Βήμα Διαλόγου Μελών

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

Πληροφορίες Εγγραφής

Οδηγίες εισόδου
SSL Certificate
SSL Certificate
Τώρα είναι Πέμ Μαρ 28, 2024 2:54 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 23 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 22, 2011 10:24 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Πέμ Ιαν 27, 2011 10:15 am
Δημοσιεύσεις: 62
Πρόταση για αξιοποίηση του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης με σκοπό την συμβολή του στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού στην πόλη

Περίληψη της πρότασης

Χρήση του μηχανισμού του Δικτύου με σκοπό την υποστήριξη μελών του Δικτύου και ανέργους μέσα από την επιδότηση προσφερόμενης εργασίας με ΤΕΜ. Συγκεκριμένα προτείνεται να αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση η υποστήριξη ή επιδότηση 200 ανέργων ή υποαπασχολούμενων για ένα διάστημα τριών μηνών οι οποίοι θα απασχοληθούν στην παροχή κοινωφελούς έργου (υπηρεσίες σε ηλικιωμένους, υποστήριξη ιδρυμάτων, εργασίες συντήρησης πάρκων, κλπ) στους οποίους θα καταβληθεί ένα ποσό της τάξης των 600 ΤΕΜ το μήνα.

Με τον τρόπο αυτό

1. Δίνουμε τη δυνατότητα σε ανέργους και υποαπασχολούμενους που δεν είναι ήδη μέλη του Δικτύου να προσφέρουν εργασία από την οποία θα αμειφτούν αξιοπρεπώς με ΤΕΜ με τα οποία στη συνέχεια θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μέρος τουλάχιστον των αναγκών τους.
2. Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε υπάρχοντα μέλη που έχουν δυσκολίες να αποκτήσουν ΤΕΜ να απασχοληθούν και με τον τρόπο αυτό να μπορέσουν επίσης να καλύψουν ζωτικές τους ανάγκες
3. Μεγαλώνει το Δίκτυο μας και έτσι υπάρχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες για τα μέλη να βρουν προϊόντα και υπηρεσίες
4. Δημιουργείται ρευστότητα στο σύστημα πράγμα που επιτρέπει να γίνουν συναλλαγές και να εξυπηρετηθεί ο σκοπός ύπαρξης του Δικτύου
5. Παρέχεται σημαντικό κοινωνικό έργο σε μια φάση που η πόλη και οι πολίτες το χρειάζονται και ενδυναμώνει ο κοινωνικός ιστός

Πως θα δουλέψει ένα τέτοιο εγχείρημα

Υπάρχουν μια σειρά από ερωτήματα που γεννά η παραπάνω πρόταση για τα οποία θα προσπαθήσω να δώσω απαντήσεις διευκολύνοντας έτσι το διάλογο και τελικά την απόφαση που προτείνω να παρθεί από τη Γενική Συνέλευση.

Για πόσα ΤΕΜ μιλάμε

Η βάση υπολογισμού μπορεί να είναι ως εξής. 200 άτομα χ 4 μήνες χ 600 ΤΕΜ = 480.000 ΤΕΜ. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είναι αυστηρός ο παραπάνω υπολογισμός. Μπορεί για παράδειγμα να έχουμε περισσότερα άτομα για λιγότερους μήνες.

Από πού έρχονται τα ΤΕΜ

Δείτε τη συμβαίνει στην πραγματική οικονομία. Δημιουργείται χρήμα από το πουθενά με τη χορήγηση δανείων αλλά και την εκτύπωση νομισμάτων σε τυπογραφεία χωρίς να υπάρχει καμιά απολύτως σύνδεση με κάτι υλικό παρά μόνο με λογιστικά πρότυπα τα οποία έχουν δημιουργηθεί συνειδητά ή ασυνείδητα να κρατούν τους ανθρώπους δέσμιους και υποτελείς.

Στην δική μας περίπτωση δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός. Μια κοινότητα ανθρώπων μπορεί να αποφασίσει ότι η αξία συγκεκριμένων υπαρχόντων αξιών, προϊόντων ή υπηρεσιών είναι αυτή ή η άλλη. Είναι καθαρά θέμα της συγκεκριμένης κοινότητας (όπως και ενός κράτους που έχει την εξουσία να τυπώνει χρήματα) να αποφασίσει ότι γνώσεις, εμπειρία, προϊόντα και υπηρεσίες, αντιπροσωπεύουν μια αξία η οποία αν εκφράζονταν θα μπορούσε να αποτιμηθεί με ένα νούμερο. Αυτή η εν δυνάμει έκφραση της αξίας των ικανοτήτων, δεξιοτήτων και υλικών αγαθών μιας κοινότητας είναι το πλαίσιο που καθορίζει και την έκφραση του σε σύνολο αξίας.

