Βήμα Διαλόγου Μελών

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

Πληροφορίες Εγγραφής

Οδηγίες εισόδου
SSL Certificate
SSL Certificate
Τώρα είναι Σάβ Φεβ 04, 2023 6:18 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 7 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: 2) Χαρακτήρας του Δικτύου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 05, 2016 12:36 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Μαρ 25, 2011 7:30 pm
Δημοσιεύσεις: 147
Τετάρτη 16 Μαρτίου 3:00 μμ, Αγορά Δικτύου

Οι μέχρι τώρα στόχοι του Δικτύου είναι η οικονομική ενίσχυση των μελών, η δημιουργική συμμετοχή σε μια ανεξάρτητη οργάνωση πολιτών, η αλληλοβοήθεια και η αλληλεγγύη. Θα εξετάσουμε αν αυτοί οι στόχοι συνεχίζουν να μας εκφράζουν και αν πρέπει να τους τροποποιήσουμε ή να προσθέσουμε και άλλους όπως περισσότερη κοινωνική προσφορά που έχει προταθεί. Επίσης θα συζητηθεί η πιθανότητα δημιουργίας νομικού προσώπου, πχ συλλόγου.

Η συζήτηση αυτή αφορά τους Σκοπούς του Δικτύου: https://tem-magnisia.gr/en/2014-06-22-12-52-22

Τα πρακτικά είναι, εδώ: https://tem-magnisia.gr/forum_td/viewtopic.php?f=22&t=430


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: 2) Χαρακτήρας του Δικτύου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 09, 2016 12:27 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Μαρ 08, 2016 10:38 pm
Δημοσιεύσεις: 6
Αν το δίκτυο μας γίνει σύλλογος πιθανό να υπάρξουν χρηματικές βοήθειες που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της αγοράς και να βοηθήσουν σε διάφορες δράσεις που απαιτούν ευρώ .


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: 2) Χαρακτήρας του Δικτύου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 15, 2016 4:16 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Νοέμ 21, 2011 2:58 am
Δημοσιεύσεις: 29
Χμ, νομιζω οτι οι σύλλογοι δεν ειναι πολυ ευέλικτοι και ισως να ειναι πιο δύσχρηστα το δίκτυο με αυτη την νομική μορφή.
Παρόλα αυτα θεωρώ οτι πρέπει να αποκτήσουμε νομική μορφή, κατα την γνώμη μου ένας δικηγόρος του εμπορικού δικαίου ή ένας διαβασμένος Λογιστης θα μας ανέλυε τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα της κάθε επιλογής μας και υα αποφασίζαμε ευκολότερα βασισμένοι σε στοιχεία.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: 2) Χαρακτήρας του Δικτύου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 16, 2016 10:51 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Μαρ 25, 2011 7:30 pm
Δημοσιεύσεις: 147
θα είναι δικηγόρος σήμερα στη συνέλευση


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: 2) Χαρακτήρας του Δικτύου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 20, 2016 5:45 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Μαρ 08, 2016 10:38 pm
Δημοσιεύσεις: 6
Σίγουρα το δίκτυο έχει χαρακτήρα αλληλεγγύης. Αλλα είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων μας για το ποιά μορφή θα έχει και σε ποιους θα απευθύνεται αυτή η αλληλεγγύη. Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι "δέκτες" και "δότες" , ντόπιοι, Έλληνες, αλλοδαποί (νομιμοι και μη) , σκύλοι, γάτες κ.τ.λ. Όλοι μας όμως έχουμε τις απόψεις μας και διαφορετικές ανάγκες και θέλω που προσπαθούμε να καλύψουμε. Δεν έχω δεί πάνω απο 2-3 άτομα μεσα στο δίκτυο που προσπαθούν και προσφέρουν αλληλεγγύη με ότι τρόπο μπορούν και χωρίς προσωπικό όφελος... Οι υπόλοιποι είμαστε μέλη κυρίως με σκοπό την κάλυψη κάποιας ανάγκης μας και ίσως ζητάμε πολύ περισσότερα απο όσα προσφέρουμε.

