.

Παράθεση:
α) Το ταμείο είναι μείον και δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα απαραίτητα έξοδα. Ενώ θα έπρεπε να εισπράττονται συνδρομές από 1300 μέλη που είναι εγγεγραμμένα, δηλαδή 1300 * 10 ευρώ ετησίως = 13.000 ευρώ ετησίως. Σήμερα μετά βίας έχουν εισπραχθεί 50 ευρώ από συνδρομές του 2013. Ακριβή αριθμό δεν γνωρίζω γιατί η ομάδα υποστήριξης πλην των άλλων αρνείται να μας ενημερώνει.


Όντως είναι μείον. Πάλι καλά που κάποια μέλη που πιστεύουν στο Δίκτυο δάνεισαν μερικά χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες. Έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες να συγκεντρωθούν τα χρήματα, αλλά παρουσιάζονται δυσκολίες γιατί σε αντίθεση με το κράτος, εμείς δεν μπορούμε να χρεώσουμε μαζί με κάποιο λογαριασμό κοινής ωφέλειας (ούτε θα θέλαμε νομίζω). Οι προσπάθειες ενημέρωσης συνεχίζονται αλλά έγκειται εν τέλει στη συνείδηση κάθε μέλους να καταλάβει ότι υπάρχουν κοινά έξοδα και πρέπει να καλυφθούν από κοινού. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πάντως που δεν γνωρίζεις ακριβή αριθμό, γιατί όλα τα οικονομικά, και σε ΤΕΜ και σε ευρώ, αναρτώνται αναλυτικά στο Βήμα Διαλόγου (https://tem-magnisia.gr/forum_td/viewforum.php?f=11), στο οποίο κατά τα αλλά περιηγείσαι μια χαρά και βρίσκεις πράγματα. Επίσης θα σε παρακαλέσω να ανακαλέσεις το ότι 'η ομάδα υποστήριξης πλην των άλλων αρνείται να μας ενημερώνει' γιατί είναι καταφανώς ψέμα. Πρώτον γιατί τα στοιχεία είναι δημόσια έτσι και αλλιώς και δεύτερον γιατί η ομάδα δεν έχει αρνηθεί ποτέ την ενημέρωση κανενός μέλους. Μάλιστα στην γενική συνέλευση την προηγούμενη εβδομάδα, τα μέλη ενημερώθηκαν εκ νέου για την ανάρτηση των οικονομικών στο βήμα διαλόγου, και έγινε προτροπή να πάνε να τα ελέγξουν.

Παράθεση:
β) Γίνονται διαρκώς πολύωρες συνελεύσεις για ανούσια θέματα, ενώ τα σημαντικά ζητήματα χάνονται. Δίνω ως παράδειγμα την εισήγηση που έκανα για την καλλιέργεια μανιταριών και χρειάστηκε να περάσει από 4 συνεχόμενες συνελεύσεις. Στην πρώτη συνέλευση μετά από καυγάδες, συζητήθηκε το θέμα εντός 2 λεπτών, ψηφίστηκε θετικά, αλλά όταν πήγα να ξεκινήσω, ο ίδιος ο Χρήστος μου είπε ναι μεν συζητήθηκε, αλλά δεν πήρε έγκριση. Η έγκριση ήταν απλώς ότι τους αρέσει το θέμα. Επέμεινα και σε έβαλα το θέμα στις δύο επόμενες συνελεύσεις. Στην πρώτη δεν πρόλαβε να συζητηθεί λόγω των άλλων θεμάτων και στην επόμενη δεν μπόρεσα να πάω στην συνέλευση και ενώ είχα ζητήσει να φέρει το θέμα ο συντονιστής στην συνέλευση, δεν το έκανε επειδή έλειπα. Στην ΤΕΤΑΡΤΗ συνέλευση έκανα την εισήγηση μου, ενημερώθηκαν όλοι, απάντησα στις ερωτήσεις τους και πήρα την έγκριση της συνέλευσης.
Μετά από την έγκριση, άτομα της κλίκας αντίδραση, χωρίς καμία γνώση για την καλλιέργεια μανιταριών άρχισαν να μου θέτουν παράλογες απαιτήσεις και προσπάθησαν να μου δείξουν πως γίνεται, που να το κάνω και πως.
Προφανώς οι γεωπόνοι με τους οποίους μίλησα και μου έδωσαν οδηγίες δεν ήταν αρκετοί. Τα άτομα της κλίκας αντίδραση γνωρίζουν καλύτερα. Είχαν στιγμιαία επιφοίτηση από το Άγιο Πνεύμα, μιας και πριν την εισήγηση μου δεν τους είχε περάσει από το μυαλό το θέμα της καλλιέργειας.


