Βήμα Διαλόγου Μελών

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

Πληροφορίες Εγγραφής

Οδηγίες εισόδου
SSL Certificate
SSL Certificate
Τώρα είναι Σάβ Φεβ 04, 2023 4:31 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 26, 2012 2:37 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Μαρ 25, 2011 7:30 pm
Δημοσιεύσεις: 147
Απολογισμός των οικονομικών του Δικτύου (σε ΤΕΜ) μέχρι σήμερα, και ειδικότερα των ομάδων εργασίας.
Συζήτηση με θέμα την ροή των ΤΕΜ μέσα στο Δίκτυο.
Κατάρτιση σχεδίου για το επόμενο εξάμηνο και πιθανή αναθεώρηση της μηνιαίας εισφοράς των μελών.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 28, 2012 8:35 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Πέμ Ιαν 27, 2011 10:15 am
Δημοσιεύσεις: 62
Η βαθύτερη σημασία ύπαρξης και δραστηριότητας του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης μαγνησίας

Από ην αρχή της ύπαρξης του το Δίκτυο είχε μια ιδιαίτερα θετική προβολή από τα ΜΜΕ. Το τελευταίο διάστημα αρχής γενομένης με τους New York Times, είχαμε μια παρέλαση ΜΜΕ άλλων κρατών μερικά εκ των οποίων τα κορυφαία σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναφέρομαι το BBC, στις εφημερίδες Guardian και Deutsche Zeitungen, σε τηλεοπτικά κανάλια από Γαλλία, Ρουμανία και Κορέα.

Η μεγάλη αυτή δημοσιότητα έχει να κάνει όχι τόσο με το ότι έχουμε στήσει ένα Δίκτυο Αλληλεγγύης, εξ άλλου υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο, αλλά διότι σε συνθήκες κρίσης έχουμε βρει ένα τρόπο να δημιουργήσουμε μια νέα και πολλά υποσχόμενη τοπική οικονομία.

Είναι ακριβώς το ανατρεπτικό στοιχείο αυτού του πράγματος που τραβάει το ενδιαφέρον. Δηλαδή ότι πειραματιζόμαστε και θέτουμε σε εφαρμογή πρακτικές που αμφισβητούν το κατεστημένο και τους μύθους της κυρίαρχης οικονομίας.

Η μεγάλη καινοτομία μας είναι ότι δημιουργούμε ΤΕΜ από το πουθενά. Το κάνουμε δε αυτό μέσα από έργα με κοινωνικό περιεχόμενο. Δηλαδή δημιουργούμε τα ΤΕΜ με εργασία που με τη σειρά της δημιουργεί κοινωνικά αγαθά είτε για την κοινότητα του Δικτύου μας, είτε, ακόμα πιο σημαντικό , για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία ζούμε. Έτσι η δημιουργία των άυλων ΤΕΜ προσθέτει αξία στην κοινότητα, όχι όπως γίνεται μέσα από κερδοσκοπικές δράσεις των τραπεζών ή του κεφαλαίου, αλλά μέσα από τη δημιουργία συλλογικών αγαθών.

Η φιλοσοφική βάση πάνω στην οποία στηρίζουμε αυτό το εγχείρημα έχει ως εξής:
Κάθε άνθρωπος έχει μια αξία η οποία ενυπάρχει από την γέννηση του και αφορά το σύνολο της ύπαρξης του και των σχέσεων του. Αυτή η αξία δεν μπορεί να υποτιμηθεί από καμιά «αγορά», από κανένα κεφάλαιο ή κράτος. Σήμερα βλέπουμε και βιώνουμε μια επέλαση των δυνάμεων εκείνων που θέλουν τον άνθρωπο υποδουλωμένο, δηλαδή χωρίς καμιά αξία. Το υπάρχον οικονομικό σύστημα σήμερα χρησιμοποιείται για τον αποκλεισμό και τον περιορισμό της ανθρώπινης αξίας της μεγάλης μάζας των ανθρώπων και σαν ένα μέσο για την κυριαρχία μιας μικρής τάξης απέναντι στην μεγάλη μάζα των ανθρώπων τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο.