Είναι σημαντικό ότι στην περίπτωση του δικού μας Δικτύου η δημιουργία των ΤΕΜ αποτελεί έκφραση προσφερόμενης κοινωφελούς εργασίας. Δηλαδή τα ΤΕΜ δημιουργούνται με εργασία αντίστοιχη της προσφοράς.

Για την καταγραφή αυτής της αξίας (τον αριθμό ΤΕΜ που μπαίνουν στο σύστημα) μπορεί να αποφασιστεί ένα από δύο τρόπους. Α. Η γενική συνέλευση αποφασίσει για ένα συγκεκριμένο ποσό ΤΕΜ , βασισμένο στο παραπάνω σκεπτικό, δηλαδή άτομα χ χρόνο χ ΤΕΜ. Β. Αποφασίζεται η διάθεση ΤΕΜ από το λογαριασμό του Δικτύου χωρίς όριο ως προς το ποσό αλλά με γνώμονα τις ανάγκες σε κοινωφελές έργο και την κάλυψη αναγκών ανέργων.

Μήπως δημιουργείται πληθωρισμός?

Πληθωρισμός υπάρχει όταν τα υπάρχοντα χρήματα είναι περισσότερα από αυτά που χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών και φυσικά σε σχέση με τα αγαθά. Σε περιόδους κρίσης και μάλιστα τέτοιου μεγέθους όπως η δική μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Είναι σαν κάποιος να έχει αφυδατωθεί και να φοβάται να πιει νερό μήπως πάθει κάτι από το νερό. Είναι δυνατόν μια σταγόνα νερό να κάνει κακό σε έναν αφυδατωμένο? Φυσικά και όχι. Ωστόσο, επειδή ακριβώς εκτός από την ποσότητα των ΤΕΜ στο σύστημα καθοριστικό ρόλο παίζει η κυκλοφορία τους προτείνεται να οριστεί ανώτατο όριο για κάθε λογαριασμό ύψους της τάξης των 1.200 ΤΕΜ. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η συσσώρευση και ενισχύεται η ρευστότητα.

Ποιοι είναι οι επωφελούμενοι

Επωφελούμενοι μπορεί και προτείνεται να είναι κατ αρχάς ηλικιωμένοι που θα πάρουν υπηρεσίες στο σπίτι κάτω από την εποπτεία και υποστήριξη στελεχών του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» που υλοποιεί η κοινωφελής του Δήμου Βόλου.

Αυτό έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα. Πρόκειται για μια οργανωμένη δομή κοινωνικής πρόνοιας που μπορεί να συνδυαστεί πολύ καλά με το πρόγραμμα του Δικτύου. Τα στελέχη του βοήθεια μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την ενσωμάτωση των νέων φροντιστών και να υπάρχει ταυτόχρονα εποπτεία. Λεπτομέρειες αυτής συνεργασίας μπορεί να επεξεργαστεί σχετικά η συντονιστική Επιτροπή.

Φυσικά μπορεί να είναι και άλλοι φορείς όπως η Ένωση Καταναλωτών, αλλά και άλλες δημοτικές υπηρεσίες που είτε υπολειτουργούν είτε μπορεί να αποτελέσουν πεδίο νέο δραστηριότητας, κλπ. Θα πρέπει να επιδιωχθεί ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να γίνουν μέλη του Δικτύου ώστε να υπάρξει ένα πολλαπλασιαστικό όφελος προς τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση η Συντονιστική Επιτροπή θα μπορεί να αποφασίζει και να θέτει σε εφαρμογή επί μέρους σχέδια δράσης στο πλαίσιο της γενικής
στρατηγικής απόφασης.