Λυπάμαι που βρίσκεις κάποια θέματα ανούσια. Η συμμετοχή στις συνελεύσεις, αν και πολύ σημαντική για τη λειτουργία του δικτύου, είναι προαιρετική. Πάντως, τα θέματα που εσύ μπορεί να βρίσκεις ανούσια, είναι θέματα που έχουν τεθεί από μέλη και τους απασχολούν. Έχεις κάθε δικαίωμα να μη θες να συμμετέχεις σε κάτι, αλλά το να κατακρίνεις με αυτόν τον τρόπο τα θέματα που απασχολούν άλλους/ες, ούτε αγάπη ούτε σεβασμό στην αμεσοδημοκρατική διαδικασία δείχνει.
Όσο αφορά το δικό σου θέμα, στην πρώτη συνέλευση που συζητήθηκε το θέμα αποφασίστηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον αλλά, σύμφωνα με τον κανονισμό θα έπρεπε να γίνει μελέτη κόστους και βιωσιμότητας (https://tem-magnisia.gr/forum_td/viewtopic.php?f=8&t=218). Αυτό, ενώ έγινε μπροστά σου και γράφτηκε και στα πρακτικά που σου στάλθηκαν, σου διέφυγε, και την επόμενη μέρα άρχισες να κάνεις του κεφαλιού σου. Διάλεξες μόνος σου χώρο και έβαλες μόνος σου άτομα να τον καθαρίσουν. Δεν έδωσες σε κανέναν την δυνατότητα να πει τη γνώμη του για το χώρο ή τη διαδικασία, γιατί το θεώρησες δικό σου project, το οποίο θα προχωρούσες με τους δικούς σου όρους ότι και να λέγαν οι άλλοι, όπως είπες.
Στην τελευταία συνέλευση που τέθηκε το θέμα, αποφασίστηκε από κοινού να γίνει η καλλιέργεια αλλά κάτω από κάποιες προϋποθέσεις. Δεν ξέρω γιατί σου φαίνεται παράλογη απαίτηση το να προστατευτεί ο χώρος καλλιέργειας από γάτες και διάφορα άλλα ζώα που πιθανώς θα λιμπιστούν τα μανιτάρια. Εσύ ήσουνα έτοιμος να πας να βάλεις τα μανιτάρια σε ένα ξέφραγο χώρο; Επίσης για κάποιο λόγο σου φαίνεται παράλογο να ελεγχθεί η στέγη του κτηρίου που θα μπουν τα μανιτάρια για ασφάλεια, αφού θα δουλεύει κόσμος μέσα. Όταν σου είπα για τον έλεγχο, μου είπες ότι την έλεγξες εσύ και όταν σε ρώτησα πως, μου είπες με το μάτι! Εγώ δε νιώθω άνετα να δουλέψει κόσμος εκεί μέσα όταν ένας 'κομπιουτεράς' έχει ελέγξει 'με το μάτι' μια στέγη παρατημένη για χρόνια. Να μην πούμε ότι η στέγη είναι κλειστή από κάτω με νοβοπάν και δεν φαίνεται με το μάτι! Επίσης μπήκαν και κάποιες άλλες προϋποθέσεις, να είναι βιολογικά τα μανιτάρια και να ελεγχθούν μετά την παραγωγή για τυχόν επιβάρυνση λόγο της βρόμικης αστική ατμόσφαιρας. Με αυτές τις προϋποθέσεις λοιπόν μέλη που συμμετείχαν στη συνέλευση βάλαν το χέρι στην τσέπη και μαζεύτηκαν κάποια χρήματα. Την άλλη μέρα άρχισες να πιέζεις για να αγοραστούν τα μανιτάρια, ενώ δεν είχαν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις, με φράσεις όπως 'εσείς θα μου πείτε πως θα κάνω το project μου' και 'είστε άσχετοι, εγώ ξέρω'. Αυτό έκανε κόσμο που έβαλε χρήματα να τα αποσύρει γιατί χάθηκε η εμπιστοσύνη στην ικανότητα σου να δουλέψεις συλλογικά και να εκπληρώσεις τις όποιες προϋποθέσεις αποφασίστηκαν από τη συνέλευση. Υπονόμευσες το ίδιο σου το σχέδιο με άλλα λόγια. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος που το περιγράφεις παραπάνω:
Παράθεση:
Μετά από την έγκριση, άτομα της κλίκας αντίδραση, χωρίς καμία γνώση για την καλλιέργεια μανιταριών άρχισαν να μου θέτουν παράλογες απαιτήσεις και προσπάθησαν να μου δείξουν πως γίνεται, που να το κάνω και πως.

Η έγκριση δόθηκε με προϋποθέσεις, δεν άρχισε κανένας να θέτει όρους μετά την απόφαση. Εσύ μάλλον ακούς αυτά που θες και τα άλλα από το ένα μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Οι προϋποθέσεις τέθηκαν από τα μέλη που συμμετείχαν στη συνέλευση γιατί έτσι έκριναν ότι πρέπει να γίνει η καλλιέργεια. Εσύ μπορεί να πήρες πληροφορίες από κάποιο site, αλλά αυτό δεν σε κάνει ειδικό και οφείλεις να συνεργαστείς με τους υπόλοιπους που και αυτοί θέλουν να μάθουν. Παρεμπιπτόντως έχει και το δίκτυο γεωπόνους. Τους έψαξες να τους ρωτήσεις;
Παράθεση:
Είχαν στιγμιαία επιφοίτηση από το Άγιο Πνεύμα, μιας και πριν την εισήγηση μου δεν τους είχε περάσει από το μυαλό το θέμα της καλλιέργειας.

Έχουν γίνει πολλές ενέργειες για αγροτική παραγωγή. Υπάρχει ακόμα και ομάδα αγροτικής παραγωγής. Έγιναν φυτώρια και βρισκόμασταν πολύ κοντά στο να φυτευτούν. Υπήρξαν αρκετά εμπόδια, πέρα από τον έλεγχο του Δικτύου, για αυτό και δεν προχώρησε, αλλά είναι συνεχώς στο μυαλό πολλών πως θα γίνει να οργανωθεί παραγωγή.

Παράθεση:
γ) Οι διαρκείς συνελεύσεις βγάζουν διαρκώς αποφάσεις, οι οποίες ποτέ δεν υλοποιούνται. Αν διαβάσει κανείς τον απολογισμό του 2012 - 2013 viewtopic.php?f=2&t=142 θα διαπιστώσει ότι από προτάσεις καλά πάμε, εγκρίνονται από τις συνελεύσεις, αλλά τίποτα δεν γίνεται.


Η αλήθεια είναι ότι όντως υστερεί το δίκτυο σε αυτό. Είναι πολύ πιο εύκολο να παρθεί μια απόφαση παρά να υλοποιηθεί. Οι αποφάσεις παίρνονται γιατί υπάρχει ανάγκη την εκάστοτε στιγμή αλλά δεν υλοποιούνται γιατί δεν υπάρχουν άτομα να τις υλοποιήσουν. Πρέπει ο εισηγητής να δεσμεύεται προσωπικά για την υλοποίηση και να βρίσκει και άτομα που θα συμμετέχουν. Έχει εντοπιστεί το πρόβλημα, και η λύση είναι περισσότερη συμμετοχή από τα μέλη.

