Βήμα Διαλόγου Μελών

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

Πληροφορίες Εγγραφής

Οδηγίες εισόδου
SSL Certificate
SSL Certificate
Τώρα είναι Σάβ Ιούλ 20, 2024 5:11 am

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 4 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 06, 2013 8:37 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Δευτ Νοέμ 21, 2011 2:58 am
Δημοσιεύσεις: 85
Αφού γίνει η παρουσίαση εσόδων - εξόδων σε ευρώ για το έτος 2012, πρέπει να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα παρακάτω:

1) Οικονομική συνεισφορά των μελών σε ευρώ για το έτος 2013
Στη Γενική Συνέλευση της 9ης Μαΐου (κάντε κλικ εδώ για τα πρακτικά) είχε αποφασιστεί η οικονομική συνεισφορά των 5ευρώ το εξάμηνο για το έτος 2012. Είναι αναγκαίο να αποφασιστεί κάτι αντίστοιχο για το έτος 2013.

2) Αναθεώρηση του παγώματος λογαριασμών για τα μέλη που δεν συνείσφεραν για το έτος 2012
Στη Γενική Συνέλευση της 9ης Μαΐου (κάντε κλικ εδώ για τα πρακτικά) είχε αποφασιστεί, επίσης, ότι όσα μέλη δε δώσουν τη συνεισφορά τους μέχρι το τέλος του 2012, θα πάγωνε ο λογαριασμός τους και δηλαδή δε θα μπορούσαν να κάνουν συναλλαγές με ΤΕΜ. Αυτή η απόφαση δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα και ίσως θα πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς το πάγωμα των λογαριασμών είναι μια διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα, γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτοματοποιημένα και δεύτερον, αφορά περισσότερα από τα μισά μέλη του Δικτύου.
Παρόλα αυτά πρέπει να συζητηθεί και να αποφασιστεί ένας πιο ρεαλιστικός τρόπος κύρωσης για όσα μέλη δε δίνουν τη συνεισφρορά τους και ταυτόχρονα δεν ενημερώνουν για ποιους λόγους αδυνατούν να τη δώσουν, ώστε να βρεθεί μια εναλλακτική λύση.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 10, 2013 10:11 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Δευτ Φεβ 11, 2013 2:12 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε επακριβώς πόσα μέλη είμαστε ενεργά στο Δίκτυο κάθε στιγμή.

Μία λίστα 800 εγγεγραμμένων ατόμων που δεν εμφανίζονται ποτέ, σημαίνει απλά ότι δεν υπάρχουν 800 άτομα.

Στην ερώτηση που ακούω πολλές φορές "που είναι τα υπόλοιπα άτομα, όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι είμαστε", η απάντηση είναι ότι οι υπόλοιποι έφυγαν.
Είναι ανούσιο να αναρωτιόμαστε που είναι οι "άλλοι" και να μην κάνουμε τίποτα επειδή δεν έρχονται οι "άλλοι".

Οτι και αν κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε εμείς. Δηλαδή όσοι είμαστε παρόντες κάθε φορά στο Δίκτυο.


Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα παρουσιολόγιο και κάθε έτος να γίνεται απογραφή των μελών.

Και τα δύο είναι εύκολα να γίνουν αν βασιστούμε στον θεμελιώδη νόμο της οικονομίας. Την κίνηση.

Η Λύση
- Κάθε λογαριασμός ελέγχετε μία φορά κάθε 365 μέρες. (ή παραμένει ενεργός για 365 μέρες από την τελευταία κίνηση)
- Αν δεν έχει γίνει καμία κίνηση σε ΤΕΜ μέσα στις 365 μέρες, τότε ο λογαριασμός παγώνει.
- Αν ο παγωμένος λογαριασμός δεν κινηθεί τους επόμενους 6 μήνες, τότε τα ΤΕΜ που περιέχει μοιράζονται ισόποσα στα μέλη με τα λιγότερα ΤΕΜ για λόγους αλληλεγγύης και ο λογαριασμός κλείνει.

Είναι εύκολη λύση και μπορούν να την εντάξουν οι προγραμματιστές στην βάση δεδομένων ώστε να γίνεται αυτόματα.

