Τοπικό Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

Εγχείρημα Συνεργατικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Αφίσα Οικογιορτής

4η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

4-6 Οκτωβρίου 2013

πάρκο αγ. Κωνσταντίνου

 

Οι Γιορτές Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια. Ήταν τότε που μια χούφτα συνειδητοποιημένοι αγρότες και παραγωγοί, από όλη την χώρα, ξεκίνησαν να διοργανώνουν κάθε χρόνο μια γιορτή με σκοπό την εξάπλωση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας. Οι γιορτές είναι σήμερα, μια εικοσαετία μετά, επίκαιρες όσο ποτέ αφού προτείνουν μια υγιή απάντηση στην παραγωγική, κοινωνική, οικολογική και οικονομική κρίση που βιώνουμε στη χώρα μας και παγκοσμίως. Βασικός στόχος της πανελλαδικής γιορτής (www.oikogiorti.gr) ήταν και είναι η δημιουργία τοπικών γιορτών όπως αυτής που πραγματοποιείται φέτος για 4η χρονιά στην πόλη του Βόλου.

 

Η 4η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας πραγματοποιείται από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο πάρκο του αγ. Κωνσταντίνου. Θα βρεθούμε στο χώρο της γιορτής παραγωγοί από όλη την χώρα για να εκθέσουμε και να διαθέσουμε τα προϊόντα μας, να μοιραστούμε γνώσεις και εμπειρίες γύρω από τον οικολογικό τρόπο καλλιέργειας, χτίζοντας κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων.

 

Στο χώρο της γιορτής θα παρουσιαστούν παιδικά αλλά και επιμορφωτικά εργαστήρια και θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα την Παρασκευή η Πανθεσσαλική Οικογιορτή υποδέχεται, με φιλική συμμετοχή, τον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου καθώς και το σχήμα παραδοσιακής μουσικής Τζίτζικες. Το Σάββατο ξεκινάει με ένα σχήμα από την πόλη του Βόλου και έπειτα θα χορέψουμε με τη γνωστή ρέγκε μπάνταOne Drop Fwd. Την Κυριακή θα παιχτεί η θεατρική παράσταση "Αθολέτου" από την ομάδα Προσάναμα και η μέρα θα κλείσει με ροκ τζαμάρισμα.

(είσοδος ελεύθερη για κάθε εκδήλωση)

 

Το πλήρες πρόγραμμα της γιορτής μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα: oikogiortivolos.blogspot.gr 

Ηχητικό σποτ: oikogiortivolos.blogspot.gr/p/blog-page_7694.html