Παράθεση:
δ) Η ομάδα υποστήριξης δεν δίνει καμία ενημέρωση και πλην των συναλλαγών της αγοράς τα υπόλοιπα δεν λειτουργούν.
- Το φόρουμ είναι πεθαμένο.
- Δεν ξέρουμε τι γίνεται με τις συνδρομές. Κανένας τους δεν ενοχλεί τα μέλη για να εισπράξει συνδρομές.
- Παραιτούνται μέλη, γράφουν επιστολές παραίτησης και η ομάδα δεν ενημερώνει κανένα.
- Ζήτησα να ανανεωθεί η ομάδα Επισκευών και Αγροτικής παραγωγής και δεν έγινε τίποτα.


Θα υποθέσω ότι απλά δεν αντιλαμβάνεσαι αυτά που γίνονται.
- Η συμμετοχή στο φόρουμ είναι προαιρετική. Όσοι θέλουν γράφουν και όσοι θέλουν απαντάνε. Οι υποχρεώσεις την ομάδας υποστήριξης όσο αφορά του βήμα διαλόγου είναι:
Ανάρτηση των θεμάτων των συνελεύσεων συντονισμού
Ανάρτηση των πρακτικών των συνελεύσεων συντονισμού.
Ανάρτηση θεμάτων γενικών συνελεύσεων
Ανάρτηση πρακτικών γενικών συνελεύσεων
Ανάρτηση της ανάλυσης των οικονομικών του δικτύου
οι οποίες εκπληρώνονται στο έπακρο.
- Για άλλη μια φορά, κοίτα στο φόρουμ. Τα μέλη έχουν ενημερωθεί επανειλημμένα για τις υποχρεώσεις τους και η προσπάθεια συνεχίζεται.
- Έχουν αποχωρήσει διάφορα μέλη κατά καιρούς. Δεν υπάρχει υποχρέωση για ενημέρωση από την ομάδα. Αν κάποιος/α ενδιαφέρεται να ενημερώσει για την αποχώρηση του/της μπορεί να το κάνει. Η επιστολή παραίτησης του μέλους στο οποίο αναφέρεσαι (παρόλο που λες "παραιτούνται μέλη" σε άλλη μια προσπάθεια υπερβολής και εντυπωσιασμού) στάλθηκε σε συγκεκριμένους παραλήπτες. Αν το μέλος επιθυμούσε να την δημοσιοποιήσει θα μπορούσε να την αναρτήσει στο φόρουμ. Η ομάδα δεν μπορεί να κοινοποιήσει προσωπικά email.
- "Ζήτησα να ανανεωθεί η ομάδα Επισκευών και Αγροτικής παραγωγής και δεν έγινε τίποτα". Δεν κατάλαβα τι ακριβώς ζήτησες και από που.

Παράθεση:
ε) Η κουζίνα διαλύθηκε μετά από συνέλευση και δυσαρέστησε όλα τα μέλη που δεν είχαν πάγκους στην αγορά.


Πονεμένη ιστορία. Τη απόφαση την πήρε η συνέλευση, όπως πάντα, με τη διαδικασία που προβλέπεται, δηλαδή ενημέρωση μελών για το θέμα και ανακοίνωση της απόφασης. Αν κάποιος είχε πρόβλημα με αυτό θα μπορούσε να το ξαναφέρει σαν θέμα, όπως και θα γίνει τελικά σε μια από τις επόμενες συνελεύσεις συντονισμού. Για πληροφόρηση πάντως, δεν λειτουργούσε πολύ καλά η κουζίνα. Υπήρχαν διάφορα θέματα και προβλήματα και θεωρήθηκε καλό να συνεχίσουν να δίνουν τα μέλη τα τρόφιμα από τους πάγκους τους, όπως είδη κάναν κάποιοι, ενώ οι πάγκοι στην κουζίνα παρέμειναν για χρήση από αυτούς που δεν έχουν άλλο πάγκο. Όλα αυτά μέχρι να ξαναοργανωθεί η κουζίνα από την αρχή για καλύτερη λειτουργία.

Παράθεση:
στ) Όλα γυρίζουν γύρω από την Ομάδα Αγοράς και την Ομάδα Υποστήριξης και οι υπόλοιποι να πάνε να κόψουν τον λαιμό τους.


Έτσι το βλέπει ο ezarkadas. Τώρα πρέπει να βρεις ακόμα έναν που να το υποστηρίζει αυτό, να γίνετε δυο.

Παράθεση:
η) Μένουν μερικοί άστεγοι στο δίκτυο, τους οποίους η κλίκα αντίδρασης, τους αντιμετωπίζει με την λέξη "φιλοξενία", αλλά τους θεωρεί σκλάβους που θα μαζεύουν τα σκουπίδια όλων, θα τους κάνουν καφέδες κλπ. Από την άλλη δεν τους παρέχουν ούτε τα βασικά. Ούτε το καθημερινό φαγητό. Κάνουν διακρίσεις ακόμα και εκεί. Οσο για την φιλοξενία; ένα άδεια κτίριο με ανοιχτά παράθυρα. Οι άστεγοι έκαναν όλο τον χειμώνα στρατιωτικές ασκήσεις στο κρύο. Καθαριότητα μηδέν. Βοήθεια μηδέν. Όλα με το στανιό και μια καλή δικαιολογία στο στόμα.