Η οικονομία του ΤΕΜ είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι μια οικονομία η οποία ξεκινάει με την παραδοχή ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν μια αδιαπραγμάτευτη ανθρώπινη αξία, όχι αόριστα και γενικά, αλλά αξία που μπορεί να εκφραστεί με οικονομικούς όρους, όρους ποιότητας ζωής. Η οικονομία του ΤΕΜ λέει ότι δεν υπάρχει κανένας φτωχός, λέει ότι όλοι οι άνθρωποι, εφόσον έχουν μια ενδόμυχη αδιαπραγμάτευτη αξία, έχουν το δικαίωμα να την εκφράσουν. Είναι ο εσωτερικός πλούτος της ίδιας τους της ζωής.

Όταν αυτές οι ατομικές αξίες ενώνονται τότε έχουμε τη συλλογικότητα, έχουμε την κοινότητα. Η κοινότητα τότε έχει το δικαίωμα να εκφράσει την ανάγκη της για ευημερία και ποιότητα ζωής χωρίς κανένα αποκλεισμό και απώλεια αξιοπρέπειας. Τότε η κοινότητα δημιουργεί, βάζει σε λειτουργία μηχανισμούς για επικοινωνία, ανταλλαγή, κοινωνική οικονομία. Έχει το δικαίωμα να το κάνει ακριβώς διότι είναι το άθροισμα των ατομικών αξιών, το άθροισμα του κάθε ατομικού πλούτου που μας κάνει τον κοινωνικό πλούτο ο οποίος πολλαπλασιάζεται και δημιουργεί την κοινωνική ευημερία.

Επομένως η δημιουργία των ΤΕΜ από το πουθενά είναι στην πραγματικότητα η άσκηση του δικαιώματος για έκφραση αυτής της συλλογικής αξίας, της κοινοτικής αξίας.

Τα ΤΕΜ δεν είναι τίποτα άλλο από το μέσον για την έκφραση της συλλογικής αξίας, είναι επίσης το εργαλείο για οικονομικές συναλλαγές. Το ΤΕΜ έχει αξία όσο τα μέλη του το εμπιστεύονται. Όσο δηλαδή το χρησιμοποιούν και συναλλάσσονται μεταξύ τους. Είναι η εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών που δίνει αξία στη μονάδα συναλλαγής και όχι αυτή καθαυτή η ίδια η ύπαρξη του ΤΕΜ.

Θεωρητικά το Δίκτυο μπορεί να παράγει άπειρα ΤΕΜ, ή να το πω διαφορετικά τόσα ΤΕΜ όσο η κοινότητα κρίνει κάθε φορά ότι διευκολύνουν τις συναλλαγές και εκφράζουν το επιθυμητό επίπεδο ευημερίας.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Απρ 29, 2012 11:34 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Σάβ Απρ 28, 2012 11:33 pm
Δημοσιεύσεις: 7
Πρέπει να πάρουμε απόφαση με ψηφοφορία το αν πρέπει καν να υπάρχει συνδρομή σε ευρώ μέσα στο δίκτυο ή όχι.
Αν η απόφαση βγει στο ότι πρέπει.. πρέπει να υπάρχει μετά κι έλεγχος και καταστατικό πλήρες που θα κατατεθεί
στο δικαστήριο μαζί με λίστα με υπογραφή και αριθμό ταυτότητας του κάθε μέλους ώστε το Δίκτυο να υπάρχει πλέον
σαν νόμιμη οικονομική και κοινωνική οντότητα και φυσικά να διασφαλίζεται η διαφάνεια των οικονομικών.
Αν η απόφαση βγει ότι δεν πρέπει να υπάρχει συνδρομή σε ευρώ τότε απλά το Δίκτυο λειτουργεί ως έχει με ανταλλαγές..
οι υπηρεσίες εντός του δικτύου γίνονται είτε εθελοντικά είτε με κίνητρο ΤΕΜ και μόνο.
και το μέλλον θα δείξει...
Πάντως όταν υπάρχει συνδρομή τακτική μελών σε ευρώ.. πρέπει να υπάρχει κι έλεγχος οικονομικός έπειτα.. αλλιώς ούτε διαφάνεια υπάρχει, ούτε εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το σίγουρο..