Συνοπτικά η απόφαση προτείνεται να έχει τα εξής σημεία

1. Απόφαση επί της Αρχής της πρότασης
2. Απόφαση για την επιχορήγηση 200 θέσεων απασχόλησης σε τομείς όπως στο "βοήθεια στο σπίτι", κάλυψη αναγκών πόλης. Τα επί μέρους σχέδια και τις συνεργασίες θα τα αποφασίζει κάθε φορά η Συντονιστική Επιτροπή σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας
3. Η επιδότηση φτάνει το ποσό των 600 ΤΕΜ το μήνα με μέγιστο χρόνο επιδότησης τους 4 μήνες το χρόνο. Εξαίρεση μπορεί να αποτελεί η γραμματεία του Δικτύου η οποία θα πληρώνεται από το λογαριασμό στον οποίο πιστώνονται οι μηνιαίες εισφορές των μελών.
4. Η Συντονιστική Επιτροπή θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης



Γιάννης Γρηγορίου

Βλέπετε και αναθεώρηση εδώ


Τελευταία επεξεργασία από grigoriou και Πέμ Δεκ 01, 2011 8:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 2:09 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Φεβ 15, 2011 6:05 pm
Δημοσιεύσεις: 6
Τα παρακάτω προγήθηκαν σε σχέση με τη δουλειά του Γιάννη στην προηγούμενη δημοσίευση, αλλά το βάζω εδώ για λόγους "αρχείου" (για να είναι τα σχετικά διαλαμβανόμενα και προτάσεις σε ένα μέρος).

Καταγραφή σκέψεων περί ρευστότητας κλπ.

Για να εμπλουτιστεί η ιδέα που κατέγραψε σε πρώτη φάση ο Γιάννης.
Παρακαλώ να αξιολογηθούν αυτά, επειδή μη ων οικονομολόγος ίσως λέω και κοτσάνες!
(τι καλά να είχαμε και κανέναν οικονομολόγο στην κουβέντα.)

Ξεκινήσαμε από τη ρευστότητα, με το σκεπτικό να δώσουμε ώθηση στο δίκτυο, αλλά ίσως η ρευστότητα είναι περιττή.
Και επικίνδυνη, στο ότι μιμείται το συμβατικό οικονομικό σύστημα, αφού
εισάγει λογιστική αξία ουρανοκατέβατα χωρίς αντιστοιχία σε υπαρκτή υπεραξία από ανθρώπινη εργασία
κι αυτό δημιουργεί ένα κενό προοπτικής και ρίσκο με τα προβλήματα του τόκου κλπ.
Όμως με τη χρήση υπαρκτής ανθρώπινης εργασίας (π.χ. από μια συνεργασία με το Δήμο)
μπορεί να αντιστοιχιθεί υπεραξία σε υπαρκτή εργασία.