Οι φιλοξενούμενοι είναι μέλη του δικτύου που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στέγης και αιτήθηκαν χώρο στέγασης στην αγορά τον οποίο θα διαμόρφωναν μόνοι τους. Ο χώρος διατέθηκε χωρίς αντιρρήσεις. Οι φιλοξενούμενοι έχουν στη διάθεση τους χώρους στέγης, κουζίνα, ηλεκτρικό και νερό. Τους προσφέρεται φαγητό και διάφορα άλλα και η δυνατότητα απασχόλησης έτσι ώστε να μην είναι αποδέκτες ελεημοσύνης αλλά να κερδίζουν με τις δυνάμεις τους αυτά που χρειάζονται και να νιώθουν την αξία τους. Δεν κάνουν μόνο καθαριότητα (την οποία μόνοι τους επέλεξαν να κάνουν) αλλά συμμετέχουν στην επισκευή και στη διαμόρφωση των χώρων της αγοράς. Δεν κάναν στρατιωτικές ασκήσεις στο κρύο γιατί και σόμπα με ξύλα είχαν, και ηλεκτρική θέρμανση. Αλλά που να ξέρεις... δεν ήσουν εκεί... Σε τελική ανάλυση, είναι σε ένα χώρο που τους προσφέρονται αρκετές δυνατότητες, τις οποίες δεν είχαν προηγουμένως. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να βοηθήσεις στην βελτίωση της κατάστασης, τότε είσαι ευπρόσδεκτος να το κάνεις. Αλλά μην κακολογείς, κατακρίνεις και απαξιώνεις τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Παράθεση:
θ) Η κλίκα της αντίδρασης διαρκώς ζητάει και ψάχνει για κορόϊδα. Να φέρουν οι παραγωγοι τα λαχανικά τους. Να φέρουν τα καταστήματα τα υλικά τους, να πληρώνεται ο Δήμος σε ΤΕΜ κλπ. Σε τόσες συνελεύσεις ένα πράγμα δεν άκουσα... Τι θα δώσουν τα μέλη πίσω ως ανταπόδοση για αυτά που θα πάρουν; Ψεύτικες υποσχέσεις;


Τι να πω τώρα; Ότι δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί το δίκτυο; Τα μέλη (είτε είναι άτομα, παραγωγοί, καταστήματα, ο δήμος) φέρνουν ότι επιθυμούν και το ανταλλάσσουν μεταξύ τους. Τι εννοείς με τις ψεύτικες υποσχέσεις; Το δίκτυο δεν έχει οδηγίες χρήσης και αν υπάρχουν οικονομικές ανισορροπίες, είναι ευθύνη όλων να τις λύσουμε και να το κάνουμε να δουλέψει.

Παράθεση:
ι) Προσπάθησα να λειτουργήσω το καφενείο και να το κάνω καθημερινό στέκι. Πάλι εκεί με σταμάτησαν με την δικαιολογία "δεν θα πληρώνουμε ΤΕΜ για να κάθονται".


Η προσπάθεια σου αποτελείται μόνο από λόγια. Καταρχήν, ο χώρος δεν είναι ακόμα έτοιμος. Έχει ακόμα τουλάχιστον 2-3 βδομάδες μέχρι να τελειώσει η επισκευή. Μετά από αυτό, θα χρειαστεί να κατεβεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για λειτουργία και διαχείριση, με ποιότητα και υγιεινή. Επίσης από τις λέξεις που χρησιμοποιείς φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει συλλογική προσπάθεια. "Προσπάθησα να λειτουργήσω το καφενείο και να το κάνω καθημερινό στέκι", και όλα αυτά χωρίς να λογαριάσεις κανέναν. Ούτε καν ολοκληρωμένη πρόταση για τη λειτουργία του δεν έχεις. Και αν τη βρεις, πρέπει να τη φέρεις στη συνέλευση γιατί εκεί θα αποφασιστεί τι θα γίνει. Σίγουρα όμως δε θα γίνει πρόχειρα και στο πόδι.

Παράθεση:
Έχει δημιουργηθεί μία κλίκα η οποία δρα ως ηγεσία στο Δίκτυο. Αποτελείται από μέλη της ομάδας υποστήριξης και της ομάδας αγοράς. Ως εκφραστές αυτής της κλίκας είναι ο Χρήστος και η Λία. Μαζί τους υπάρχει και μία σειρά ατόμων τους οποίους παρασέρνουν όπως έχω καταλάβει. Τα γράφω επώνυμα και με ονόματα, για να πέφτουν τα σκάγια σε όλους αλλά μόνο σε αυτούς που πρέπει.

Την κλίκα αυτών των ατόμων θα την ονομάσω κλίκα της αντίδρασης. Εχει κάνει εσωστρεφές το κλίμα στο δίκτυο. Εχει αλλάξει τις αρχές του καταστατικού και εφαρμόζει αλλοπρόσαλλες τακτικές βασισμένες σε μία αόρατη ιδεολογία. Βάση αυτής της ιδεολογίας λέει όχι σε ότι πάει να γίνει. Οχι στις χορηγίες, όχι στα έσοδα, όχι στο ευρώ, όχι στις διαφημίσεις, όχι να πληρώνονται με ΤΕΜ όσοι εργάζονται για την ανάπτυξη του δικτύου, όχι στην συνεχή λειτουργία της αγοράς, όχι στο εμπόριο.

Η κλίκα της αντίδρασης, έχει ονόματα και ευθύνονται για τις πράξεις όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Λέγονται Χρήστος και Λία και όπως πήραν εύκολα την εξουσία στα χέρια τους, τότε μπορούν να πάρουν εύκολα και την ευθύνη των πράξεων τους. Οταν αποτυγχάνουν να το αποδέχονται και να μην γίνονται εμπόδιο στους υπόλοιπους.