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 03, 2012 11:58 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Ιαν 28, 2011 12:12 am
Δημοσιεύσεις: 22
Takitsan, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσω το υπερ-περιληπτικό μήνυμά σου, να υποθέσω ότι τα 2 ΤΕΜ/μήνα συνδρομή δεν φτάνουν, έτσι; :lol:

Προτείνω λοιπόν το εξής: Κάνε ένα πινακάκι (τύπου excel) με το τι πόστα Ομάδων Εργασίας έχουν δημιουργηθεί (υποστήριξη, ενημέρωση νέων, κοκ). Πόσοι δουλεύουν, πόσες ώρες την φορά και πόσες μέρες την εβδομάδα σε κάθε Ομάδα. Βγάλε στο τέλος μια σούμα. Και δες έπειτα πόσα τεμ μπαίνουν το μήνα από τα μέλη. Επειδή μάλλον θα το έχεις κάνει ήδη, πώς μπορούμε να το δούμε και εμείς που δεν μπορούμε να έρθουμε στη Γ.Σ.; Διότι πρέπει με κάποιον τρόπο να αποφασίσουμε και εμείς. Μπορεί να δημοσιευτεί κάπου που να το διαβάσουν μόνο τα ενεργά μέλη;

Ας υποθέσουμε ότι η διαφορά είναι μικρή. Υπάρχουν δύο τρόποι να λυθεί αυτό: Είτε πάμε την συνδρομή στα 3 τεμ/μήνα είτε πάμε το ωρομίσθιο στα 5 ΤΕΜ/ώρα. Αν βγαίνουν τα νούμερα, πρέπει να απαντήσετε και εσείς των Ομάδων: Πώς θα σας φαινόταν αντί του 6, να παίρνατε 5; Και προφανώς πρέπει να ερωτηθούμε όλοι για την άλλη περίπτωση να πάει δλδ η συνδρομή στα 3τ/ώ.

Υ.Γ. Αλήθεια η απόφαση 6 τ/ώ πάρθηκε σε Γ.Σ. ή σε εβδομαδιαία; Είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η απόφαση γιατί, όπως είχα γράψει πριν καιρό, μπορεί να αποτελέσει μια βάση, μια "στάνταρ" αμοιβή για υπηρεσίες και προϊόντα. Έτσι ώστε να μετράμε τον χρόνο εργασίας μας και να τον πολλαπλασιάζουμε επί αυτού. Τουλάχιστον όσοι πιστεύουμε σε αυτό. Καλό θα ήταν λοιπόν, να ενημερωνόμασταν περισσότερο επί αυτής της απόφασης.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 04, 2012 1:44 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Δευτ Νοέμ 21, 2011 2:58 am
Δημοσιεύσεις: 85
voliotis73 έγραψε:
Πρέπει να πάρουμε απόφαση με ψηφοφορία το αν πρέπει καν να υπάρχει συνδρομή σε ευρώ μέσα στο δίκτυο ή όχι.
Αν η απόφαση βγει στο ότι πρέπει.. πρέπει να υπάρχει μετά κι έλεγχος και καταστατικό πλήρες που θα κατατεθεί
στο δικαστήριο μαζί με λίστα με υπογραφή και αριθμό ταυτότητας του κάθε μέλους ώστε το Δίκτυο να υπάρχει πλέον
σαν νόμιμη οικονομική και κοινωνική οντότητα και φυσικά να διασφαλίζεται η διαφάνεια των οικονομικών.
Αν η απόφαση βγει ότι δεν πρέπει να υπάρχει συνδρομή σε ευρώ τότε απλά το Δίκτυο λειτουργεί ως έχει με ανταλλαγές..
οι υπηρεσίες εντός του δικτύου γίνονται είτε εθελοντικά είτε με κίνητρο ΤΕΜ και μόνο.
και το μέλλον θα δείξει...
Πάντως όταν υπάρχει συνδρομή τακτική μελών σε ευρώ.. πρέπει να υπάρχει κι έλεγχος οικονομικός έπειτα.. αλλιώς ούτε διαφάνεια υπάρχει, ούτε εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το σίγουρο..