_________________
1) Ο άνθρωπος που λέει "δεν γίνεται" δεν πρέπει να σταματάει τον άνθρωπο που προσπαθεί να το κάνει.

2) Υπάρχουν άνθρωποι που σπέρνουν και θερίζουν και άνθρωποι που τρώνε και μαγαρίζουν.

3) Πίστη, Αγάπη, Σοφία, Ελπίδα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 10, 2013 11:31 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Δευτ Φεβ 11, 2013 2:12 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Εφόσον γίνει το ξεκαθάρισμα των μελών και ξέρουμε ότι ενεργό μέλος είναι αυτό που έκανε έστω και μία συναλλαγή σε ΤΕΜ τον τελευταίο χρόνο, τότε μπορούμε να δούμε και το θέμα της ετήσιας συνδρομής.

Ας εξετάσουμε το θέμα της συνδρομής των 5 ευρώ ανά εξάμηνο με τα μαθηματικά...

10 ευρώ ανά έτος * 200 ενεργά μέλη = 2.000 ευρώ ανά έτος.

10 ευρώ ανά έτος * 50 ενεργά μέλη = 500 ευρώ ανά έτος.

Για να έχετε και ένα συγκριτικό στοιχείο, μία οικογένεια 4 ατόμων με 2 μικρά παιδιά ξοδεύει κατά μέσο όρο 400 ευρώ το μήνα σε ψώνια σούπερ μάρκετ. Ετησίως ξοδεύει 4.800 ευρώ.

Συμπέρασμα Ο τρόπος που έχει υπολογισθεί η ετήσια συνδρομή είναι λανθασμένος. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώνεται είναι λιγότερο από τις ανάγκες μίας τετραμελούς οικογένειας, κατά πόσο είναι ικανό να καλύψει ανάγκες ενός Δικτύου 200 ή 50 ατόμων.

Προτείνω λοιπόν να καταργηθεί τελείως η ετήσια συνδρομή καθώς είναι αναποτελεσματική για να συγκεντρωθεί ένα ποσό που καλύπτει ανάγκες, αλλά είναι και αδύνατο ένα ετήσιο μέτρο, εκτός και αν λέγεσαι κράτος.


Πρόταση 1η
Να καθαριστεί η κουζίνα και να λειτουργήσει σαν καφετέρια. Θα πουλάει καφέ (όλων των τύπων) και αναψυκτικά στην τιμή των 0,50 λεπτών.

Να τονιστεί στα μέλη ότι πίνοντας το καφεδάκι τους, βοηθάνε να καλυφτούν οι βασικές ανάγκες του Δικτύου.

Ενδεικτικό κοστολόγιο:
1 κουτί μεγάλο Νες καφέ κοστίζει 50 ευρώ αγοράζοντας το χονδρική.
Κάνοντας 100 καφέδες η κουζίνα καλύπτει τα 50 ευρώ της αγοράς του καφέ και τα υπόλοιπα είναι κέρδος με το οποίο θα πληρωθούν άλλα έξοδα, όπως το ρεύμα.

1 φακελάκι ελληνικού καφέ 94 γραμμάρια, κοστίζει 2,54 αγοράζοντας το χονδρική.
Μπορεί να κάνει 20 - 30 καφέδες. Με τους 3 πρώτους καφέδες γίνετε απόσβεση της αγοράς και τα υπόλοιπα είναι κέρδος για να πληρωθούν άλλα έξοδα του Δικτύου.

Για να έχει απόδοση η λύση αυτή θα πρέπει η αγορά να λειτουργεί καθημερινά. Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά μέλη που είναι άνεργα και μπορούν να διαθέσουν τον χρόνο τους στο Δίκτυο και γιατί όχι αργότερα να γίνουν και θέσεις εργασίας και μόνιμη απασχόληση πολλών ατόμων.

Σημείωση: Μην πετάξετε στα σκουπίδια τον Ρούντυ επειδή μαγειρεύει μακαρόνια στην κουζίνα. Βοηθήστε τον και αξιοποιήστε τον. Λέγεται αλληλεγγύη <--- (κάποιος να του φέρει ένα πιάτο φαγητό ή να του καθαρίσει τα ρούχα).