Όλες οι αποφάσεις έχουν παρθεί μέσα από συνελεύσεις με την προβλεπόμενη διαδικασία. Κανένας δεν επέβαλε ποτέ την άποψη του σε άλλους. Ότι έχει αποφασιστεί, έχει προηγουμένως παρουσιαστεί ενώπιον όλων και η αποφάσεις πάρθηκαν συλλογικά.
Σε παρακαλώ να θέσεις θέμα στη συνέλευση για αυτά που αναφέρεις παραπάνω. Αν ισχύουν, τότε ο Χρήστος και η Λία θα πρέπει να απομακρυνθούν. Εκτός αν θεωρείς ότι και η συνέλευση είναι μια κλίκα. Όποτε μάλλον η κλίκα είναι στο κεφάλι σου.
-Όχι στις χορηγίες, με στόχο την προβολή. Κάποιοι που πίστεψαν στο δίκτυο κάναν χορηγίες χωρίς να θέλουν διαφημιστική λεζάντα, και κανένας δεν είπε όχι.
-Στα έσοδα δεν είπε κανένας όχι.
-Στο ευρώ είτε ναι πεις είτε όχι, το ίδιο ισχύει: και δεν κυκλοφορεί τελευταία, και το ελέγχουν ιδιώτες που κοιτούν το συμφέρον τους.
-Όχι στις διαφημίσεις, υπάρχουν έντυπα και επιχειρήσεις για αυτό το σκοπό. Το δίκτυο είναι κάτι άλλο.
-Με ΤΕΜ πληρώνονται όσοι εργάζονται για το Δίκτυο. Αλλά η αποφάσεις για το τι χρειάζεται να γίνει παίρνονται από την συνέλευση, όχι από τον ezarkadas.
-Η συνεχής λειτουργία της αγοράς είναι ο στόχος. Αλλά δεν μπορεί να γίνει αμέσως. Πρέπει να γίνουν αρκετά πράγματα ακόμα για να έχει νόημα. Για την ώρα πρέπει να δουλέψει καλά για τις μέρες που ήδη λειτουργεί.

Παράθεση:
Δυστυχώς αν και έχει ψηφιστεί από την συνέλευση να μην έρχονται διάφορες ιδεολογίες μέσα στο Δίκτυο ΤΕΜ, το μόνο που κυριαρχεί είναι οι ιδεολογίες και η αλληλεγγύη έχει πάει περίπατο. Μαζί έχουν πάει περίπατο και τα περισσότερα από τα 1.300 μέλη γιατί και αυτά ήρθαν για την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και συνάντησαν τρέλα και κορδέλα.


Αυτό πάλι από που το έβγαλες; Πότε ψηφίστηκε να μην έρχονται ιδεολογίες μέσα στο δίκτυο; Μήπως το μπέρδεψες με τις ρατσιστικές ιδεολογίες; Φυσικά και θα έρθουν ιδεολογίες. Είναι ένα από τα ζητούμενα! Τώρα το γιατί γράφτηκαν τόσα μέλη αλλά δεν συμμετέχουν είναι μεγάλη κουβέντα. Έχει να κάνει με δομικά θέματα της εναλλακτικής οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.

Βέβαια έχεις και καλές προτάσεις. Και χαίρομαι την επιθυμία σου να εργαστείς. Αλλά δεν έχει νόημα, τουλάχιστον στα πλαίσια του δικτύου, να προσπαθείς να επιβάλεις τη οργάνωση που εσύ θεωρείς ότι πρέπει να υπάρχει, με βρισιές και κατηγορίες. Αυτό δεν δείχνει ούτε αγάπη ούτε σοφία.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 03, 2013 4:41 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Δευτ Φεβ 11, 2013 2:12 pm
Δημοσιεύσεις: 25
takitsan έγραψε:
Αγαπητέ ezarkadas,

Δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο στόχος σου. Παραθέτεις ανακρίβειες, ψέματα και υπερβολικές εκφράσεις για να δημιουργήσεις ένταση και εντύπωση.


Αγαπητέ Χρήστο, ο στόχος μου είναι απλός. Εχεις πάρει το λεωφορείο του ΤΕΜ που πάει Αθήνα (Αλληλεγγύη). Εχεις στρίψει σε λάθος δρόμο και πας Κακαβιά! Εχεις βάλει το walkman στα αυτιά, διασκεδάζεις με την μουσικούλα, αλλά δεν κοιτάς τις πινακίδες στον δρόμο που δείχνουν ότι έχεις πάρει λάθος δρόμο. Από την άλλη έχεις κλείσει και τα αυτιά σου και αγνοείς όσους σου λένε ότι πάμε σε λάθος δρόμο.

Μερικοί επιβάτες που γνώριζαν την διαδρομή, σε ενημέρωσαν ξανά και ξανά ότι πας σε λάθος δρόμο το λεωφορείο και αφού είδαν ότι είσαι ανυποχώρητος και με υπερβολική αυτοπεποίθηση έκαναν το αυτονόητο. Πάτησαν το κουμπί της στάσης και κατέβηκαν.

Αυτή την στιγμή έχουν μείνει λίγοι επιβάτες στο λεωφορείο ΤΕΜ. Οι οποίοι είτε μένουν γιατί εμπιστεύονται τις οδηγικές σου ικανότητες, είτε επειδή δεν γνωρίζουν την διαδρομή.

Γι' αυτό δημιουργώ λοιπόν αυτή την ένταση για να καταλάβεις ότι αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος. Οι ανακρίβειες, τα ψέματα και οι υπερβολικές εκφράσεις είναι οι πινακίδες που δεν θέλεις να πιστέψεις.
Προτιμάς να βγάλεις λάθος τις πινακίδες, παρά να παραδεχτείς ότι έκανες εσύ λάθος.

Αν συνεχίσεις να επιμένεις, τότε μόνο δύο κακά πράγματα μπορεί να συμβούν.
1) Θα φτάσεις στον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς και εκεί οι συνοριοφύλακες θα γελάνε μαζί σου όταν τους ρωτήσεις προς τα που είναι η Αθήνα...
2) Θα τελειώσει το πετρέλαιο του Λεωφορείου ΤΕΜ και θα τελειώσει εκεί η ιστορία. Οι επιβάτες που σε ακολούθησαν θα έχουν κουραστεί από το μεγάλο ταξίδι χωρίς προορισμό. Οταν δε, οι επιβάτες καταλάβουν ότι το λεωφορείο ΤΕΜ τέλειωσε, τότε θα ακούσεις τα εξ' αμάξης όπως λένε.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε, το ντεπόζιτο του λεωφορείου ΤΕΜ έχει αδειάσει και είμαστε στην ρεζέρβα. Ντεπόζιτο είναι το ταμείο που είναι άδειο. Αντί να χρησιμοποιήσουμε πολλούς τρόπους για να βάλουμε πετρέλαιο, είσαι και επιλεκτικός. Οχι BP, μου μυρίζει. Οχι Shell, βρωμίζει το περιβάλλον. Οχι Avin, είναι του Βαρδινογιάννη. Οχι ΕΚΟ, είναι κρατική.