Από την αρχή λειτουργίας του Δικτύου κάποια άτομα δίνουν Ευρώ για ανάγκες του Δικτύου που δεν μπορούν να καλυφθούν με ΤΕΜ, γιατί πολύ απλά η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και άλλοι που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του Δικτύου πληρώνονται σε ΕΥΡΩ. Οι δωρεές των μελών δεν μπορούν να συνεχιστούν επ' αόριστον και να καλύψουν αυτά τα βασικά και πάγια έξοδα, κι επίσης κατά τη γνώμη μου είναι και άδικο να πληρώνουν συνεχώς αυτά τα λίγα άτομα. Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης, δεν υπάρχει η πρόθεση από κανένα να βγάλει λεφτά από το Δίκτυο. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι διαφανείς και αυτό μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό με τη συχνή συμμετοχή μας στις συνελεύσεις ή ακόμα και τη συνομιλία μας στο forum. Το θέμα που τίθεται και προείπα είναι πως δεν μπορούν να σηκώσουν πλέον λίγα άτομα τα έξοδα όλου του Δικτύου και πως αν τελικά τα μοιράσουμε, θα χρειαστεί το κάθε μέλος να κάνει μια μικρή συνεισφορά σε Ευρώ.

Η συνέχεια.. στη συνέλευση !

Υγ: Παράδειγμα: Τα έσοδα από τον κουμπαρά οικονομικής ενίσχυσης την ημέρα των εγκαινίων, μετά βίας κάλυψαν τα έξοδα σε Ευρώ της συλλογικής κουζίνας. Και προφανώς τα έξοδα σε Ευρώ εκείνη την ημέρα ήταν και άλλα, πέραν της κουζίνας.

Φιλικά, Α.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 04, 2012 2:36 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Φεβ 15, 2011 6:05 pm
Δημοσιεύσεις: 34
Συμφωνω με τον ΣΑΕΛ, Και ξαναλεω, "νομιμοποιησεις και δικαστηρια" που λεει ο Βολιοτις δεν εχουν καμμια δουλεια με την ανταλλαγη την αλληλεγγυη και την κοινωνικη εναλλακτικη οικονομια που στησαμε ακριβως γιατι απο αυτα θελαμε να ξεφυγουμε και στησαμε το δικτυο..και..
Εγω προσωπικα δεν καταθετω ουτε το ονομα μου ουτε την ταυτοτητα μου σε κανεναν κρατικο φορεα. Νομιμοποιηση ειναι οι αποφασεις μας η αυτοοργανωση μας και η αλληλεγγυη μεταξυ μας!! Καθε φορα που θα χρωσταμε σε ευρω η δραχμη και καθε φορα που θα χρειαζομαστε εθνικο νομισμα για εξοδα θα κανουμε τα εξης βηματα 1) να γινονται μελη μας οι παρεχοντες υλικα που δεν διαθετει το δικτυο 2) να κανουμε παρτυ (ο καθενας να φερνει το ποτο του) που θα μας φερνει και πιο κοντα, και οι συμετεχοντες να δινουν απο 10 πχευρω και αυτοματα να μπαινουν στο λογαριασμο τους 10 ΤΕΜ, και οποιος θελει και περισσοτερα 3) να υπαρχει μονιμος κουμπαρας γι αυτο το σκοπο -κατα βουληση- παντου, και στο καφενειο που θα γινει και στα παζαρια και στις εγγραφες και στις συνελευσεις 4) καλλιτεχνικες εκδηλωσεις απο τις ομαδες μας με το κουμπαρα παλι, 5) να ζητησουμε απο ολα τα μελη με προσωπικο μειλ, να δειξουν εμπρακτα τι σημαινει αλληλεγγυη 6) ο κος Σκοτεινιωτης που μας επισκεφτηκε στα εγκαινια και μιλαει για το δικτυο στα ΜΜΕ με τα καλυτερα λογια και σαν να εχει προσωπικα συμβαλει τα μεγιστα στην δημιουργια του, να γινει επισημος σπονσορας του δικτυου σαν δημαρχος ΒΟΛΟΥ, κλπ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 04, 2012 7:21 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Ιαν 28, 2011 12:12 am
Δημοσιεύσεις: 22
voliotis, iris και mairita είστε σε λάθος θέμα. Εδώ δεν είναι το θέμα με τα ευρώ στο δίκτυο. Εδώ είναι το θέμα των οικονομικών του δικτύου σε ΤΕΜ. Βασικά ο ορθότερος τίτλος θα ήταν Ο Λογαριασμός Συστήματος και αποθεματικό. Ο takitsan το γράφει αυτό αν και περιληπτικά και όχι επεξηγηματικά. Ελπίζω να μετακομίσει τα μηνύματά σας για να μην μπερδευόμαστε.