Απο μόνη της η μέθοδος των ανταλλαγών με ΤΕΜ όμως μας εξυπηρετεί όλους. Αν όλοι μας προσφέρουμε κάτι ποιοτικό με ΤΕΜ σίγουρα θα υπάρξει η αντίστοιχη ανταπόκριση σε κάποια δική μας ανάγκη, ακόμα και αν προσφέρουμε κάτι με σκοπό να επωφεληθούμε εμείς οι ίδιοι αποκτώντας ΤΕΜ η διαδικασία απο μόνη της βοηθάει κάποιον άλλο. Έχουμε όλοι την ευκαιρία να ανοίξουμε το δικό μας "μαγαζάκι" χωρίς φορολογικές υποχρεώσεις και με αυτό να κερδίσουμε ουσιαστικά σε "είδος".

Θέλω να καταλήξω στο ότι δεν μπορούμε να αποβάλουμε αυτή τη δίψα που έχουμε για το κέρδος και το όφελός μας, αλλά μπορούμε , να τη χρησιμοποιήσουμε ώστε να ωφεληθούμε όλοι ταυτόχρονα. Για να έχει πελάτες ένα μαγαζί και να μην κλείσει πρέπει να "προφέρει".

Επίσης χωρίς κανόνες (που να επιβάλλονται) δυστυχώς γινόμαστε αχρείοι , δεν εκτιμούμε αυτό που μας προσφέρεται και δεν προσπαθούμε να βελτιωθούμε , αντίθετα έχουμε την ευκαιρία να αρπάξουμε ότι μας δίνεται, να προκαλέσουμε κακό σε έμας και στους γύρο μας γνωρίζοντας οτι δεν θα υπάρχουν συνέπειες.
Οι κανόνες κατα την γνώμη μ πρέπει να είναι απλοί και αυστηροί. Η κοινωνία μας δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κανόνες και τιμωρία των παραβατών, πόσο μάλλον ένα δίκτυο που αποτελείται απο τόσα πολλά και διαφορετικά άτομα.
( Παράδειγμα για τους φιλοξενούμενους, να υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος διαμονής (π.χ μέχρι 6 μήνες) ούτε μέρα παραπάνω , η φιλοξενία να έχει τον σκοπό το άτομο να βοηθηθεί σε αρχικό στάδιο ωστε να βρει τον τρόπο να συνεχίσει τη ζωή του, να βρεί κάποια δουλειά, στέγη κτλ. Αν γνωρίζει οτι μπορεί να μείνει επ 'αόριστον θα επαναπαυθεί. Πολύ σημαντικό επίσης να ακολουθεί βασικούς κανόνες όπως την απαγόρευση αλκοόλ, να ξέρει το φιλοξενούμενο άτομο οτι εκτός απο το περιορισμένο χρόνο που έχει αν παραβεί κάποιον απο τους βασικούς κανόνες θα χάσει την βοήθεια που του προσφέρει το δίκτυο. Αν εφαρμοστούν αυτά το άτομο θα αναγκαστεί να προσπαθήσει προς το καλύτερο και λογικά δεν θα έχουμε επαναλαμβανόμενα προβλήματα στον χώρο του δικτύου. )
Και για όλους τους υπόλοιπους φυσικά να ισχύει η καλή διαγωγή. Κάποιος που θα προκαλέσει πρόβλημα π.χ άγριο καυγά ή ζημιά να διαγράφεται απο μέλος αυτόματα (σε καυγά ίσως να τιμωρούνται και οι δυο πλευρές ανάλογα το περιστατικό).
Κανόνες θα μπορούσαν να υπάρχουν και για την καθαριότητα , την ποιότητα των ανταλλαγών και τις υποχρεώσεις των μελών προς το δίκτυο.