Το έχεις ακούσει το ανέκδοτο... "Αντε γαμήσου εσύ και ο γρύλος σου". Από την πολύ σκέψη και τις πολλές εναλλαγές, έχεις πει σε πολύ κόσμο "Αντε γαμήσου".

Εγώ είμαι ακόμα ένας που σου λέω ότι είσαι σε λάθος δρόμο. Χωρίς να τους ξέρω ως ονόματα, έχω δει και πολλά μέλη τα οποία σου έχουν πει ότι είσαι σε λάθος δρόμο. Επειδή είμαι καινούριο μέλος φαντάζομαι θα έχουν υπάρξει και άλλα μέλη στο παρελθόν που σου έχουν πει το ίδιο πράγμα.

Οσο και να θες να με κατηγορήσεις ότι είμαι βαλτός, ότι χρειάζομαι ψυχίατρο, ότι θα μείνω μόνος, ότι θα απομονωθώ, ότι τρίζει η καρέκλα μου, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί. Ανέβηκα σε ένα λεωφορείο που λέγεται Δίκτυο ΤΕΜ και η πινακίδα του έλεγε ότι πάει Αλληλεγγύη. Γι' αυτό τον λόγο ανέβηκα. Βλέπω όμως ότι ο οδηγός είναι κωθώνι, εγωίσταρος, εξουσιομανής και φαντασιόπληκτος. Δεν κοιτάει καμία πινακίδα και σαν κλασσικός νεοέλληνας λέει "Ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις δεν πάω καλά;"

Οσο λοιπόν είμαι πάνω σε αυτό το λεωφορείο, οφείλω να επισημάνω ότι πάει σε λάθος δρόμο και να δείξω τον σωστό δρόμο.


Θα πρέπει να καταλάβεις ότι γνωριζόμαστε μόλις ένα μήνα και ούτε παντρεμένοι είμαστε, ούτε σόι, ούτε εταιρική ή φιλική σχέση έχουμε. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να μου επιβάλεις ΤΙΠΟΤΑ. Δεν μπορείς να μου επιβάλεις να σιωπήσω, ούτε μπορείς να μου επιβάλεις να πάω κακαβιά γιατί νομίζεις ότι είναι καλύτερα από την αθήνα, ούτε να κάνω περιττά ταξίδια και δοκιμές επειδή εσύ τα φαντάζεσαι. Αν θέλεις να κάνω κάτι, μπορώ μόνο αν βασίζεται στην πραγματικότητα και είναι εφικτό να γίνει. Μπορώ να κάνω τα πάντα, αρκεί να μην είναι άσκοπα.

Οσο είμαι πάνω στο λεωφορείο δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, και όσο περισσότερο χρόνο διαθέτω. Οπως έχεις δει μέχρι τώρα, στον ένα μήνα που είμαι μέλος, σας έδωσα την λύση της ΜΚΟ σαν νομική μορφή, σας είπα για την καλλιέργεια μανιταριών, σας είπα να λειτουργεί κάθε μέρα ο χώρος του Δικτύου, σας έδωσα τα πλακάκια για να γίνει η λάντζα του καφενείου, πήρα καθαριστικά και άρχισα να καθαρίζω, σκούπισα, καθάρισα, κουβάλησα, βοήθησα να βρεθεί η αποχέτευση, ξεκαθάρισα την υπόθεση με το εκχιονιστικό μηχάνημα και ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν χρειάζεται να απαριθμήσω.

Δεν τα γράφω αυτά για να πάρω βραβείο, αλλά για το αποτέλεσμα. Το Δίκτυο ΤΕΜ πάνω από όλα έχει ανάγκη από ικανούς ανθρώπους. Αν δεν θέλεις εμένα σαν παράδειγμα τότε πάρε σαν παράδειγμα τον Χρήστο Μυρωνίδη. Εχει κολλήσει τα πλακάκια, σοβατίζει, βάφει, φτιάχνει πόρτες, σκάβει. Αυτή η αναποφασιστικότητα έχει αρχίσει να του την δίνει. Αυτό το σταμάτα, ξεκίνα. Οχι εδώ, εκεί. Οχι κουζίνα, καφενείο. Πολλά ανοιχτά μέτωπα και κανένα να μην κλείνει.

Φαντάσου μόνο ένα πράγμα. Ο Χρήστος Μυρωνίδης να σου πει: "Ευχαριστώ πολύ. Σταματάω". Ξέρεις που θα πάνε όλες οι επισκευές ε; Στις καλένδες και δεν νομίζω να διαφωνείς επί τούτου.

Έτοιμος είναι και ο Σάκης να εγκαταλείψει την υπόθεση της κουζίνας, αφού τίποτα δεν γίνεται. Θέλω να δω που θα βρεις τον επόμενο Σάκη και λεφτά για να αγοράσεις την επόμενη επαγγελματική κουζίνα. Μέχρι και πάγκους έφτιαξε ο άνθρωπος για έξω.

Αν συνεχίσεις να είσαι αγύριστο κεφάλι, θα τους δεις έναν έναν να πατάει το κουμπάκι της στάσης και να κατεβαίνει από το λεωφορείο ΤΕΜ. Άλλος θα το πει ευγενικά, άλλως θα το πει χαμογελαστά, άλλος δεν θα πει τίποτα. Ακόμα και αν σε υποστηρίξουν όλοι τους, ο λογαριασμός της ΔΕΗ δεν θα σε υποστηρίξει. Απαιτεί να πληρώνετε με ευρώ κάθε φορά που έρχεται. Αυτό απαιτεί το Δίκτυο ΤΕΜ να έχει έσοδα. Εσύ μπορεί να μην θέλεις έσοδα, αλλά η ιδεολογία δεν γεμίζει το ντεπόζιτο. Θα πρέπει να τρέξεις για έσοδα. Για τα έσοδα τρέχεις κάθε μέρα, όχι μόνο μία φορά.
Οπως λένε λαικά... Γκέκε? Καταλαβερδίγκος;

Αν κατάλαβες όλα τα παραπάνω, πρέπει να βγάλεις αλάρμ και να παρκάρεις το λεωφορείο στην άκρη.

