Βήμα Διαλόγου Μελών
https://tem-magnisia.gr/forum_td/

Απόφαση για το μέγεθος της πίστωσης σε νέα μέλη
https://tem-magnisia.gr/forum_td/viewtopic.php?f=31&t=212
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  grigoriou [ Δευτ Φεβ 25, 2013 9:46 pm ]
Θέμα δημοσίευσης:  Απόφαση για το μέγεθος της πίστωσης σε νέα μέλη

Η προσέλκυση στο Δίκτυο επιχειρήσεων και γενικά παραγωγών είναι το ζητούμενο και αυτό αναγνωρίζεται από όλους. Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει δυνατό να προσελκυστούν επιχειρήσεις και να προστεθούν προιόντα στο Δίκτυο για μια σειρά από λόγους που κύρια έχουν να κάνουν με τη δική μας οργάνωση και αποτελεσματικότητα όσο και με την ανάπτυξη εργαλείων προώθησης.

Υπάρχει παρ' όλα αυτά μια τεχνική που μας έχει παρουσιάσει ο Thomas Greco που πρόσφατα ήταν στην Ελλάδα σύμφωνα με την οποία η πίστωση στα μέλη θα πρέπει να δίνεται με βάση τη δυνατότητα παραγωγής τους. Δηλαδή μεγάλη πίστωση (δυνατότητα να ξοδέψουν ΤΕΜ πριν πάρουν) σε όσους έχουν προιόντα και υπηρεσίες που είναι χρήσιμες και δημοφιλείς στο Δίκτυο. Αντίθετα όσοι δεν παράγουν προιόντα και υπηρεσίεσ που είναι σε ζήτηση θα πρέπει πρώτα να κερδίσουν μονάδες ΤΕΜ και στη συνέχεια να ξοδέψουν.

Η μέθοδος αυτή αποτελεί κίνητρο για παραγωγικές επιχειρήσεις να μπουν στο Δίκτυο, αφού έτσι μπορούν πρώτα να δουν στην πράξη ότι μπορούν να ξοδέψουν ΤΕΜ πριν αρχίσουν να εισπράττουν. Παράδειγμα είναι ένας φούρνος που είναι εύκολο να συγκεντρώσει ΤΕΜ πουλώντας ψωμί. Σε αυτόν τον παραγωγό επομένως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να αγοράσει πχ. αλεύρι με ΤΕΜ ας πούμε σε ποσότητες που ξεπερνούν τα 100 ή τα 300 ΤΕΜ. Με τον τρόπο αυτό κάποιος παραγωγός μπορεί εύκολα να δει ότι το βασικό πρόβλημα της διάθεσης των ΤΕΜ δεν αποτελεί πρόβλημα ή μπορεί να υπολογίσει πόσα ΤΕΜ έχει τη δυνατότητα να εισπράξει με βάση τη δική του κατανάλωση.

Προτείνεται να αποφασιστεί ότι εμπορικές επιχειρήσεις και παραγωγοί αγροτικών προιόντων θα έχουν πίστωση έως 1000 ΤΕΜ με την εγγραφή τους στο Δίκτυο ενώ μέλη που δεν έχουν προιόντα που είναι δημοφιλή θα έχουν μέγιστη αρχική πίστωση 100 ΤΕΜ

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/