Βήμα Διαλόγου Μελών

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

Πληροφορίες Εγγραφής

Οδηγίες εισόδου
SSL Certificate
SSL Certificate
Τώρα είναι Παρ Μαρ 29, 2024 8:32 am

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 6 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Σχέση Δικτύου με δήμο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 23, 2012 8:32 pm 
Χωρίς σύνδεση
Δίκτυο
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Ιαν 15, 2011 5:30 pm
Δημοσιεύσεις: 43
Συζήτηση σχετικά με την σχέση και συνεργασία του Δικτύου με το δήμο Βόλου. Αναφέρεται στο θεσμικό δήμο και την δημοτική αρχή και όχι στους δημότες.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Σχέση Δικτύου με δήμο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 25, 2012 12:00 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Πέμ Ιαν 27, 2011 10:15 am
Δημοσιεύσεις: 62
Ένα μικρό ιστορικό

Θα ήθελα να ενημερώσω ότι ήδη έχουν παρθεί αποφάσεις συμμετοχής στο Δίκτυο από τα αντίστοιχα ΔΣ των δύο νομικών προσώπων που έχει ο Δήμος Βόλου, δηλαδή την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ που ασχολείται με θέματα πρόνοιας και εκπαίδευσης και του ΔΟΕΠΑΠ που ασχολείται με θέματα πολιτισμού, αθλητισμού και παιδικών σταθμών.

Στην πρώτη περίπτωση η απόφαση αναφέρεται σε 30% συμμετοχή σε ΤΕΜ σε δράσεις που υλοποιεί η ΚΕΚΠΑ και παράλληλη ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης με ΤΕΜ. Στην δεύτερη περίπτωση του ΔΟΕΠΑΠ υπάρχει απόφαση για συμμετοχή με ΤΕΜ στα θέατρα, σινεμά, κλπ. Στην περίπτωση αυτού του οργανισμού το μεγάλο ενδιαφέρον είναι η δυνατότητα χρήσης των παιδικών σταθμών με μέρους της πληρωμής σε ΤΕΜ. Αυτή η κουβέντα όμως είναι σε εξέλιξη, αφού είναι κάτι αρκετά σύνθετο και θέλει εξειδίκευση.

Να πω επίσης ότι μέχρι σήμερα μεταξύ άλλων και λόγω και της δικής μου εργασιακής σχέσης αρχικά με το ΔΟΥΚ που στη συνέχεια συγχωνεύτηκε στην ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ υπήρξε υποστήριξη η οποία περιλαμβάνει τα εξής: Πληρωμή ποσού 500 ευρώ για την εκτύπωση του ενημερωτικού φυλλαδίου, πληρωμή hosting στο thing.gr, φιλοξενία των εβδομαδιαίων συναντήσεων από την έναρξη του Δικτύου και για περίπου 2 χρόνια, διάφορα αναλώσιμα, τηλέφωνα, κλπ. Τέλος σε σχέση με τη λειτουργία της αγοράς όποτε ζητήθηκε υπήρξε διάθεση για συμβολή στην καθαριότητα του χώρου ενώ υπάρχει και η δέσμευση για την προμήθεια με υλικά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επισκευή των κτιρίων της αγοράς.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Σχέση Δικτύου με δήμο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 25, 2012 8:22 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Φεβ 15, 2011 6:05 pm
Δημοσιεύσεις: 34
Οσα αναφερει ο Γιαννης ειναι αληθεια, και σαν Δικτυο εχουμε αποδεχτει τα τμηματα αυτα του Δημου Βολου η αλλως της Δημοτικης Αρχης Βολου ως "μελη"του Δικτυου. Απο κει και περα ομως, κανενα ατομο της Δημοτικης Αρχης -τα οποια ειναι και επωνυμα πολιτικα προσωπα-- δεν εχει το Δικαιωμα να χρησιμοποιει το Δικτυο ειτε προς διαφημιση της Δημοτικης αρχης, που ουδεμια σχεση εχει με το Δικτυο το οποιο καταστατικα και φιλοσοφικα εχει διακυρηξει και αποκαταστησει την κοινωνικη του ανεξαρτησια και φυσιογνωμια, ειτε για να καρπωθει "δοξα"απο την υπαρξη η τη δουλεια του Δικτυου.
Ειναι καιρος ομως να τελειωνουμε με αυτη την ιστορια , εδω καιγομαστε..., και να εστιασουμε στα προβληματα της κοινωνιας μας και των συνανθρωπων μας σαν Δικτυο που και αυτος ειναι ο στοχος μας.. Γι αυτο προτεινω να γραφει και να σταλει μια δηλωση ξεκαθαρισματος στη Δημοτικη Αρχη Βολου,και οπου αλλου νομιζουμε οτι χρειαζεται, (περιπου σαν αυτο που αναφερω με τα σκουρα γραμματα παραπανω)