- Μετά πρέπει να το γυρίσουμε στον σωστό δρόμο.
- Να του κάνουμε τα απαραίτητα σέρβις.
- Να βρούμε πετρέλαιο να το γεμίσουμε.

και μετά να υποδεχτούμε νέο κόσμο.

One step at a time όπως λένε στα ελληνικά. Οταν είσαι στον σωστό δρόμο, όλα γίνονται.
Στον λάθος δρόμο ένα πράγμα γίνεται. Οσο απομακρύνεσαι, αυξάνεται το κόστος της επιστροφής στον σωστό δρόμο.

Αν αλλάξεις πρώτος εσύ, θα είμαι δίπλα σου και θα σε στηρίξω.

Αν συνεχίσεις να επιμένεις στο λάθος, θα το παλέψω. Στο τέλος όμως, δεν θα φύγεις εσύ. Εσύ θα μείνεις. Θα πατήσω εγώ το κουμπάκι της στάσης και θα κατέβω γιατί ο χρόνος μου είναι πολύτιμος για να τον σπαταλάω σε πείσματα και εγωισμούς.

Ελπίζω να σου έκανα εντύπωση.

_________________
1) Ο άνθρωπος που λέει "δεν γίνεται" δεν πρέπει να σταματάει τον άνθρωπο που προσπαθεί να το κάνει.

2) Υπάρχουν άνθρωποι που σπέρνουν και θερίζουν και άνθρωποι που τρώνε και μαγαρίζουν.

3) Πίστη, Αγάπη, Σοφία, Ελπίδα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 03, 2013 4:49 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Δευτ Φεβ 11, 2013 2:12 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Το άρθρο αυτό είναι σαφέστατο για το τι δεν πάει καλά στην Ελλάδα σήμερα και κατά επέκταση στο δίκτυο ΤΕΜ.
Η αιτία των προβλημάτων είμαστε εμείς οι ίδιοι. Απόλυτο και αδιαμφισβήτητο. Τελεία και παύλα.
Εμείς πρέπει να αλλάξουμε. Αλλάζουμε αποβάλλωντας αυτή την νοοτροπία και αρχίζοντας να παράγουμε.


O Μπαμπούλας των Ελλήνων


Του Γιώργου Καισάριου

Ας πούμε ότι δεν είχαμε την "κακή" τρόικα να μας μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, τι θα έκανε η όποια ελληνική κυβέρνηση; Να υποθέσουμε δηλαδή ότι αν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία, θα έκανε 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο;

Με τι κεφάλαια άραγε μπορεί η όποια ελληνική κυβέρνηση, να κάνει αυτά που θα ήθελαν όλοι οι πολιτικοί αυτής της χώρας να γίνουν;

Η καθημερινή συζήτηση στην ελληνική τηλεόραση συνεχίζει και περιστρέφεται γύρω από το τι θα έκανε ο ένας και ο άλλος –η μια πολιτική παράταξη και η άλλη– χωρίς να λογαριάζουν τον ξενοδόχο. Ο ξενοδόχος δεν είναι η τρόικα, αλλά η πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει παντελώς καταστραφεί από τις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία 40 χρόνια και έχουμε γίνει πολύ πιο φτωχοί.

Είτε διότι χάθηκε ο πλούτος στο χρηματιστήριο, είτε διότι ξοδεύτηκε στο όνομα του μεγάλου σπάταλου κράτους (σε μισθούς δημόσιων υπαλλήλων, υπέρογκες συντάξεις κτλ) που στη συνέχεια πήγε στο εξωτερικό για να εισαγάγουμε προϊόντα και υπηρεσίες που η χώρα μας δεν παράγει, ή σε κλεψιές και σε πολλά άλλα.

Και αντί να κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη και να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε εδώ και παράλληλα να δούμε πως μπορούμε να βάλουμε ξανά τις μηχανές να δουλέψουν, συνεχίζουμε την συνωμοσιολογία περί της κακής τρόικας και των κακών Γερμανών.

Όχι ότι δεν έχουν γίνει λάθη εκ μέρους της Ευρώπης, έχουν γίνει -τόσο όσον αφορά το σχεδιασμό της Ενωμένης Ευρώπης όσο και όσον αφορά την τωρινή κρίση. Αλλά αγνοούμε ότι για όλα σχεδόν τα κακά που μας έχουν βρει φταίμε εμείς και δεν φταίνε κάποιοι άλλοι, που απλά δεν κάνουν αυτά που θα θέλαμε να κάνουν, για να λυθεί το πρόβλημά μας.

Το άλλο κακό με την περίπτωσή μας, είναι ότι δεν ξέρουμε καν πως να λύσουμε το πρόβλημά μας. Αφενός αγνοούμε την πραγματικότητα και αφετέρου συνεχίζουμε να αγνοούμε τους κανόνες της αγοράς. Επίσης αγνοούμε ότι μόνο η αναζωπύρωση της επιχειρηματικότητας μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας μας και όχι οι όποιες επιδοτήσεις και τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Όχι ότι κάνει κακό το ΕΣΠΑ και εκτιμώ ότι είναι απαραίτητο σε αυτή τη φάση, αλλά προς θεού δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα ολόκληρο οικονομικό μοντέλο γύρω από το ΕΣΠΑ.