Δυστυχώς και πάλι αυτά δεν γίνονται συλλογικά (πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες, προθέσεις, ανάγκες...) Νομίζω πως αν δημιουργηθεί μια ομάδα τουλάχιστον με 5 μέλη που θα έχει τον ρόλο της διοίκησης (αστυνόμευσης) ακολουθώντας βέβαια κανόνες που έχουν ψηφιστεί θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε την διάλυση... Δεν είναι πολύ ιδεολογικό και αλληλέγγυο ίσως, αλλά κάποιος πρέπει να επιβάλει την τάξη, να μην μας αφήνει να ξεφύγουμε . Χρειαζόμαστε ένα εκτελεστικό όργανο. Ξέρω βέβαια οτι κανένας δεν θέλει να πάρει τέτοιες ευθύνες και να γίνει ο "κακός". Ίσως να αυτοματοποιηθούν οι κανόνες, δηλαδή αφού ψηφιστούν, η εκτέλεση να είναι αυτονόητη και άμεση μέσω του συστήματος. Η ομάδα συντονισμού να επιβάλει επιτόπου την ποινή που θα έχει καθοριστεί στις συνελέυσεις (π.χ διαγραφή μέλους, μείωση ΤΕΜ, κτλ) και σε δύσκολες περιπτώσεις να παίρνουμε όλοι μαζί την ευθύνη και να βοηθάμε.

Δεν ξέρω μήπως μπορούμε να βρούμε κάποιο έτοιμο καταστατικό από άλλο δίκτυο που να έχει δοκιμαστεί και να δείχνει υλοποιήσιμο....


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: 2) Χαρακτήρας του Δικτύου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 21, 2016 4:00 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Νοέμ 21, 2011 2:58 am
Δημοσιεύσεις: 29
Και εγώ συμφωνώ με την Μαράκι88 (τα ψευδώνυμά μας έχουν πολύ πλάκα) και ειδικά στο ότι οι κανονισμοί τελικά δεν περιορίζουν αλλά απελευθερώνουν γιατί μας δείχνουν τα όριά μας.

Όμως είναι δύσκολο να οριστούν οι σωστοί κανόνες και η ιδέα να παραδειγματιστούμε από άλλα δίκτυα μου αρέσει. Όσο για την εφαρμογή πιστεύω ότι ο κοινός νους και η εμπιστοσύνη είναι μια καλή αρχή. Αν όμως κάποιος από εμάς παραβαίνει τους κανόνες συμφωνώ πάλι ότι θα πρέπει να δέχεται τις προσυμφωνημένες κυρώσεις. Αν είμαστε χαλαροί στην εφαρμογή των κανόνων δεν έχει νόημα να τους θέσουμε.

Όμως εδώ συζητούσαμε τον χαρακτήρα και την νομική μορφή του δικτύου. Θα περιμένω να δω τις αποφάσεις στα πρακτικά. Πιστεύω ότι αν ξεκινήσουμε από τα βασικά θα καλύψουμε ευκολότερα τα άλλα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: 2) Χαρακτήρας του Δικτύου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 26, 2016 1:13 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Μαρ 08, 2016 10:38 pm
Δημοσιεύσεις: 6
μπαίνοντας κάποιος σε ένα κοινωνικό δίκτυο όπως δίκτυο αλληλεγγύης νομίζω οτι είναι αυτονόητο οτι θα συναντήσει άτομα διάφορων εθνικοτήτων, μορφωτικών επιπέδων, αντιλήψεων και προτιμήσεων. Αν κάποιος είναι ρατσιστής (με ενεργή δράση) ή έχει πρόβλημα με τις σεξουαλικές προτιμήσεις των άλλων, τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία... Δεν καταλαβαίνω γιατί στις συνελεύσεις αναλώνεστε σε τέτοιες λεπτομέρειες, η έννοια του δικτύου έχει να κάνει με την ισοτιμία ανθρώπων και ζώων. Τι πιράζει αν ο κάποιος είναι αλβανός ή ομοφυλλόφυλλος ή ότι άλλο, το θέμα είναι να έχει μια αποδεκτή συμπεριφορά προς τους άλλους, να ακολουθεί βασικούς κανόνες , να είναι υγειονομικά εντάξη και τέτοια.

Το πρόβλημα με το δίκτυο μας δεν είναι το καταστατικό (που κανένας δεν διαβάζει ) . Τα λειτουργικά θέματα είναι που μας καίνε και πάνε να μας διαλύσουν. Προτείνω να αρχίσετε να ασχολείστε με τρόπους και κανόνες λειτουργίας, μέσα απο αυτούς θα βγεί και το καταστατικό σιγά σιγά.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 7 Δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
 cron
Βήμα Διαλόγου Μελών - Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

POWERED_BY

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com