Πρόταση 2η

Η πρόταση 1 θα καλύψει μέρος των αναγκών του Δικτύου, αλλά όχι όλα τα έξοδα. Επειδή όπως έχω τονίσει πολλές φορές, λείπουν άλλες μορφές εσόδων, μέχρι να γίνουν πραγματικότητα αυτές, το Δίκτυο θα πρέπει να λειτουργεί από τις εισφορές των ενεργών μελών.

Κάθε Τετάρτη, ο Ταμίας του Δικτύου, θα υπολογίζει τα έξοδα, θα αφαιρεί τα έσοδα της καφετέριας και τα υπόλοιπα χρήματα που θα λείπουν, θα ζητάει από τα μέλη που βρίσκονται στην συνέλευση να βάλουν όσα χρήματα μπορούν ή να προγραμματίσουν να βάλουν τις επόμενες ημέρες ώστε στο τέλος του μήνα να έχουν μαζευτεί τα μηνιαία έξοδα.

Ο Ταμίας θα πρέπει να ενημερώνει σε κάθε συνέλευση τους συμμετέχοντες ώστε να υπάρχει διαύγεια αλλά και οι συμμετέχοντες να καταλαβαίνουν ότι πρέπει να τα καλύπτουν οι ίδιοι κάθε μήνα. Να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχουν "άλλοι" που θα τους πληρώσουν, ούτε και υπάρχει μαγικό ραβδάκι ή μηχανή που κόβει ευρώ.

Τα μέλη που συμμετέχουν στις συνελεύσεις θα πρέπει να καταλάβουν ότι το Δίκτυο είναι το παιδί τους και εφόσον ανέλαβαν την ευθύνη να συμμετέχουν σε αυτό, θα πρέπει και να το συντηρούν.

Πρόταση 3η

Μετά από πολλές συνελεύσεις... πολλές ενημερώσεις από τον Ταμία... Τα μέλη θα συνειδητοποιήσουν ότι ακόμα και αν αποδώσουν τα μέγιστα οι προτάσεις 1 και 2 πάλι δεν θα είναι αρκετά τα έσοδα ώστε να καλύψουν τα πάγια έξοδα και τα έξοδα για τις ανάγκες διαβίωσης και ανάπτυξης του Δικτύου.

Αφού χαθεί αυτός ο πολύτιμος χρόνος, αλλά απαραίτητος για να καταλάβουν όλοι ότι δεν γίνεται διαφορετικά, τότε θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή και η πρόταση 3 που σε συνδυασμό με τις προτάσεις 1 και 2 θα λύσει το πρόβλημα ώστε τα έσοδα να είναι περισσότερα από τα έξοδα.

*** Τα μέλη του Δικτύου ΤΕΜ θα πρέπει να εμπορευθούν τις δεξιότητες και τα προϊόντα τους με τους ανθρώπους εκτός του Δικτύου ***

Παράδειγμα
Το Δίκτυο ΤΕΜ διαθέτει μερικούς καλούς τεχνικούς Η/Υ. Τον Ηλία, τον Χρήστο και τον Δημήτρη. Αυτοί οι τρεις σχηματίζονται σε μία ομάδα και το Δίκτυο ΤΕΜ ανακοινώνει στην πόλη του Βόλου ότι διαθέτει υπηρεσία επισκευής υπολογιστών. Οι υπηρεσίες πληρώνονται σε ευρώ και κρατάει τιμές ίσες με τα υπόλοιπα καταστήματα της πόλης για να μην φανεί ότι είναι εχθρικό ή ανταγωνιστικό. Πρέπει να φανεί ότι συμπορεύεται και ότι δίνει κάτι φρέσκο, που όμως δεν θα εκτοπίσει τα υπόλοιπα καταστήματα της πόλης.

Η ομάδα αυτή διαθέτει όσο χρόνο μπορεί και πληρώνεται σε ΤΕΜ από το Δίκτυο. Αναλαμβάνει να φέρει έσοδα σε ευρώ ώστε να αναπτυχθεί το Δίκτυο σε άλλους τομείς.