Ακόμα και όταν είχαμε τη δραχμή το ίδιο μπάχαλο ήμασταν και η ίδια λογική επικρατούσε. Δεν έχουν αλλάξει πολλά. Παρ΄ όλ΄ αυτά, αναγνωρίζω ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει μια άνιση μάχη και ότι προσπαθεί, απλά δεν είναι αρκετή η προσπάθεια πλέον. Χρειάζεται πολύ περισσότερο από καλή θέληση για να πάει μπροστά αυτή η χώρα.

Αλλά με τα μυαλά που κουβαλάμε, πολύ φοβάμαι ότι τελικά δεν θα καταφέρουμε πολλά. Το μικρόβιο της μη λογικής έχει προσβάλει τους περισσοτέρους πολίτες αυτής της χώρας, και όχι μόνο την πολιτική ηγεσία.

Η κατάληξη είναι ότι δεν φταίει η "κακή τρόικα" αλλά το στραβό μας το μυαλό, η αδυναμία μας να επεξεργαστούμε την λογική σκέψη και η επιμονή μας σε λύσεις και ιδεολογίες του παρελθόντος.

Και μην νομίζετε ότι αυτή η κατάσταση είναι σημερινή λόγω κρίσης. Ακόμα και όταν είχαμε την δραχμή είχαμε την ίδια κατάσταση. Η διαφορά είναι ότι τότε είχαμε μπόσικα για να αυξήσουμε το δημόσιο χρέος της χώρας και όλα ήταν ρόδινα, ενώ σήμερα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Τότε είχαμε τους κακούς Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ (που είναι στο ίδιο συνδικάτο κτλ), σήμερα έχουμε την τρόικα. Τα ονόματα έχουν αλλάξει μεν, αλλά ο Μπαμπούλας των Ελλήνων -η μη λογική - είναι ο ίδιος.Πηγή:www.capital.gr

_________________
1) Ο άνθρωπος που λέει "δεν γίνεται" δεν πρέπει να σταματάει τον άνθρωπο που προσπαθεί να το κάνει.

2) Υπάρχουν άνθρωποι που σπέρνουν και θερίζουν και άνθρωποι που τρώνε και μαγαρίζουν.

3) Πίστη, Αγάπη, Σοφία, Ελπίδα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 04, 2016 11:24 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Νοέμ 21, 2011 2:58 am
Δημοσιεύσεις: 29
Λοιπόν δεν ξέρω από που να αρχίσω. Θα κρατήσω μόνο τα σημαντικά.

Επειδή λόγω της μετακόμισης του θεραπευτηρίου (ήταν απέναντι από το δίκτυο) αλλά και του μωρού δεν έρχομαι πια στην αγορά. ezarkada δεν έχουμε ακόμα γνωριστεί και θα σου συστηθώ. Είμαι ο Άργος και είμαι ένα παλιό μέλος. Είμαι φυσικοθεραπευτής και γενικά επειδή βαριέμαι πολύ να συζητώ στις συνελεύσεις προτιμώ να γράφω και να ενημερώνομαι από το φόρουμ. Βλέπω ότι έχεις όρεξη για εργασία αλλά και πρωτότυπες ιδέες, όμως βλέπω ότι η ανυπομονησία σου σε οδηγεί σε περίεργη συμπεριφορά.

-Πρώτον θα σε παρακαλούσα να μην εκφράζεσαι με βωμολοχίες, θεωρώ ότι μειώνουν πολύ το επίπεδο κάθε συζήτησης.

-Έπειτα ενώ συμφωνώ ότι στο δίκτυο όλα πάνε πολύ αργά διαφωνώ ότι αυτό οφείλεται μόνο σε 2 άτομα.

-Τρίτον η λασπολογία που μιμείται την Βουλή και την τηλεόραση και που έχεις εξαπολύσει εναντίων του Χρήστου και της Λίας δεν κάνει εντύπωση αλλά σε κάνει να χάνεις το δίκιο σου (γιατί σε κάποιες απόψεις σου πιστεύω ότι έχεις απόλυτο δίκιο) και στα δικά μου μάτια χάνεις και την αξιοπρέπειά σου.

-Τέταρτον, το δίκτυο έχει τα εργαλεία και τους τρόπους για να μπορέσεις να διορθώσεις οτιδήποτε πιστεύεις ότι είναι λάθος. Είναι αλήθεια ότι οι συλλογικότητες έχουν χρονοβόρες διαδικασίες αλλά εκτός από πολλά κακά υπάρχουν και καλά σε αυτό. Προσωπικά τις περισσότερες φορές δεν έχω την υπομονή να τις παρακολουθήσω αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να τις διαλύσω.

-Τέλος αν θέλεις όντως να είσαι αλληλέγγυος, που από τον τρόπο που εκφράζεσαι δεν το πιστεύω, προσπάθησε να μην φτάνεις σε γρήγορα συμπεράσματα. Εφόσον λες ότι είσαι μέλος μόνο 2 μήνες πως κατάφερες τόσο γρήγορα να καταλάβεις ότι υπάρχουν κλίκες και ιδεολογίες του ωχαδελφισμού; Ούτε φαίνεται να σέβεσαι τον χρόνο, χρήμα και άλλους πόρους που έχουν προσφέρει ο Χρήστος και η Λία στο δίκτυο. Ακόμα και όλα να τα έχουν κάνει λάθος, αν ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις την κατάσταση προτείνω να ξεκινήσεις με ένα συγνώμη και μετά να καταθέσεις συγκεκριμένες προτάσεις.
Αν είναι καλομελετημένες πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα σε ακολουθήσουμε. Αν όμως σκοπεύεις να τρολάρεις (δηλαδή να δημιουργείς τεχνητή σύγχυση) και μάλιστα συνεχίσεις να εκφράζεσαι άσχημα πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα θελήσουν να αποκλειστείς από το φόρουμ.

Για σύνοψη σου προτείνω να είσαι πιο ευγενικός και να καταθέτεις συγκεκριμένες προτάσεις.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 5 Δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
 cron
Βήμα Διαλόγου Μελών - Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

POWERED_BY

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com