Η τράπεζα δίνει ρευστότητα, γιατί προσβλέπει σε όφελος και έχει κόστος αυτό, πληρώνεται (εκτός άλλων που δεν είναι του παρόντος). Εμείς θέλουμε ένα σύστημα χωρίς "κόστος ρευστότητας"
άρα η λογιστική αξία (σε ΤΕΜ) δεν θα δίνεται δανεική εκ των προτέρων αλλά σε αυτόν που την έχει ήδη δουλέψει,
και συγχρόνως με αυτή τη διαδικασία να δημιουργούνται και νέα ΤΕΜ.
Να έχουμε δηλ. καινούργια ΤΕΜ χωρίς να μας κοστίζουν τίποτα.
Να μιμηθούμε τη μάνα που δίνει από τον εαυτό της προς τα παιδιά της
θυσιάζοντας στην ουσία τον εαυτό της για αυτά συνειδητά αλλά και ελεγχόμενα:
Δηλαδή:
Να μην έχει έναν λογαριασμό το Δίκτυο αλλά να υπάρχουν 3 ΕΙΔΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ:
- ο λογαριασμός "Η Καλή Μητέρα για τα Παιδιά της" (οι ορισμοί είναι σχηματικοί) = από αυτόν παίρνουν ΤΕΜ αυτοί που προσφέρουν εργασία προς ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΕΜ.
- ο λογ. "Η Καλή Μητέρα για τα Παιδιά των Άλλων" = από αυτόν παίρνουν ΤΕΜ αυτοί που προσφέρουν εργασία προς ΜΗ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΕΜ.
- ο λογ. "ΤΔΑΑΜ" = αυτός παίρνει τις μηνιαίες εισφορές των μελών (τα 2 ΤΕΜ) και δίνει ΤΕΜ προς εκείνους που προσφέρουν κάτι προς το ΤΕΜ απευθείας (π.χ. εάν ένας τυπογράφος τυπώσει φυλλάδια για το ΤΕΜ και πληρωθεί με ΤΕΜ)
Το κοινό στοιχείο αυτών των λογαριασμών (τουλάχιστον των 2 πρώτων) είναι ότι δεν έχουν πιστωτικό όριο.
Οι δύο πρώτοι, θα είναι ένα νούμερο με αρνητικό πρόσημο που θα "αυξάνεται" διαρκώς (στην πραγματικότητα θα μειώνεται αλλά τι πειράζει; λογιστικό είναι).
Η Καλή Μαμά θυσιάζεται για τα παιδιά της πρώτα, και δίνει διαρκώς για αυτά. Και αυτή η προσφορά πρέπει να φαίνεται, να καταγράφεται.
Η Καλή Μητέρα είναι και καλή παιδαγωγός και δίνει μόνο σε αυτά που προσφέρουν. Εννοείται, το κριτήριο αποφασίζεται συλλογικά.
Και δεν είναι χαζή, δίνει με τον όρο ότι αυτός που προσφέρει εθελοντικά αναγνωρίζει και εκτιμά την προσφορά της, με το να είναι μέλος του ΤΕΜ. Φυσικά και η αμοιβή καθορίζεται συλλογικά.
Επίσης όμως η Καλή Μητέρα αγαπά όλα τα παιδιά. Δηλαδή όλους τους πολίτες της πόλης.
Όταν κάποιος προσφέρει σε κάποιον που ΔΕΝ είναι μέλος του ΤΕΜ, αυτό καταγράφεται στο 2ο λογαριασμό.
Έτσι, θα μπορούμε να έχουμε μια καθαρή εικόνα,
- για την "ρευστότητα" εσωτερικά
- και ειδικά για την προσφορά προς την πόλη.
Θα μπορεί το Δίκτυο να ξέρει, και να λέει τι προσφέρει στην πόλη, ξεκάθαρα και με αριθμούς.
Έχουμε δηλ. μια "ενεργό ρευστότητα", που είναι δυναμική, στοχευμένη, ελεγχόμενη, διαφανής, ελέγξιμη.
Το όφελος από τον πρώτο λογαριασμό είναι προφανές.
Το όφελος από τον 2ο, είναι ότι αυτά τα ΤΕΜ θα ξαναγυρίσουν μέσα στο Δίκτυο, ενώ συγχρόνως παράγεται και το κοινωνικό έργο.
Όσο για τον 3ο, υπάρχει κίνητρο για συναλλαγές όπως ειπώθηκε.

Μια ιδέα για τη μηνιαία εισφορά.
Να μην είναι στάνταρ 2 ΤΕΜ, αλλά επί ποσοστού, π.χ. 2% αλλά με κατώτατο όριο τα 2 ΤΕΜ.
Έτσι αυτοί που είναι πιο ενεργοί θα δίνουν πίσω στην Καλή Μητέρα δικαίως κάτι παραπάνω.

Αυτοί που προσφέρουν εργασία μπορεί να προέρχονται από οπουδήποτε.
Είτε μέλος που θέλει να πάρει ΤΕΜ, είτε από πρόγραμμα του δήμου.
Όμως, και για την ανησυχία για τις εξωτερικές σχέσεις, με αυτούς τους όρους το ΤΕΜ θέτεις τους όρους,
γιατί αφού χαρίζει γαϊδάρους ποιος θα τους κοιτάζει και στα δόντια.
Επειδή όμως σαφώς υπάρχουν προδιαγραφές, δεν χρειάζεται να μπλεχτεί το ΤΕΜ στα πόδια του δήμου,
ούτε χρειάζεται να γίνει ο δήμος μέλος, αφήνουμε τις υπηρεσίες του δήμου να κάνουν τη δουλειά τους
και όταν έρθει η ώρα της αμοιβής, οι εθελοντές παίρνουν ΤΕΜ.
Με αυτόν τον τρόπο πρωθείται και ο υγιής εθελοντισμός.
Αυτοί οι άνθρωποι, εκεί που θα δούλευαν "τζάμπα", τώρα αποκτάνε και ΤΕΜ. Ε δεν θα έχουν και παράπονο, κάθε άλλο.
Ποιος δεν θα θέλει να κάνει εθελοντισμό, όταν ξέρει ότι θα πάρει πίσω κάτι που θα τού δώσει καταναλωτικές δυνατότητες;

Στη χώρα που οι τραπεζίτες αλώσανε το πολιτικό σύστημα σε βαθμό που κατάφατσα βγάλανε πρωθυπουργό
προφανώς δεν επιθυμούν καμιά οικονομία έξω από το συμβατικό νόμισμα.
Πρέπει λοιπόν το δίκτυο να προτεί ανοιχτά και δημόσια και καθαρά και με τρόπο που δεν θα επιδέχεται άρνηση μία προσφορά όπου θα προκύπτει όφελος για πολλούς χωρίς να πληρώσει ο δήμος ή κανένας άλλος τίποτα.

