Βήμα Διαλόγου Μελών
https://tem-magnisia.gr/forum_td/

Εισήγηση 2ου θέματος Συνέλευσης Συντονισμού 16/10/2013
https://tem-magnisia.gr/forum_td/viewtopic.php?f=62&t=359
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  takitsan [ Τρί Απρ 30, 2013 2:27 am ]
Θέμα δημοσίευσης:  Εισήγηση 2ου θέματος Συνέλευσης Συντονισμού 16/10/2013

Θέμα: Πρόταση για συμμετοχή του Δικτύου στο Κάλεσμα από Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μαγνησίας

Ενώ η κυβέρνηση της Τρόικας, μαζί με τα ιδιωτικά κανάλια των μεγαλοεργολάβων συνεταίρων της... παραπλανά τον λαό, ότι έφτασε το τέλος της κρίσης εμφανίζοντας ‘ψεύτικο’ πρωτογενές πλεόνασμα, η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι ότι περνάνε τις μεγαλύτερες περικοπές, τη διάλυση των σχολείων, των νοσοκομείων, των δημοτικών υπηρεσιών και το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού.

Την ώρα που οι πολιτικές λιτότητας έχουν εκτοξεύσει την ανεργία στο 30% και έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους σε μια ζωή «κάτω από τα όρια της φτώχειας», η EE-ΔNT-EKT (Τρόικα) και η κυβέρνηση των συνεργατών της, προχωρούν σε ένα νέο κύμα απολύσεων. Την ώρα που η νεολαία μεταναστεύει αναζητώντας καλύτερη τύχη. Την ώρα που συμπολίτες μας αυτοκτονούν απελπισμένοι και οι συνάνθρωποί μας και αγωνιστές δολοφονούνται από τις συμμορίες των νεοναζί και το σύστημα, με την επίφαση του συνταγματικού τόξου, καταστέλλει το λαϊκό κίνημα, εμείς ενωμένοι βροντοφωνάζουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Στη λαίλαπα των Μνημονίων και της πολιτικής που προωθείται από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και εργοδοσία, πρέπει να μπει φρένο. Σήμερα υπάρχουν περισσότερο από ποτέ οι όροι και οι προϋποθέσεις για αποφασιστικούς και αποτελεσματικούς αγώνες. Σε αυτή τη μάχη κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μόνος.

Οι αντιστάσεις και οι αγώνες που έχουν ήδη ξεδιπλωθεί, από την τρίμηνη αντίσταση των εργαζομένων της ΕΡΑ μέχρι την απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υγεία, στο Πανεπιστήμιο, στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, σε υπουργεία, στους ΟΤΑ στα εργοστάσια και στις υπηρεσίες δείχνουν τον δρόμο και πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχυθούν και να απλωθούν στην κοινωνία. Καμία διαπραγμάτευση, κανένας συμβιβασμός, καμία υποχώρηση από κανέναν κλάδο και κανένα συνδικάτο.

Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει πως κανένας κλάδος δεν μπορεί να νικήσει την Τρόικα και την πολιτική της κυβέρνησης των συνεργατών της μόνος του. Παρά τις προσπάθειες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να κόψει με κάθε μέσο τους διαύλους συντονισμού των εργαζομένων των διαφόρων κλάδων και να υποσκάψει την κλιμάκωση του αγώνα, το λαϊκό κίνημα διεκδικεί την ενότητα και επιβάλλει να χτιστεί ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο που θα συντονίζει όλα τα σωματεία και τους κλάδους που αγωνίζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μαγνησίας, στην οποία συμμετέχουν σωματεία και συλλογικοί φορείς καλεί σε κοινό αγωνιστικό συντονισμό και συμπόρευση μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, συλλαλητήρια και άλλες δράσεις, με στόχο την οργάνωση του αγώνα, ΤΗ ΝΙΚΗ των λαϊκών διεκδικήσεων, την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση των Μνημονίων, αλλά και κάθε κυβέρνησης που θα τα επαναφέρει στο μέλλον, όπως και να τα βαφτίσει.

Η συντονιστική επιτροπή καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις μαζικές κοινωνικές συλλογικότητες να ενεργοποιήσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες (συνελεύσεις, Δ.Σ.), για ενίσχυση και διεύρυνση του απεργιακού μετώπου.Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε από συνταχτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των παρακάτω σωματείων:


Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Μαγνησίας

Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συντονιστική επιτροπή αγώνα ΕΡΑ Βόλου

Σύνδεσμος εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου

Σωματείο συμβασιούχων εργαζομένων σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
Φορείς που ήδη υποστηρίζουν την πρωτοβουλία, εκτός από τα παραπάνω:


Σύλλογος Μελών ΕΤΕΠ του Παν. Θεσσαλίας

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Παν. Θεσσαλίας

Σύλλογος Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου του Παν. Θεσσαλίας

Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας

Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Βόλου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας

Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ

Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημόσιων Έργων

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Επαγγελματική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΜηχανικώνΘέμα από efthalia

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/