Τοπικό Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

Εγχείρημα Συνεργατικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Κατηγορίες Υπηρεσίων και Προϊόντων

Η λίστα των κατηγοριών αναθεωρείται από τα μέλη, ανάλογα με τις προσφερόμενες και ζητούμενες υπηρεσίες και προϊόντα.

Η παρακάτω λίστα είναι ενδεικτική και αυτή τη στιγμή εμπλουτίζεται όσο πληθαίνουν τα μέλη του Δικτύου.

Με την εγγραφή δίνεται η δυνατότητα για περιήγηση στις μέχρι τώρα καταχωρημένες αγγελίες.

Προϊόντα

Άθληση – αναψυχή

Βιβλία – χαρτικά

Διακοσμητικά – είδη δώρων - τέχνη

Είδη διατροφής – ποτά

Ένδυση - υπόδηση

Έπιπλα διάφορα

Ηλεκτρικές συσκευές

Ηλεκτρονικός εξοπλισμός – νέα τεχνολογία

Ιατρικά προϊόντα, φάρμακα

Καλλυντικά – είδη αισθητικής

Κατοικίδια – ζωοτροφές

Μηχανοκίνηση – αξεσουάρ

Μουσικά όργανα - δίσκοι

Οικιακός εξοπλισμός διάφορα

Οικοδομικά υλικά – χρώματα

Παιγνίδια

Οπτικά

Φυτά, λουλούδια – είδη κήπου

Άλλα προϊόντα

Υπηρεσίες

Αισθητική - κομμωτική

Διακοπές – φιλοξενία

Επισκευές – Συντηρήσεις
    Αυτοκινήτων
   Ηλεκτρικών Συσκευών
   Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
   Ποδηλάτων