Μπορούν να γίνουν ανάλογες ομάδες...
Κατασκευής κεραμικών.
Κατασκευής κοσμημάτων.
Υπηρεσίες γραμματέων.
Υπηρεσίες υδραυλικών.
Υπηρεσίες ηλεκτρολόγων.
Υπηρεσίες καθαρισμού.

Αλλες υπηρεσίες που θα βρεθούν συγκεντρώνοντας και καταγράφοντας τις δεξιότητες των μελών.


Πρόταση 4η

Εφόσον τα μέλη κάνουν πραγματικότητα τις προτάσεις 1,2,3 θα καταλάβουν ότι λείπει ακόμα ένα κομμάτι από το παζλ και είναι η πρόταση 4.

Η πρόταση 4 είναι ότι πρέπει να παράγουμε τα δικά μας προϊόντα για να μπορέσουν τα μέλη του Δικτύου, όχι να είναι ανεξάρτητοι, αλλά να είναι αυτόνομοι και να έχουν μεγαλύτερο όφελος.

Αυτό είναι η παραγωγή δικών μας αγροτικών προϊόντων. Γι' αυτό τον λόγο και ξεκίνησα την καλλιέργεια μανιταριών και σκοπεύω να την επεκτείνω και σε περισσότερα είδη, όπως ντομάτες, μελιτζάνες, μαιδανό, κάπαρι, ψάρια, σαλιγκάρια κλπ.
(όχι ζώα, κότες, αρνιά, γιατί ο νόμος το απαγορεύει εντός πόλης. Επίσης τα ζώα απαιτούν αγάπη και διαρκεί περιποίηση που δεν διαθέτουμε αυτή την στιγμή).

Τα προϊόντα που θα παράγουμε θα έχουν τρεις λόγους ύπαρξης:
α) Θα γεμίσουν τις κοιλιές μας και θα μειώσουν τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ για τα μέλη του Δικτύου.
β) Θα πωληθούν ώστε το Δίκτυο να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να αγοράζει νέους εξοπλισμούς ή να δημιουργεί νέες υπηρεσίες.
γ) Θα δώσουν εργασία στα μέλη του Δικτύου που τώρα είναι άνεργα.Για το τέλος θα ήθελα να σας τονίσω ότι οι προτάσεις 1,2,3,4 για να έχουν απόδοση θα πρέπει να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά η μία προς την άλλη.

Παράλληλα σημαίνει:

Πρόταση 1η: ------->
Πρόταση 2η: --------->
Πρόταση 3η: ----->
Πρόταση 4η: --->

Να κινούνται όλες μαζί σαν να είναι καλοκουρδισμένα γρανάζια της ίδιας μηχανής.

Αν τις κάνετε με σειρά, δηλαδή:
Πρόταση 1η: -------> Πρόταση 2η: -------> Πρόταση 3η: -------> Πρόταση 4η: ------->

Θα πάρουν πάρα πολύ χρόνο για να αποδώσουν και λόγω της καθυστέρησης θα εγκαταλειφθούν.


Εύχομαι να βοήθησα τις σκέψεις όλων ώστε να γίνει ακόμα ένα βήμα προς ένα καλύτερο αύριο.

_________________
1) Ο άνθρωπος που λέει "δεν γίνεται" δεν πρέπει να σταματάει τον άνθρωπο που προσπαθεί να το κάνει.

2) Υπάρχουν άνθρωποι που σπέρνουν και θερίζουν και άνθρωποι που τρώνε και μαγαρίζουν.

3) Πίστη, Αγάπη, Σοφία, Ελπίδα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 10, 2013 12:05 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Δευτ Φεβ 11, 2013 2:12 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Ολα τα παραπάνω καταλαβαίνω ότι θα φέρουν πάλι το αιώνιο ερώτημα που αιωρείται πάνω από το Δίκτυο....

Θα πρέπει να γίνει το Δίκτυο επιχείρηση;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Οι δύο κυριότεροι λόγοι είναι η ΕΥΘΥΝΗ και η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ προς την υπόλοιπη κοινωνία.

