Βήμα Διαλόγου Μελών
https://tem-magnisia.gr/forum_td/

Εισήγηση 4ου θέματος Συνέλευσης Συντονισμού 6/3/2013
https://tem-magnisia.gr/forum_td/viewtopic.php?f=42&t=220
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  iris [ Δευτ Μαρ 04, 2013 12:20 am ]
Θέμα δημοσίευσης:  Εισήγηση 4ου θέματος Συνέλευσης Συντονισμού 6/3/2013

Θέμα: Συμμετοχή του Δικτύου Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης στο υπό δημιουργία Δίκτυο Δράσης από εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις της Μαγνησίας

Δίκτυο δράσης
για το Περιβάλλον, την Ποιότητα Ζωής, την Πράσινη (αειφόρο) Κατανάλωση και την Αλληλεγγύη.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας προτείνει τη δημιουργία ενός (άτυπου) Δικτύου Δράσης από εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις της Μαγνησίας για το Περιβάλλον, την Ποιότητα Ζωής, την Πράσινη (αειφόρο) Κατανάλωση, και την Αλληλεγγύη, με στόχο το συντονισμό δράσεων, τη συνεργασία και την αλληλοενημέρωση.
Μπορούμε να συζητήσουμε το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας. Προτείνουμε να βασίζεται στις παρακάτω αρχές:
- Αυτονομία. Κάθε οργάνωση διατηρεί την αυτονομία της δράσης και των αποφάσεων της.
- Αλληλοενημέρωση. Οι ανακοινώσεις, οι δράσεις και οι εκδηλώσεις κάθε οργάνωσης θα κοινοποιούνται στις υπόλοιπες ώστε να υπάρχει διάχυση της πληροφορίας.
- Συνεργασία. Για την υλοποίηση μιας δράσης συχνά απαιτείται η συμμετοχή και η συνεργασία περισσότερων της μιας εθελοντικών οργανώσεων.
- Συντονισμός. Μπορούν να προγραμματιστούν κοινές δράσεις και εκδηλώσεις από όσες οργανώσεις συμφωνήσουν σε ένα κοινό πλαίσιο και περιεχόμενο.
- Ισότητα - μη διάκριση. Το δίκτυο είναι ανοικτό, χωρίς αποκλεισμούς, για εγγραφή νέων ομάδων με σχετικές δράσεις.

Προτείνουμε επίσης την υλοποίηση των παρακάτω ενεργειών:
1. Τα στοιχεία των εθελοντικών ομάδων και οργανώσεων που θα συμφωνήσουν να συμμετέχουν στο δίκτυο (ονομασία, δραστηριότητα, διεύθυνση, τηλέφωνα, fax, email, url) θα κοινοποιηθούν σε όλους, με ευθύνη της Ένωσης Καταναλωτών.
2. Η Ένωση Καταναλωτών θα αναρτήσει με link στην ηλεκτρονική της σελίδα, τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών του δικτύου. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη (προαιρετικά).
3. Τα μέλη του δικτύου μπορούν να κοινοποιούν με email ανακοινώσεις, δράσεις, εκδηλώσεις κλπ. της ομάδας τους. Οι υπόλοιπες ομάδες του δικτύου μπορούν να τις αναρτούν στην ηλεκτρονική τους σελίδα ή να τις
κοινοποιούν με email στα μέλη τους (προαιρετικά).
4. Οποιαδήποτε ομάδα μέλος μπορεί να ζητήσει από μία ή περισσότερες ομάδες του δικτύου να συνεργαστούν στην υλοποίηση μιας κοινής δράσης ή εκδήλωσης.


Θέμα από:
  • akoutsel

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/