Εδώ και καμπόσο καιρό αφαιρούνται 2 ΤΕΜ/μήνα από κάθε μέλος. Η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε σε Γ.Σ. Από ό,τι καταλαβαίνω τα ΤΕΜ του Λογαριασμού Συστήματος τελειώσαν. Κάποιοι πληρώθηκαν και πληρώνονται με 6 ΤΕΜ/ώρα. Και αυτή ήταν μια απόφαση που δεν πάρθηκε σε Γ.Σ. Οπότε χωρίς τους πίνακες εσόδων-εξόδων, πώς μπορούμε να απαντήσουμε και να πάρουμε θέση οι υπόλοιποι; Πρέπει να δούμε όλα τα ενεργά μέλη τους πίνακες με το πόσα τεμ/μήνα μπαίνουν στον Λ.Σ. και πόσα ΤΕΜ φύγαν στην Αγορά και φεύγουν πάγια κάθε μήνα. Και σε ποιους και πόσο. Απλό είναι!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 04, 2012 9:11 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Πέμ Ιαν 27, 2011 10:15 am
Δημοσιεύσεις: 62
Έχω γράψει παραπάνω για το πόσο σημαντικό είναι το εγχείρημα που επιχειρούμε αφού αγγίζει την καρδιά του υπάρχοντος κοινωνικού και οικονομικού συστήματος. Αυτό που επιχειρούμε έχει ανατρεπτικό και απελευθερωτικό χαρακτήρα. Δημιουργεί όχι μόνο ένα πρακτικό μέσο για μια άλλη οικονομία, ανθρώπινη και αλληλέγγυα αλλά και ένα θεωρητικό πλαίσιο για την ανάπτυξη μιας πραγματικής κοινωνικής οικονομίας σε αντιδιαστολή με την οικονομία της αγοράς.

Διαδικαστικά θέματα θα προκύπτουν πάντα αλλά μπορούμε να λύνουμε αφού πλέον τώρα έχουμε σημαντική εμπειρία εκ των άλλων και στον τρόπο με τον οποίο αποφασίζουμε.

Όσον αφορά τα ΤΕΜ η παρακράτηση των δύο ΤΕΜ το μήνα αναφέρεται στο καταστατικό και στους όρους συμμετοχής και έχει αποφασιστεί. Ωστόσο το όλο θέμα πρέπει να το δούμε συνολικά. Έτσι όπως έχουμε αποφασίσει το Δίκτυο δημιουργεί ΤΕΜ μέσα από την πληρωμή ωφέλιμου για το Δίκτυο και την κοινότητα έργου. Αυτό είναι το σημαντικό,διότι έτσι εξωτερικεύεται μια κατά κάποιο τρόπο αποθηκευμένη αξία σε κάθε μέλος του Δικτύου και όταν αυτό γίνεται συλλογικά τότε έχουμε τι δημιουργία συλλογικών αγαθών.

Η παρακράτηση επομένως των 2 ΤΕΜ ίσως και να μην είναι αναγκαία. Γιαυτό το θέμα θα ετοιμάσω μια άλλη εισήγηση. Για την ώρα θα ήθελα να προτείνω να υπάρχει η εναλλακτική πρόταση στα μέλη να μπορούν τη συνδρομή τους, όποια και αν είναι αυτή, να την καλύψουν με εργασία σε μια από τις ομάδες.

