Βήμα Διαλόγου Μελών
https://tem-magnisia.gr/forum_td/

Αναπροσαρμογή της εισφοράς 2ΤΕΜ το μήνα
https://tem-magnisia.gr/forum_td/viewtopic.php?f=27&t=113
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  UnIc0rN [ Δευτ Σεπ 24, 2012 10:50 am ]
Θέμα δημοσίευσης:  Αναπροσαρμογή της εισφοράς 2ΤΕΜ το μήνα

Έχουν δημιουργηθεί αρκετές ομάδες εργασίας οι οποίες αμείβονται από τις εισφορές των μελών (σε ΤΕΜ) αλλά δεν φτάνουν για να καλυφθούν οι ομάδες. Πρέπει να κάνουμε έναν προϋπολογισμό και να δούμε αν και πόσο θα ανέβει αυτή η εισφορά.

Προτείνω επίσης να υπάρξει ένα ανώτερο όριο πχ 10ΤΕΜ μέσα στο οποίο θα μπορέσει η Διαρκής Συντονιστική Συνέλευση να κινηθεί ώστε να γίνει το εξείς. Κάθε φορά που θα δημιουργείται μία ομάδα, μαζί με τον προϋπολογισμό θα βλέπει και πόσο πρέπει να αυξηθεί η μηνιαία εισφορά σε ΤΕΜ. Πχ ομάδα αγροτικής παραγωγής με προϋπολογισμό 2000ΤΕΜ το μήνα θα "πρέπει" να αυξηθεί η εισφορά κατά 1,3 ΤΕΜ. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει μία δεύτερη σκέψη για την "ανάγκη" και την "χρησιμότητα" της ομάδας καθώς και για το οικονομικό αντίκτυπο στο Δίκτυο.

Θέμα από Ευριπίδη Σιούρα

Συγγραφέας:  grigoriou [ Κυρ Νοέμ 04, 2012 12:26 pm ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Αναπροσαρμογή της εισφοράς 2ΤΕΜ το μήνα

Η συνέλευση του Νοεμβρίου είναι συνέχεια της προηγούμενης που δεν ολοκληρώθηκε. Το θέμα που βάζει ο Ευριπίδης και κάποια άλλα στα οποία θα κάνω σύντομα σχόλια είχαν μπει κάτω από τον γενικό τίτλο 'οικονομικά του δικτύου' που εγώ είχα θέσει οπότε και μπορούν να συζητηθούν περαιτέρω στη νέα συνέλευση.

Για το θέμα που βάζει ο Ευριπίδης πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε μια συνολικότερη στρατηγική που σχετίζεται με την ίδια τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη του δικτύου. Μετά και το εργαστήρι με τον Tom Greco έγινε περισσότερο καθαρό σε μένα τουλάχιστον ότι η ίδια η ύπαρξη του δικτύου περνάει μέσα από σωστή οικονομική διαχείριση. Οικονομική διαχείριση σημαίνει ότι καλλιεργούμε την υπευθυνότητα στα μέλη μας στις δικές τους συναλλαγές και από την άλλη αξιοποιούμε τους συλλογικούς πόρους μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Το έχουμε πει την προηγούμενη φορά και θα το ξαναπούμε ότι κάθε δράση που αναλαμβάνουμε πρέπει να έχει ένα σχέδιο, αρχή, τέλος, προϋπολογισμό και αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μέχρι τώρα και το έλλειμμα που ήδη υπάρχει είμαι και εγώ της γνώμης ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αύξηση της μηνιαίας συνδρομής
α. για την κάλυψη του ελλείμματος
β. για την ενδεχόμενη υποστήριξη άλλων κοινωνικών δράσεων που θα αποφασιστούν
γ. Για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των ομάδων εργασίας.

Παρότι υπάρχουν αναλυτικοί πίνακες εσόδων εξόδων δεν μπόρεσα να βρω κάτι συγκεντωμένα οπότε καλό είναι ο ταμίας και η συντονίστρια να έχουν μια πρόταση εδώ για αύξηση της εισφοράς ή όχι και το ποσό.

Γιάννης Γρηγορίου

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/