Αυτές οι ιδέες θα είχαν και κάποιeς τεχνικές προϋποθέσεις, επεμβάσεις στον κώδικα, που νομίζω είναι εφικτές αφού ο κώδικας είναι ανοιχτός και καθαρό open source. Ρυθμίσεις π.χ. σε επίπεδο λογαριασμού
- ρύθμιση ενός λογαριασμού να μην έχει πιστωτικό όριο, ή
- για ποσοστό μηνιαίας εισφοράς, όχι στάνταρ ποσό κλπ.

Η είσοδος των εθελοντών λογικά θα γίνονταν σταδιακά, οπότε μάλλον δεν θα υπήρχε πρόβλημα υπερβολικής ζήτησης
δηλ. η αύξηση στα ΤΕΜ θα απορροφιέται από την προσφορά.

_________________
Κίτρινα μάτια στόματα φαρδιά, τίποτα δεν πήρατε χαμπάρι. Το καρναβάλι τέλειωσε κι αυτοί μάσκες πουλάνε στο παζάρι.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 9:01 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Φεβ 15, 2011 6:05 pm
Δημοσιεύσεις: 3
Έχω κάποιες σκέψεις για την πρόταση του Γιάννη
Α) Θεωρώ πως ο δήμος είναι καλό να εμπλακεί στο ΤΕΜ,
απο την άλλη πιστεύω πως είναι πολύ επικίνδυνο να εμπλακούν εργαζόμενοι του δήμου που θα πληρώνονται με τεμ.
Νομίζω πως είναι στρατηγικό λάθος ο δήμος να επιλέγει να πληρώνει το προσωπικό του (βοήθεια στο σπιτι) σε τεμ και την ίδια στιγμή να μην βάζει κάποιες εισπρακτικές του διαδικασίες στην επιλογή του ΤΕΜ (δημοτικά τέλη, κλήσεις από δημοτική αστυνομία κτλ)
β) Θεωρώ πως είναι καλή ιδέα να υπάρξει μια στροφή προς κοινωφελής δράσεις, όπως επίσης νομίζω ότι καταλαβαίνω αυτό που θέλει να κάνει ο γιάννης (να μην χαρίσει σε κάποιους τεμ που έχουν ανάγκη και την ίδια στιγμη θα κινητοποιήσουν τον κύκλο που ήδη έχει διαμορφωθεί. έτσι προσφέρει απασχόληση σε κάποιους που έχουν ανάγκη, ταυτόχρονα καλύπτονται οι ανάγκες κάποιων που θα λάβουν αυτές τις υπηρεσίες και τέλος μπαίνουν τεμ στον κύκλο με αποτέλεσμα να γυρίσει ο κύκλος). Από την άλλη όμως δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει με ένα τέτοιο τρόπο διότι και πάλι το μοντελο που προτείνεται είναι το εξής: Η κοινωφελής εργασία πριμοδοτείται, επιχορηγείται από καποιο σύστημα (στην δική μας περίπτωση ΤΕΜ) και δεν είναι αποτέλεσμα του πλεονάσματος που υπάρχει ή ακόμα της αποθήκευσης που μπορεί να δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό. Επίσης με ποια κριτήρια και ποιοι άνθρωποι θα μπουν σε αυτή την διαδικασία. Ασπάζονται αυτή την λογική ή αναγκάζονται να συμμετέχουν? Αν οι συμμετέχοντες είναι μέλη του ήδη υπάρχοντος δικτύου, όταν τελειώσει το πρόγραμμα γιατί να μην ξαναζητήσουν να κοπούν καινούργια τεμ και άρα να ξανασυμμετέχουν?
Με άλλα λόγια η αντίρρηση μου είναι ηθική. Νομίζω ότι το θέμα θα μπορούσε να τεθεί ως εξής. Από κάθε λογαριασμό ο οποίος κινείται να κρατείται 2 ΤΕΜ για κοινωφελής σκοπούς, και όταν μαζευτεί ένα ποσό να δίνεται σε εργασία εκεί που θα επιλέγει η Ομάδα. Έτσι θα δημιουργηθεί το κίνητρο σε όλους μας να κινούμε τους λογαριασμούς μας και επίσης θα δημιουργήσουμε ένα κοινωφελή κουμπαρά.
Νομίζω ότι η πρόταση πρέπει να εξετασθεί από πολλές πλευρές γιατί θεωρώ ότι προσδίδει ένα καινούργιο δομικό στοιχείο στο όλο εγχείρημα και αυτόματα μπορεί να αλλάξει την μορφή του ΤΕΜ. Προτείνω λοιπόν
α) αλληλέγγυος κουμπαράς σε ΤΕΜ
β) να γίνει κάτι σε πολύ μικρή κλίμακα, για να δούμε τις δομίκες αντιδράσεις του συστήματος μας, οι συμμετέχοντες να επιθυμούν από πεποίθηση να συμμετέχουν στο όλο εγχείρημα
γ) να μην ενταχθεί ο δήμος (οι κοινωνικές του υπηρεσίες) αν πρώτα δεν δώσει την δυνατότητα στους δημότες να πληρώνουν με τεμ.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 01, 2011 8:57 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Πέμ Ιαν 27, 2011 10:15 am
Δημοσιεύσεις: 62
Δείτε ξανά το αρχικό κείμενο στο οποίο έκανα συμπληρώσεις και κάποιες αλλαγές - βελτιώσεις.