Εργατικές υπηρεσίες - κηπουρική

Εστίαση - ψυχαγωγία

Καθαριότητα – οικιακή βοήθεια

Λογιστικά - φορολογικά

Μαθήματα διάφορα – σεμινάρια

Μελέτες – προγράμματα

Μεταφορές

Νομικά - συμβολαιογραφικά

Ρουχισμός - ραπτική

Οικοδομικές εργασίες και τεχνικές εργασίες

Υγεία – αποκατάσταση – εναλλακτικές θεραπείες

Φύλαξη παιδιών – ηλικιωμένων

Άλλες υπηρεσίες

Όροι συμμετοχής στο Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

  1. Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας αποτελεί Ένωση φυσικών και νομικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στη Μαγνησία με σκοπό τη διευκόλυνση φιλικών ανταλλαγών χρησιμοποιώντας ως μέσο την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα ΤΕΜ.
  2. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής απαιτείται ταυτοποίηση του χρήστη με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και δείγμα υπογραφής.
  3. Τα μέλη του Δικτύου αποδέχονται τα στοιχεία που αφορούν τις συναλλαγές μεταξύ τους να είναι προσβάσιμα από άλλα μέλη και τη Συντονιστική Συνέλευση του Δικτύου.
  4. Τα μέλη του Δικτύου μπορούν να συναλλάσσονται μεταξύ τους και να καταγράφουν τις συναλλαγές στον ειδικό ιστοχώρο χρησιμοποιώντας σαν μέσο καταγραφής τη μονάδα ΤΕΜ.
  5. Για κάθε μεταφορά μονάδων ΤΕΜ από ένα λογαριασμό σε ένα άλλο που πραγματοποιείται σε εξουσιοδοτημένα σημεία πρόσβασης απαιτείται γραπτή εξουσιοδότηση του δικαιούχου του λογαριασμού με υπογραφή.
  6. Όλες οι συναλλαγές με ΤΕΜ καταγράφονται ηλεκτρονικά είτε από τους εμπλεκόμενους χρήστες είτε από τους υπευθύνους σε ένα από τα εξουσιοδοτημένα κέντρα συναλλαγών.
  7. Οι συναλλαγές μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και με μηδέν λογαριασμό. Για κάθε μέλος υπάρχει αρχικό χρεωστικό όριο 20 ΤΕΜ, το οποίο θα καλυφθεί στη συνέχεια από το συναλλασσόμενο με παροχή υπηρεσιών ή προϊόντων σε άλλα μέλη του Δικτύου. Το όριο αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση της Συνέλευσης Συντονισμού στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων που θα καθορίζονται κάθε φορά.
  8. Κανένα μέλος του Δικτύου δεν είναι υποχρεωμένο να δεχτεί να κάνει μια συγκεκριμένη συναλλαγή την οποία δεν επιθυμεί για οποιονδήποτε λόγο.
  9. Ένα μέλος που επιθυμεί να εγκαταλείψει το Δίκτυο θα πρέπει να φροντίσει να επαναφέρει το λογαριασμό του στο μηδέν.
  10. Δεν υπάρχει χρέωση τόκου στους λογαριασμούς. Ωστόσο, κάθε λογαριασμός χρεώνεται αυτόματα από το σύστημα με 3 ΤΕΜ μηνιαίως για την κάλυψη αποκλειστικά εξόδων του Δικτύου. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου μπορεί να αποφασίζεται επιπλέον χρέωση ή και πλήρη κατάργηση της χρέωσης.
  11. Η Ομάδα Υποστήριξης (γραμματεία) δεν μπορεί να δεχθεί να καταχωρήσει αγγελία προσφοράς ή ζήτησης που έχει ρατσιστικό, φυλετικό, αντι περιβαλλοντικό ή παράνομο χαρακτήρα. Σε περίπτωση που μια τέτοια καταχώρηση γίνει με ευθύνη του μέλους η Ομάδα Υποστήριξης μπορεί να τη διαγράψει και το θέμα θα συζητηθεί περαιτέρω στη Συντονιστική Συνέλευση για μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των μελών του Δικτύου από απάτες και κατάχρηση της προβολής.
  12. Στην ιστοσελίδα του Δικτύου δημοσιεύονται αγαθά και υπηρεσίες των μελών του. Την αποκλειστική ευθύνη για την ποιότητα αυτών την έχουν τα συναλλασσόμενα μέλη, τα οποία εκτός των άλλων καλούνται να αξιολογήσουν τη συναλλαγή για ενημέρωση άλλων συναλλασσόμενων.
  13. Τα μέλη του Δικτύου έχουν την αποκλειστική ευθύνη σχετικά με τις πιθανές υποχρεώσεις τους προς την εφορία που προκύπτουν από τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με άλλα μέλη του Δικτύου.
  14. Τα μέλη του Δικτύου μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Συνέλευσης και να θέσουν οποιοδήποτε θέμα προς συζήτηση και απόφαση τόσο στη Συντονιστική Συνέλευση όσο και στη γενική συνέλευση όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας.
  15. Η Συντονιστική Συνέλευση έχει την εξουσιοδότηση να ζητήσει από μέλος του Δικτύου εξηγήσεις για συμπεριφορά που δεν συνάδει με τους σκοπούς του Δικτύου και εφόσον κριθεί αναγκαίο να διαγράψει

Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης είναι μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών από τη Μαγνησία, να αναπτύξουν ένα σύστημα για ανταλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων χρησιμοποιώντας ως μέσον τη λεγόμενη Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).

Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας είναι στην πραγματικότητα ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας και μια θετική δράση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με δημιουργικό τρόπο από τους πολίτες, οι οποίοι παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης, δίνουν αξία στα τοπικά προϊόντα και καλύπτουν πραγματικές τους ανάγκες.

Σε ποιους απευθύνεται το δίκτυο;

Το δίκτυο μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο:

  • για γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να έχουν ευελιξία και περιορισμένες ώρες απασχόλησης
  • για γυναίκες και άνδρες που χρειάζονται μια επιπλέον πηγή εισοδημάτων
  • για ανέργους οι οποίοι με τον τρόπο αυτό μπορούν να καλύψουν ένα μέρος των αναγκών τους
  • για συνταξιούχους οι οποίοι θα αποκτήσουν μια δυνατότητα να κάνουν επιπλέον πράγματα από αυτά που τους επιτρέπει η σύνταξή τους
  • για εμπόρους οι οποίοι έτσι θα αυξήσουν τους πελάτες τους και τη δυνατότητα τους να γίνουν και οι ίδιοι με τη σειρά τους καταναλωτές υπηρεσιών και προϊόντων του Δικτύου

Σημείο Ανταλλαγής Βόλου

Κοραή 90 με Γ.Καρτάλη

Βόλος

Τηλ: 24210 38317

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Σημείο Ανταλλαγής Αγοράς

Αλμυρού με Λαχανά, πίσω από το ΚΤΕΛ, είσοδος επί της οδού Λαχανά

Παλαιά, Βόλος

Για χάρτη και ωράριο κάντε κλικ εδώ

Subcategories