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Σχέση Δικτύου με δήμο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 29, 2012 12:35 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Φεβ 15, 2011 6:05 pm
Δημοσιεύσεις: 6
Δεν τίθεται θέμα "δήλωσης". Το ζήτημα παραμένει θεωρητικό και πρακτικά δεν υφίσταται. (Τουλάχιστον ακόμα, για να είμαστε ακριβείς, και λογικά δεν θα υπάρξει.) Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία του καπελώματος και όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί, αλλά έχουμε μια δημοκρατία τέτοια όπου καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει με τον όρο ότι μιλά πολιτικά. ΑΥτή η πολιτική κουλτούρα, υπάρχει καλώς ή κακώς, τι να κάνουμε. Από κει και πέρα όμως ο καθένας οφείλει να μη χάφτει ό,τι του πασάρει ο ένας και ο άλλος. Δεν θα ήταν σοφό να σκαλίζουμε πληγές για πράγματα που κάποιοι ίσως δεν καταλαβαίνουν. Να βάλουν τη γκλάβα τους να στροφάρει και να καταλάβουν.

_________________
Κίτρινα μάτια στόματα φαρδιά, τίποτα δεν πήρατε χαμπάρι. Το καρναβάλι τέλειωσε κι αυτοί μάσκες πουλάνε στο παζάρι.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Σχέση Δικτύου με δήμο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Οκτ 08, 2012 1:03 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Δευτ Νοέμ 21, 2011 2:58 am
Δημοσιεύσεις: 0
Πληροφορήθηκα ότι η Περιφέρεια ανέτρεψε την εισήγηση (ή απόφαση;) του Δήμου Βόλου για δυνατότητα συμμετοχής σε ΤΕΜ με 30% στην πληρωμή διδάκτρων ΔΙΕΚ.
Αντί λοιπόν η συμμετοχή με ΤΕΜ στις πληρωμές να επεκτείνεται και σε άλλες υπηρεσίες, π.χ. ΔΕΥΑΜΒ, όπως υπάρχει η σκέψη, η Περιφέρεια αντιστρατεύεται τις πρωτοβουλίες του Δικτύου καταργώντας και ό,τι ήδη υπήρχε. Προφανώς και ο Δήμος Βόλου δείχνει να μην είναι διατεθειμένος να τις στηρίξει απέναντι στην προϊσταμένη του αρχή. [Δεν γνωρίζω πώς ακριβώς χωρίζονται οι αρμοδιότητες Δήμου-Περιφέρειας σε τέτοια ζητήματα.]
Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς και με ποιον τρόπο προωθούμε τα αιτήματά μας.
Προτείνω να γίνουν παραστάσεις όσων γίνεται περισσότερων μελών προς τον Δήμο Βόλου σε πρώτη φάση, και αν χρειαστεί, αργότερα στην Περιφέρεια.
Δυστυχώς, δεν έχω καταφέρει να συμμετάσχω ποτέ σε μαζικές διαδικασίες ή συνελεύσεις του Δικτύου γιατί γίνονται απογευματινές ώρες όταν εγώ είμαι συνήθως απασχολημένος. Αναρωτιέμαι μήπως θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για στήριξη των πρωτοβουλιών μας. Θα ήθελα να ακούσω και απόψεις άλλων για το θέμα και να υποδειχθούν τρόποι για το πώς να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Σχέση Δικτύου με δήμο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 27, 2012 3:08 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Μαρ 25, 2011 7:30 pm
Δημοσιεύσεις: 147
Ξεκινώντας από τις 28 Νοεμβρίου, η Συνέλευση Συντονισμού θα γίνεται κάθε Τετάρτη στις 20:00.

Νομίζω η λογική πίσω από την απόφαση της περιφέρειας ήταν ότι δεν δίνονται ίσες ευκαιρίες στους πολίτες σε σχέση με τα μέλη του Δικτύου.

Αν η καινούργια ώρα σε βολεύει, μπορείς να το θέσεις θέμα συνέλευσης για να το συζητήσουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 6 Δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
 cron
Βήμα Διαλόγου Μελών - Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

POWERED_BY

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com