Γιάννης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 22, 2012 2:46 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Φεβ 15, 2011 6:05 pm
Δημοσιεύσεις: 34
ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ,
ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ . ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ Η ΟΧΙ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ "ΔΟΥΛΕΙΑ"?
ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΤΕΜ.
ΛΕΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΩΣ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ "ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ" ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.
ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ "ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΕΜ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ -Η ΠΕΡΙΠΟΥ- ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ"? ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ? Η ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΕΡΓΟ "ΕΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΕΜ"? Η ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ "ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ?" ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ "ΥΠΟΠΤΟ" ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΝΑΙ, ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΟΠΩΣ ΠΧ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ, ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΠ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΕΜ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΛΕΧΤΟΥΜΕ Μ ΕΝΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ -ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ- ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ! ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 22, 2012 11:49 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Φεβ 15, 2011 6:05 pm
Δημοσιεύσεις: 34
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ?? ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΕΣ Η ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΑΝΕΡΓΟΙ Η ΜΗ !
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "ΚΟΝΔΥΛΙΑ" ΤΕΜ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ?? ΕΙΠΑΜΕ 6 ΤΕΜ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ! ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 22, 2012 10:04 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Φεβ 15, 2011 6:05 pm
Δημοσιεύσεις: 4
1) Από που έρχονται τα ΤΕΜ: με τον τρόπο που προτείνεται από τον Γιάννη έρχονται από το πουθενά, δεν στηρίζονται σε καμια αξία χρήσης. Μπαίνοντας λογιστικά στο σύστημα δημιουργούν "φούσκα", η οποία μπορεί να διατηρηθεί μέχρι να "σπάσει". Αυτό θα συμβεί τη στιγμή που το σύστημά μας δεν θα μπορεί να "πληρώσει" σε αξίες χρήσης που θα έχουν παραχθεί από τα μέλη του δικτύου, "άμα τη εμφανίσει" των κυκλοφορούντων ΤΕΜ από τους κατόχους τους, δηλαδή όταν θα θελήσουν να τα καταναλώσουν.

