Τοπικό Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

Εγχείρημα Συνεργατικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Bιώσιμη Οικονομία

Διήμερη συγκέντρωση δικτύωσης και παρακολούθηση
εργαστηρίου στο Kalikalos         Μάιος 31 - Ιούνιος 7, 2013.


Αυτό το διήμερο, καθώς και η βδομάδα που ακολουθεί, είναι μια ευκαιρία για ακτιβιστές που έρχονται από πολύ διαφορετικά μονοπάτια και από διαφορετικές κουλτούρες, να βρεθούν μαζί και να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να γονιμοποιήσουν ιδέες και να αρχίσουν να εφαρμόζουν νέα και βιώσιμα μονοπάτια στην οικονομία.

Ζούμε κάτω από το κράτος ενός  οικονομικού συστήματος  που υπονομεύει την εθνική κυριαρχία, την δημοκρατία και την ατομική  ελευθερία. Είναι ένα είδος καρκίνου, το γεγονός ότι, διεθνείς τράπεζες  και πολυεθνικές εταιρίες αξιοποιούν τους πόρους του πλανήτη με αποτέλεσμα την δραματική αύξηση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Πρόκειται για ένα σύστημα όπου είμαστε όλοι μας όλο και βαθύτερα χωμένοι στο χρέος και αυτό είναι θεμελιακά άδικο. Τερατωδώς παραποιεί την ανθρώπινη φύση  κρίνοντας  οτι κινητοποιούμαστε κυρίως από στενό προσωπικό συμφέρον και απληστία. Αντίθετα,μια νέα οικονομία αναδύεται βασιζόμενη στο αδιάσειστο γεγονός πως είμαστε από την φύση μας προγραμματισμένοι για συνεργασία και ενσυναίσθηση.

Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να επιφέρουμε μια ριζική αλλάγη στο οικονομικό μας σύστημα και να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο της κοινότητας στα κοινά αγαθά; Πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε τους εαυτούς μας ώστε να δημιουργήσουμε ριζοσπαστικά νέα συστήματα ανταλλακτικής οικονομίας με τοπικό ή διεθνή χαρακτήρα, που να παρακάμπτουν την επικρατούσα τάση του τραπεζικού συστήματος να δημιουργεί αυτά τα τεράστια και ευλόγως ανεξόφλητα χρέη τόσο από ιδιώτες όσο και από τα έθνη;

Σε αυτή την συγκέντρωση θα :

  • Συνδημιουργήσουμε ένα νέο λεξιλόγιο της σύνδεσης, της αλλη λεξάρτησης και της αμοιβαιότητας

  • Οραματιστούμε και θα επανασχε διάσουμε το χρήμα καθώς και τα πιστωτικά συστήματα που θα εξυπηρετούν τους ανθρώπους και τον πλανήτη

  • Διερευνήσουμε τα επιτυχή πειράματα, για τη δημιουργία μιας οικονομίας της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Ελάτε μαζί μας!
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel: +30 210 923 0491, +30 697 550 2736

www.kalikalos.com/workshops/sustainable-economics.shtml

Συντονιστής Συνεδρίου

O Jonathan Dawson είναι λέκτορας Οικονομικών στο Schumacher College, όπου ηγείται του προγράμματος  μάστερ στα Οικονομικά της Μετάβασης: τη δημιουργία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, την υψηλή ευημερία, τις ανθεκτικές  οικονομίες. 

Είναι ο κύριος σχεδιαστής του προγράμματος σπουδών Βιώσιμης  Οικονομίας του ιδρύματος Gaia Education, που έχει εγκριθεί από την UNESCO, ως μια δημιουργική συμβολή του τρέχοντος δεκαετούς προγράμματος του ΟΗΕ "Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη."

Ο Jonathan διατέλεσε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κλάδου του Παγκόσμιου Δικτύου Οικολογικών Χωριών (GEN) και ήταν κάτοικος επί σειρά ετών της οικοκοινότητας Findhorn στη Σκωτία.

Τιμή: 240TEM+60€,συμπεριλαμβάνει διαμονή και γεύματα.

Η τιμή για να παρακολουθήσετε μόνο τη διήμερη συνάντηση (Σάββατο  1 Ιουνίου - Κυριακή 2 Ιουνίου) είναι 50 TEM.

(Στην τιμή του διημέρου συμπεριλαμβάνεται η διατροφή αλλά όχι η διαμονή. Έχουμε θέσεις για σκηνές διαθέσιμες και φθηνά δωμάτια μπορούν να ενοικιαστούν στον Κισσό.)