Τοπικό Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

Εγχείρημα Συνεργατικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Εργαστήριο στον Κισσό

 

 

Η κοινότητα Καλίκαλος στο Πήλιο οργανώνει εργαστήριο στον Κισσό όπου θα συζητηθούν διάφορα  θέματα που αφορούν τα δίκτυα ανταλλαγών και την κοινωνική/εναλλακτική οικονομία.

Το εργαστήριο ξεκινάει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013.

Το Σαββατοκύριακο ο Leander Bindewald θα συζητήσει τα χρήματα "όπως τα γνωρίζουμε": από που προέρχονται τα χρήματα και πώς δουλεύει το τραπεζικό σύστημα που έχουμε. Με την καθοδήγησή του, θα εξερευνήσουμε τη θεωρία των νομισμάτων: την ιστορία, τους βασικούς στοχαστές και υποστηρικτές, καθώς και τις τοπικές διαφορές. Θα αναρωτηθούμε πως διαφορετικά νομίσματα αρθρώνουν διαφορετικές κοινές αξίες και δημιουργούν διάφορες σφαίρες στις κοινότητες μας.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα έχουμε βίντεο κλήση με τον Tom Greco, συγγραφέα του "Χρήμα: Κατανόηση και να δημιουργία εναλλακτικών στο κρατικό νόμισμα".  Με τον Tom θα συζητήσουμε γιατί τα συμπληρωματικά νομίσματα και οι εναλλακτικές λύσεις ανταλλαγής έχουν αποτύχει να ευδοκιμήσουν, και τι πρέπει να γίνει ώστε να καταστούν βιώσιμες και επεκτάσιμες.

Το εργαστήριο του Σαββατοκύριακου (7-8 Σεπτ.) μπορεί να παρακολουθηθεί χωριστά για το ποσό των €50, ή 50 TEM για μέλη του Δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει γεύματα και, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, τη διαμονή.

Το κόστος ολόκληρου του εργαστηρίου (7-13 Σεπτ.) είναι €300, ή 240ΤΕΜ και €60 για μέλη του Δικτύου.


Επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης για περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης περισσότερες πληροφορίες εδώ (μετάφραση από το google εδώ)