2) Πληθωρισμός: τα 480.000 ΤΕΜ που θα δοθούν στους εργαζόμενους του Δήμου για τους 4 μήνες εργασίας δεν θα έχουν αντίκρυσμα, γιατί δεν θα μπορούν να τα "καταναλώσουν" στα πλαίσια του δικτύου, αφού από ότι φαίνεται για να παραχθούν προϊόντα και υπηρεσίες αντίστοιχες των 480.000 ΤΕΜ θα χρειασθούν νομίζω χρόνια, όχι πάντως στο επόμενο χρονικό διάστημα. Και οι άνεργοι δε θα μπορούν να περιμένουν "τον Μάη για να φάνε τριφύλλι". Θα καταλάβουν ότι η εργασία που πρόσφεραν ήταν μόνο εθελοντισμός. Και εντάξει με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν εθελοντικά(αυτοί δεν χρειάζονται τα ΤΕΜ), αλλά με αυτούς που χρειάζονται εισόδημα για να επιβιώσουν τι γίνεται; Με το δίκιο τους θα μας καταγγείλουν για απατεώνες!!! Όσο για το σύστημα: θα οδηγηθεί σε πληθωρισμό γιατί η αύξηση της ζήτησης δεν θα μπορεί να καλύπτεται από αντίστοιχη αύξηση της παραγωγής με συνέπεια να ανέβουν οι τιμές των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών από τα μέλη, αφού όσο ψηλά και να τα κοστολογούν σε ΤΕΜ, θα τα "αγοράζουν" όσοι κατέχουν πολλά +
3)Για να μη δημιουργηθεί με τον τρόπο που προτείνεται ¨φούσκα" και "πληθωρισμός"-πράγματα που και τα δύο θα πρέπει να είναι ανεπιθύμητα από το δίκτυο- θα έπρεπε να δέχεται ο δήμος να πληρώνονται οι λογαριασμοί και οι οφειλές των εργαζόμενων-δημοτών σε ΤΕΜ. Αυτό θα σήμαινε όμως ότι και ο δήμος γίνεται μέλος του Δικτύου.

4) Έως ότου γίνει μέλος ο δήμος- μάλλον με τον συσχετισμό δυνάμεων που υπάρχει σήμερα αποκλείεται για τα επόμενα 3 με 4 χρόνια- ο στόχος του δικτύου για αλληλεγγύη προς την "φτωχοποιημένη" κοινωνία μπορεί να υλοποιείται μόνο με το "ταμείο αλληλεγγύης"(αλληλέγγυος κουμπαράς προτείνεται από κάποιον στο φόρουμ). Το πως θα δημιουργηθεί αυτό το ταμείο μπορεί να αποφασίσει η συνέλευση.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 23, 2012 12:24 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Φεβ 15, 2011 6:05 pm
Δημοσιεύσεις: 4
Να συμπληρώσω κάτι σε σχέση με τη "φούσκα", που αναφέρομαι στην προηγούμενη παρέμβασή μου:
η μεγαλύτερη "φούσκα" που υπάρχει σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο αφορά στον χρηματοπιστωτικό τομέα της οικονομίας. Με διάφορες μορφές χρήματος και των παραγώγων τους(ομόλογα, δάνεια, μετοχές, ηλεκτρονικό χρήμα κ.λπ) κυκλοφορούν αξίες που κάποιοι οικονομολόγοι τις ανεβάζουν γύρω στα 700 τρις δολάρια. Το παγκόσμιο ΑΕΠ(που κάθε άλλο παρά μόνο αξίες χρήσιμες καταγράφει) είναι γύρω στα 60 τρις δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι οι χρηματικές αξίες είναι τουλάχιστον 10πλάσιες από τις πραγματικές. Υπάρχει στην πραγματικότητα μια 10πλάσια "φούσκα", που το "ξεφούσκωμά" της οδηγεί στην παρούσα και στις μελλοντικές κρίσεις.
Η προτεινόμενη δική μας φούσκα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη: σύμφωνα με την εικόνα που έχει ο Χρήστος-απάντησε πρόσφατα σε σχετική μου ερώτηση-ο μέχρι πρόσφατα όγκος των αξιών που διακινήθηκαν στο σύστημά μας ήταν γύρω στα 8.000 ΤΕΜ. Δηλαδή: 8.000Χ60=480.000. Η δημιουργία 480.000 ΤΕΜ, μέσα από την επιδότηση των εργαζομένων του δήμου θα δημιουργήσει μια 60πλάσια φούσκα στο σύστημα. Το θέλουμε αυτό; Εγώ όχι, γιατί τα επακόλουθα του "ξεφουσκώματός" της θα είναι η κατάρρευση του ΤΕΜ, κατά τη γνώμη μου.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 25, 2012 10:16 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Πέμ Ιαν 27, 2011 10:15 am
Δημοσιεύσεις: 62
Αυτή είναι η τελευταία έκδοση της πρότασης. Η προηγούμενη αφορά το Δεκέμβριο και αναρτήθηκε από λάθος

Πρόταση για αξιοποίηση του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης με σκοπό την ενίσχυση των μελών του και συμβολή στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Περίληψη της πρότασης