Όσον αφορά το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση είμαι αντίθετος να πάμε σε καταστατικό με νομιμοποίηση. Δεν βλέπω γιατί επειδή κάποιος δίνει μια συνδρομή να πρέπει να πάρουμε νομική μορφή διαφορετική από αυτή που έχουμε. Δεν έχω αντίρρηση για την ώρα να υπάρχει ετήσια συνδρομή σε ευρώ της τάξης των 20 ευρώ ή 5 ευρώ το τρίμηνο. Αυτό εξασφαλίζει ότι το βάρος μοιράζεται σε όλα τα μέλη και όχι στους ίδιους λίγους. Τα διαδικαστικά μπορούμε να τα βρούμε για τις αποδείξεις , κλπ. Έχει μεγάλη σημασία ωστόσο να υπάρχει κάθε φορά οικονομικός απολογισμός και τα στοιχεία της διαχείρισης να είναι προσβάσιμα από όλους, εννοώ αποφάσεις, κίνηση λογαριασμού, κλπ.

Γιάννης Γρηγορίου


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 06, 2012 2:12 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Μαρ 25, 2011 7:30 pm
Δημοσιεύσεις: 147
Τα δυο ΤΕΜ το μήνα ισχύουν από ίδρυσης του Δικτύου και είναι και στους όρους εγγραφής.

Το έξι ΤΕΜ την ώρα για τις ομάδες εργασίας αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση στις 28 Ιανουαρίου (πρακτικά εδώ). Η σκέψη πίσω από αυτό ήταν όντως μια δίκαιη αμοιβή που θα μπορούσε να θέσει κάποια βάση για προϊόντα και υπηρεσίες και επίσης ισότιμη αμοιβή για τα μέλη που συμμετέχουν ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Τα 2 ΤΕΜ από τα μέλη όντως δεν φτάνουν για τα έξοδα και θα πρέπει να το δούμε αυτό, στα πλαίσια του ευρύτερου θέματος για την "δημιουργία" ΤΕΜ.

Πάντως θα εγκατασταθεί on-line πρόγραμμα καταχώρησης θέσεων απασχόλησης και προγραμματισμού, ώστε από την μια να μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση στην πληροφορία και από την άλλη να μπορεί να οργανωθεί η πλήρωση των θέσεων δίκαια και ισότιμα, πχ να μοιράζονται οι ώρες δίκαια μεταξύ αυτών που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν.

Επίσης θα αναρτηθεί εδώ (μέχρι την γενική συνέλευση) αναλυτική κατάσταση για τις ομάδες, για να μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Ενημέρωση: Ανάλυση ομάδων


Τελευταία επεξεργασία από takitsan και Πέμ Μάιος 10, 2012 12:19 am, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 09, 2012 1:38 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Ιαν 28, 2011 12:12 am
Δημοσιεύσεις: 22
grigoriou έγραψε:
Όσον αφορά τα ΤΕΜ η παρακράτηση των δύο ΤΕΜ το μήνα αναφέρεται στο καταστατικό και στους όρους συμμετοχής και έχει αποφασιστεί.

takitsan έγραψε:
Τα δυο ΤΕΜ το μήνα ισχύουν από ίδρυσης του Δικτύου και είναι και στους όρους εγγραφής.

Αυτά που γράφετε, δυστυχώς, μου θυμίζουν λίγο την "Φάρμα των Ζώων" του Τζ. Όργουελ. Δεν κρίνω την απόφαση. Κρίνω τον τρόπο που έγινε αυτή και τον τρόπο που απαντήσατε. Λοιπόν να σας θυμίσω ότι είμαι μέλος από τον Δεκέμβρη του 2010 και η πρώτη κατακράτηση 2 ΤΕΜ μου έγινε, αποδεδειγμένα, τον Μάιο του 2011. Τα 2 ΤΕΜ/μήνα δεν ήταν εκεί από πάντα. Όταν εγώ γράφτηκα δεν υπήρχαν στο καταστατικό.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
 cron
Βήμα Διαλόγου Μελών - Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

POWERED_BY

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com