Οι λόγοι:
- Η κοινωνία έξω από το Δίκτυο ΤΕΜ είναι μεγαλύτερη και ισχυρότερη. Λειτουργεί με ευρώ και είναι αδύνατον το Δίκτυο ΤΕΜ να επιβάλει; παρακαλέσει; ανταλλάξει; συζητήσει; την μορφή της συνεργασίας που θα έχει με την έξω κοινωνία.
Η κοινωνία έξω λειτουργεί με ευρώ και το Δίκτυο ΤΕΜ μπορεί μόνο να ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΕΙ με το ευρώ. Αν φερθεί διαφορετικά το Δίκτυο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι βάση του νόμου της φυσικής, κάθε δράση προκαλεί αντίδραση και χαμένο θα είναι το Δίκτυο και σε καμία περίπτωση η κοινωνία.

- Η κοινωνία έξω απαιτεί ΕΥΘΥΝΗ. Οταν τα μέλη του Δικτύου παράγουν υλικά προϊόντα ή δώσουν τις υπηρεσίες τους προς την κοινωνία θα πρέπει να έχουν την ευθύνη των πράξεών τους που απαιτεί η κοινωνία.
Οι τροφές απαιτούν πιστοποιήσεις HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) ή αλλιώς Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) και οι υπηρεσίες απαιτούν πιστοποιήσεις ISO (Τυποποίηση για το κάθε βήμα μια υπηρεσίας).


Αυτά τα δύο είναι τα κυρίαρχα θέματα που πρέπει όλα τα μέλη του Δικτύου να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να τα προσπεράσουν ή να τα αγνοήσουν εφόσον κινούνται σαν μέλη του ΤΕΜ.

Θα πρέπει να τα δεχθούν και σιγά σιγά να μελετήσουν και να προετοιμάσουν όλες τις διαδικασίες ώστε το Δίκτυο ΤΕΜ να λειτουργήσει ως επιχείρηση.

Διαφορετικά το Δίκτυο ΤΕΜ έχει ημερομηνία λήξης, η οποία είναι το πρώτο σοβαρό ατύχημα που θα συμβεί ή οι πρώτες σοβαρές καταγγελίες που θα συμβούν. Οτι έρθει πρώτο.
Το σίγουρο είναι ότι όταν επέμβει ο Νόμος, τα μέλη του Δικτύου θα καλεστούν στο δικαστήριο με κατηγορίες και το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει δικαιολογίες ή ιδεολογίες. Αναγνωρίζει νομιμότητα ή όχι.

Γνώμη μου είναι ότι όλα τα ενεργά μέλη που συμμετέχουν στο Δίκτυο πρέπει να κατανοήσουν τους δύο αυτούς λόγους της Συμπόρευσης και της Ευθύνης με την κοινωνία και να τους αποδεχτούν. Δεν έχει να κάνει με τους πολιτικούς, με το κράτος, με τις εταιρείες, ή την παγκόσμια τάξη πράγματων. Η Συμπόρευση και η Ευθύνη έχει να κάνει με τις σχέσεις του Δικτύου ΤΕΜ και τους απλούς ανθρώπους της υπόλοιπης κοινωνίας.

Το Δίκτυο ΤΕΜ πρέπει να είναι υπεύθυνο και νόμιμο ώστε να συμπορευτεί με τους υπόλοιπους πολίτες και να φέρει σε αυτούς τις φρέσκιες ιδέες του Δικτύου. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να γίνει επιχείρηση το Δίκτυο ΤΕΜ.

Είναι δευτερεύουσα κουβέντα τι νομική μορφή θα έχει το Δίκτυο ή τι φορολογική μορφή θα έχει. Εκεί υπάρχουν πολλές λύσεις που αξίζει να συζητηθούν, αφού όμως παρθεί ομόφωνα η απόφαση για την Ευθύνη και την Συμπόρευση και γίνει πράξη.

_________________
1) Ο άνθρωπος που λέει "δεν γίνεται" δεν πρέπει να σταματάει τον άνθρωπο που προσπαθεί να το κάνει.

2) Υπάρχουν άνθρωποι που σπέρνουν και θερίζουν και άνθρωποι που τρώνε και μαγαρίζουν.

3) Πίστη, Αγάπη, Σοφία, Ελπίδα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 4 Δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
 cron
Βήμα Διαλόγου Μελών - Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

POWERED_BY

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com