Χρήση του μηχανισμού του Δικτύου με σκοπό την υποστήριξη μελών του Δικτύου και ανέργων α. μέσα από την επιδότηση προσφερόμενης εργασίας με ΤΕΜ και β. με υποστήριξη επιλεγμένων σχεδίων τοπικής επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα προτείνεται να αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση η υποστήριξη ή επιδότηση ανέργων ή υποαπασχολούμενων οι οποίοι θα απασχοληθούν στην παροχή κοινωφελούς έργου (υπηρεσίες σε ηλικιωμένους, εργασίες συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων για την εγκατάσταση της αγοράς ΤΕΜ, κλπ) στους οποίους θα καταβάλλεται ένα ποσό της τάξης των 6 ΤΕΜ την ώρα. Επιπρόσθετα προτείνεται η δυνατότητα στήριξης με ΤΕΜ τοπικών κοινωνικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών όπως κάθε φορά θα αποφασίζεται από τη Συντονιστική Επιτροπή.

Με τον τρόπο αυτό

1. Δίνουμε τη δυνατότητα σε ανέργους και υποαπασχολούμενους που δεν είναι ήδη μέλη του Δικτύου να προσφέρουν εργασία από την οποία θα αμειφτούν με ΤΕΜ με τα οποία στη συνέχεια θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μέρος τουλάχιστον των αναγκών τους.
2. Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε υπάρχοντα μέλη που έχουν δυσκολίες να αποκτήσουν ΤΕΜ να απασχοληθούν και με τον τρόπο αυτό να μπορέσουν επίσης να καλύψουν ζωτικές τους ανάγκες
3. Μεγαλώνει το Δίκτυο μας και έτσι υπάρχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες για τα μέλη να βρουν προϊόντα και υπηρεσίες
4. Δημιουργείται ρευστότητα στο σύστημα πράγμα που επιτρέπει να γίνουν συναλλαγές και να εξυπηρετηθεί ο σκοπός ύπαρξης του Δικτύου
5. Παρέχεται σημαντικό κοινωνικό έργο σε μια φάση που η πόλη και οι πολίτες το χρειάζονται και ενδυναμώνει ο κοινωνικός ιστός
6. Τονώνεται η κοινωνική επιχειρηματικότητα


Συνοπτικά η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης προτείνεται να έχει τα εξής σημεία

1. Απόφαση για την επιχορήγηση της απασχόλησης σε τομείς όπως κάλυψη αναγκών πόλης, εργασίες συντηρήσεων και επισκευών κτιριακών εγκαταστάσεων για δημιουργία αγοράς ΤΕΜ, γραμματειακή υποστήριξη Δικτύου ΤΕΜ και κάθε άλλη υποστήριξη που αποφασιστεί .
2. Η επιδότηση να ανέρχεται σε 6 ΤΕΜ την ώρα.
3. Ορίζεται ανώτατο πλαφόν λογαριασμού το ποσό των 1.200 ΤΕΜ Εξαίρεση μπορεί να αποτελεί η γραμματεία του Δικτύου
4. Τα επί μέρους σχέδια και τις συνεργασίες θα τα αποφασίζει κάθε φορά η Συντονιστική Επιτροπή η οποία έχει και την ευθύνη παρακολούθησης και αξιολόγησης τους.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 25, 2012 5:48 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Φεβ 15, 2011 6:05 pm
Δημοσιεύσεις: 34
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ ΠΙΟ ΣΦΑΙΡΙΚΑ.
ΞΑΝΑΛΕΩ 1) ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ Η ΟΧΙ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ!!
2) ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Γ.ΚΟΛΕΜΠΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ.
3) ΤΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ , ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
4)ΑΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ,(ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ--ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ) ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΩΣ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ "ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ" ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ. Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.

(ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ "ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΕΜ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ -Η ΠΕΡΙΠΟΥ- ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ"? Η ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΕΡΓΟ-ΜΕΛΟΣ "ΕΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΕΜ"? Η ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ "ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ?" ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ "ΥΠΟΠΤΟ" ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΝΑΙ, ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΟΠΩΣ ΠΧ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ, ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΠ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΕΜ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΛΕΧΤΟΥΜΕ Μ ΕΝΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ -ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ- ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ! ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!)


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 23 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
 cron
Βήμα Διαλόγου Μελών - Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

POWERED_BY

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com